Inga recensioner än

Elbas fortsättning. ODENPLAN

Kulturama, i Vasastan
Längd
16 timmar
Pris
2 400 SEK
Nästa kurstillfälle
6 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar
Pris
2 400 SEK
Nästa kurstillfälle
6 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Vi lär oss grundläggande spelteknik, baskomp och enklare låtar i olika musikstilar. Vi tränar skalor, ackordsanalys och improvisation med fokus på puls, underdelning och rytmik.

Innehåll och mål

Vi spelar låtar inom bland annat genrerna pop, soul, blues, rock och världsmusik.

På lektionerna djupdyker vi vidare i teknik- och rytmikövningar, teori, skalor, melodispel och komp, och upptäcker instrumentets möjligheter tillsammans!

Vi träffas en gång per vecka och du får förstås ut mer av kursen om du avsätter tid för att träna hemma mellan kurstillfällena.

Förkunskaper

Du bör ha spelat motsvarande 1-2 terminer och kunna hitta toner på greppbrädan. Du behöver vara hyfsat bekväm med dur- och mollskalan (samt gärna fler kyrkotonarter) och ha koll på grundton, ters, kvint, ackordanalys, tabs samt notvärden.

Vi har många olika grupper och nivåer och du bör redan vid din anmälan berätta om du spelar eller har spelat något annat instrument, om du kan noter eller tabulatur, om du tidigare försökt lära dig spela bas men tyckt det var svårt, eller om du spelat bas för länge sedan men känner att du vill börja om från början.

Kursledare

Läs mer om våra kursledare här

Kursmaterial

Du tar med ditt eget instrument samt telekabel. Har du en gammal elbas och är osäker på kvaliteten är det klokt att gå till en butik för att be om råd, och kanske byta strängar. Din kursledare sammanställer material anpassat efter gruppen. Beroende på gruppsammansättningen tas sedan beslut om ni också ska köpa en kursbok.

Utvecklingsmöjligheter

När kursen är slut kommer du att erbjudas en fortsättningskurs med liknande upplägg. Vill du få ut mer av ditt musicerande rekommenderar vi kursen "Musikteori i praktiken", där du i praktiska övningar får en chans att upptäcka hur musik blir till - harmonier, rytmer, ackord och noter. En kortare kurs som du kan kombinera med din instrumentkurs, eller gå separat. 

Bra att veta

Kursen bedrivs varannan vecka (jämna veckor).

Som basist är man ofta efterlängtad i våra "Spela i band kurser" och många kombinerar, eller varvar, en kurs i sitt huvudinstrument med att spela i ett av våra band.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under den termin som du är deltagare hos Kulturama/Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.

Behöver du hyra ett instrument inför din kurs rekommenderar vi https://playgear.se

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

6 september, 2023

  • Kurs
  • Vasastan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Elbas fortsättning. ODENPLAN och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
Kulturama
Virkesvägen 21
Hammarby Sjöstad

Kurser för glädje och utveckling Att gå en kurs och fördjupa sina kunskaper eller prova på något helt nytt är en säker humörhöjare! På Kulturama har vi specialiserat oss på estetiska kurser inom musik, sång, dans, teater, musikal, artistskolan, foto,...

Läs mer och visa alla kurser med Kulturama

Highlights