Visa kurser.se som: Mobil

Akvarellkurs– Grund med övningar & tips

Konstnär Kerstin Wessberg
Kursinformation
Stockholm
2 dagar
2021-11-06 10:30
2 900 - 4 500 SEK
Vi tar del av varandras måleri, tipsar omm material, utställningar eller litteratur. Stämningen alltid trevlig och lättsam.

Kursbeskrivning

Utomhus och inomhus akvarellkurs för nybörjare, men även för dig som vill friska upp målandet. Unik konstnärsateljé med stor terrass och vidunderlig utsikt över hela Stockholm.

Så här hanterar vi Corona-tider

Ni behöver inte vara oroliga! Utanför ateljén har vi en stor terrass ut mot vattnet. Inomhus är det gott om plats mellan varje arbetsplats. Ombokning av kurs gäller ända till två veckor innan kursstart. Du får då möjlighet att boka om till annan akvarellkurs längre fram.

Akvarellkursens innehåll

Under två målardagar lär du dig akvarellens grunder eller friskar upp dina tidigare kunskaper. Vi lär oss om de olika pigmenten/färgerna, blandar dem i nya valörer och pröva olika tekniker. Akvarellen så vacker om man målar flödigt och fritt. Akvarellkursen innehåller också tips och trix att balansera och bli färdig med en bild. Kom och känn skaparglädjen med att våga måla akvarell.

Handfasta övningar som ger inspiration, t.ex

Materialkunskap om papper, färg och penslar

  • Hur får jag fram många färger av få grundfärgerna
    Materialkunskap om papper, färg och penslar
  • Att utnyttja vatten för att få in ljus och kontrast i bilden
  • Olika målartekniker, vått i vått, vått på torrt
  • Collage tekniker.
  • Komposition, att starta och bygga upp en bild
  • När ska man avsluta en bild

I min vackra konstnärs ateljé skapar vi en avslappnad, inspirerande och koncentrerad målarstämning. Det blir ett härligt tillfälle att utveckla och njuta av sin egen och de andras skaparkraft. Det blir en helg med nya upptäckter och kunskap i bagaget. Det finns inspirerande litteratur, tidningar mm om konst och måleri. Vi målar, spelar härlig musik och njuter goda luncher som ingår i kursavgiften.

AKVARELLKURSENS TIDER & UPPLÄGG

Dag 1.

10.30 – 17.30 Vi kommer på plats i ateljén. Efter en kort presentation av oss och kursens upplägg berättar jag kort och visar på olika typer av akvarellpapper, färg och penslar. Efter det vi några små korta övningar för att komma i gång med vårt måleri. Dagens ”större” målningsuppgift kan vara ett stilleben, ett tema eller djupdykning i en färgskala, där man får pröva på olika tekniker.  Jag visar olika färgblandningar och tekniker. Under dagen tar vi paus med en god lunch och på em kaffe, te och kaka. Vi avslutar dagen med en genomgång av våra arbeten. Man lär så mycket av andras sätt att måla. 


Dag 2.

10.30 - 17.30  Vi fortsätter våra målningar, ofta med tips från föregående dags genomgång. Alla målar olika, var och en ska få tid att hitta sitt motiv och upptäcka måleriet. Därför har jag ofta individuell handledning, men tips och trix är med hela gruppen. Under dagen tar vi paus med en god lunch och på em kaffe, te och kaka. Vi avslutar akvarellkursen med en genomgång, där vi reflekterar över våra arbeten.

I ateljén finns möjlighet att både stå alternativt sitta och måla vid bord. Det finns gott om plats på den stora terrassen utanför med magisk utsikt över hela Stockholm.

Uteplats att måla på

Målgrupp

För dig som är nybörjare och vill få en bra grund eller för dig som ser det som en nystart, ta upp akvarellen på nytt. Det vill säga, kursen är både för dig som inte målat akvarell tidigare eller för dig som målat lite men vill lära mer.

Terrassen utsnför ateljén

Video

Kursledare

Lucie har haft konstkurser i Sverige och vid Medelhavet under 20 års tid.

På mina kurser visar jag hur enkelt och lätt det kan vara att måla akvarell. Det är mycket uppskattat. Under kursen vill jag ge dig målarglädje och skaparkraft.

Lucie har målat i hela livet

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Akvarellkurs– Grund med övningar & tips.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 5 recensioner.

Nellie
Mycket roligt och lärorikt! Var och en fick måla i sin egna takt med samma övningar samtidigt som vi fick individuell vägledning. Otroligt fin ateljé som i sig är mycket inspirerande och rogivande.
Erik
Hade inspirerande och lärorika dagar i Lucies fantastiska ateljé. Det var ett jättebra kursupplägg och jag lärde mig jättemycket. Lägg därtill god stämning och välsmakande mat.
Gunnila Emtesjö
Två fantastiska dagar. Nu har jag fått mer kunskap om hur akvarellen fungerar. Det är verkligen en inspirerande miljö att måla i. Tack!

Konstnär Kerstin Wessberg

Kerstin Wessberg är en uppskattad och erfaren lärare som ger tips och råd till ditt måleri såväl individuellt som i grupp.

Kerstin Wessberg anlitas av Folkuniversitetet, Kristinehamns konstmuseum, Karlstad Kommun och Region Värmland för olika konstpedagogiska uppdrag.  "Om du har en lust till färg och form så kommer du kunna måla. Det är bara att starta med en färgklick, sen börjar det...


Läs mer och visa alla kurser med Konstnär Kerstin Wessberg

Kontaktuppgifter till Konstnär Kerstin Wessberg

Konstnär Kerstin Wessberg

Romstadsvägen 14
65342 karlstad

Mobil 073-06 90 355

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 36 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Akvarellkurs– Grund med övningar & tips, fyll i följande uppgifter: