Inga recensioner än

Filma som en youtuber 10-12 år

Kulturama, i Hammarby Sjöstad
Längd
12 timmar
Pris
1 500 SEK
Nästa kurstillfälle
19 juni, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 timmar
Pris
1 500 SEK
Nästa kurstillfälle
19 juni, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Vill du lära dig skapa filmer för Youtube och andra sociala medier? På denna sommarkurs får du lära dig att göra kortfilm med mobilen; från idé till klippning!

Innehåll och Mål

Idag är det många som vill skapa sig en profil på till exempel Youtube. I denna kurs får du inte lära dig hur du blir känd Youtuber, men du kommer lära dig hantverket bakom att göra film i kortformat och att skapa innehåll som sticker ut i mängden. På denna kurs riktar vi in oss på innehåll, idéer och manus, vi går igenom hur du filmar för att det ska bli så proffsigt som möjligt, och vi går igenom hur du klipper en film för att få till det där knivskarpa resultatet. 

I denna kurs kommer ni själva få skapa en film, från idé till resultat. Du går en kurs i filmskapande, inriktat på kortfilmsformat som kommer ge dig en grund i hur du filmar eget innehåll på till exempel Youtube. Du kommer lära dig hur din film blir proffsigare, tips och trix för att nå ut och hur du tar dig igenom svårigheter som du kan möta på en filminspelning. Arbetet kommer göras i grupper och resultatet kommer vi titta på vid kursens slut. Du får vägledning under arbetets gång och värdefulla lärdomar om bland annat manus, humor, foto, redigering och hur verklighetens filmskapande ser ut.   

Upplägg

Den här kursen kommer inte lägga fokus på hur du blir till exempel en influencer eller youtuber, utan fokus kommer istället ligga på den grundliga kunskapen för att skapa korta filmer; dvs innehåll, idé, manus, upplägg, klippning mm.   

Filmning kommer ske på era egna mobiltelefoner, så det är bra att ni inför kursen har utrymme på era mobiltelefoner. Redigering sker på skolans datorer, så det är också bra om ni är bekanta med överföring av material från mobil till dator. Men ni kommer också få hjälp av kursledaren.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna!

Kursledare

Kim Sundblad har filmat sedan 2005 och jobbat sedan 2013 inom film- och TV-produktion. Han har erfarenhet av de flesta typer av produktioner, såsom långfilm, kortfilm, reklam, dokumentär och musikvideos. Han har även jobbat med flera av Sveriges största TV-produktioner. Han har gjort många egna filmproduktioner i olika format där han skrivit manus, regisserat, fotat och redigerat. Läs mer om Kim och våra andra ledare här.

Alla våra kursledare genomgår Kulturamas och Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ingen extra kostnad för kursmaterial tillkommer.  

Utvecklingsmöjligheter

Kulturama har ett brett utbud av teater- och filmskådespelerikurser för alla åldrar. Vi kan även erbjuda kurser i dans, sång och musikal.

Bra att veta

Kursen kommer hållas måndag-torsdag, 19-22/6, med en kort paus i mitten, så ta gärna med en frukt. Vi filmar med egna mobiler under kurstillfällena så se till att det finns ledigt utrymme på era mobiltelefoner innan kursen och ta gärna med laddare! Redigering sker på skolans datorer, så det är också bra om ni är bekanta med överföring av material från mobil till dator. Men ni kommer också få hjälp av kursledaren.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

19 juni, 2023

  • Kurs
  • Hammarby Sjöstad

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Filma som en youtuber 10-12 år och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
Kulturama
Virkesvägen 21
Hammarby Sjöstad

Kurser för glädje och utveckling Att gå en kurs och fördjupa sina kunskaper eller prova på något helt nytt är en säker humörhöjare! På Kulturama har vi specialiserat oss på estetiska kurser inom musik, sång, dans, teater, musikal, artistskolan, foto,...

Läs mer och visa alla kurser med Kulturama

Highlights