Visa kurser.se som: Mobil

Balett 11-15 år - Nybörjare plus

Kulturama
Kursinformation
Stockholm
15 timmar
2022-02-02 16:30
2 050 SEK

Kursbeskrivning

Balett är en dansform med stark tradition i att förmedla grundläggande danstekniska kunskaper.

Förkunskapskrav

Passar dig som dansat 1 termin Balett innan.

Kursinnehåll

Baletträningen förbättrar hållning, styrka, smidighet och koordination och strävar efter balettens rena linjer utifrån elevens förutsättningar. Lektionerna innehåller övningar vid stången, rörelsekombinationer på plats, förflyttningssteg, improvisationsövningar och kortare kombinationer.

Klädsel

Rörelsevänliga kläder rekommenderas, barfota eller balettsko med mjuk sula.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns kurser i klassisk balett upp till fortsättningsnivå. Alla de scenkonstnärliga dansformerna korsbefruktar varandra. För att utvecklas inom klassisk balett kan man träna både moder och nutida dans och/eller jazz. För dig som vill komplettera med annan träning som har dansanknytning finns Pilatesklasser.

Kursledare

Hannah Lundgren

Hannah har en kandidatexamen i danspedagogik med inriktning klassisk balett från Dans-och Cirkushögskolan. Under sin utbildning mottog hon ett Erasmusstipendium och studerade under en termin moderna danstekniker på University of Chichester i England. Efter sin examen 2010 i Stockholm fortsatte hon sina studier på Dance New Amsterdam i New York för att fördjupa sina kunskaper i både klassisk balett och i modern jazz. Hon har sedan dess arbetat som dansare i produktioner internationellt, bland annat på Disneyland i Paris och i flera shower på Cypern. I Sverige har hon bla arbetat med Gredelin Danskompani som gör dansföreställningar för barn. Hon har även koreograferat flertalet barnmusikaler, och arbetar vid sidan av dansen som yogainstruktör.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dance & Gymshopen. Detaljerad information kommer i ett speciellt utskick i samband med din kallelse när du anmält dig till kursen.

Bra att veta

Uppehåll för lov v 9 och v 15.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Balett 11-15 år - Nybörjare plus.

Kulturama

Kurser för glädje och utveckling Att gå en kurs och fördjupa sina kunskaper eller prova på något helt nytt är en säker humörhöjare! På Kulturama har vi specialiserat oss på estetiska kurser inom musik, sång, dans, teater, musikal, artistskolan, foto,...


Läs mer och visa alla kurser med Kulturama

Kontaktuppgifter till Kulturama

Kulturama

Virkesvägen 21
Hammarby Sjöstad

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Balett 11-15 år - Nybörjare plus!

Arrangörsrecensioner
(3,9)
Baseras på 10 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Balett 11-15 år - Nybörjare plus, fyll i följande uppgifter: