Glasblåsning, 5-dagarskurs

Kosta Glascenter
Kursinformation
Kosta
5 dagar
6 000 SEK inkl. moms

Kursbeskrivning

Sommarkurs i glasblåsning, bearbetning och dekor 

GlasblasningGlashantverk grund

Under den här veckan får du möjlighet att själv prova på hur det känns att forma det glödande glaset när det sitter i änden på glasblåsarpipan

Vi går först igenom hur olika tekniker går till och sedan får du prova själv. Precis som i grundkursen får du fånga an glaset från ugnen, styra det smälta glaset på glasblåsarpipan, blåsa in luft för att göra en glaskula och välsa glaset för att forma det. Du kommer dock att få arbeta mer självständigt än i grundkursen.

Du får också klippa i glaset och använda olika verktyg för att ytterligare forma glaset. Vi arbetar i grupper om tre, en s.k. verkstad. Verkstaden består av en uppblåsare som är ledare för gruppen, och två assistenter. Assistenterna hjälper uppblåsaren genom att hämta glas, lägga fram verktyg och hjälpa till att blåsa. När man arbetar i en verkstad turas man om i rollerna.

Under dessa dagar kommer du att få prova på fler spännande tekniker, som att göra droppar och trekulor på bläck, fånga an på pipa i hel- och halvpost, välsa i skopa, blåsa i form, göra brevpressar, driva ett glas, göra en puntel, göra ett ytmönster, förbereda ett glas för blästring, blästra, gravera och slipa glas.

Med anledning av COVID-19 kommer kursen att genomföras som planerat med utökade säkerhetsåtgärder och under förutsättning att kursdeltagare och jag (kursledare) inte har sjukdomssymptom.

Skicka en intressanmälan om du vill ha mer info om kursen i glasblåsning

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som inte har arbetat med glas tidigare men vill prova detta fantastiska material under en intensiv kursvecka i det vackra Småland.

Kostnader

6000 kr för 5-dagarskurs.

I priset ingår kursledare, fika, glasen du tillverkar och en massa härliga erfarenheter. 

Intresseanmälan

Intresserad av Glasblåsning, 5-dagarskurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Kosta Glascenter

Kosta Glascenter

Om Kosta Glascenter

Glasblåsning - du har säkert sett hur det går till. Undrar du inte hur det känns att själv stå framför den varma ugnen och hantera det smälta glaset? Prova att blåsa glas  Vi erbjuder kurser - helgkurser, femdagarskurser, sommarkurser och...


Läs mer och visa alla kurser med Kosta Glascenter

Kontaktuppgifter till Kosta Glascenter

Kosta Glascenter

Stora vägen 96
360 52 Kosta

Recensioner
Bli den första att recensera Glasblåsning, 5-dagarskurs!
Intresseanmälan

För att få mer information om Glasblåsning, 5-dagarskurs, fyll i följande uppgifter:

Vackra föremål på glasblåsarkurs...

På glasblåsarkurserna hos Kosta Glascenter lärde sig Björn och Torbjörn olika tekniker i glashantverket och resultaten blev imponerande vackra.

Läs mer