Visa kurser.se som: Mobil

Akrylmåleri helgkurser med olika teman

Konstnär Kerstin Wessberg
Kursinformation
Stockholm
3 dagar
4 400 - 7 800 SEK
Kommande starter
Stockholm
2021-06-11 13:00  
4 400 SEK
2021-08-04 13:00  
7 800 SEK

Kursbeskrivning

Akrylkurs med teman stad, människa och natur i unik ateljé vid vattnet i Stockholm.


På våra helgkurser har vi olika teman. Välj tema och datum som passar dig. I kursen ingår allt material, luncher och fika samt ost- och vinkväll.

Så här hanterar vi Corona-tider

Ni behöver inte vara oroliga! Utanför ateljén har vi en stor terass utmot vattnet. Inomhus är det gott om plats att måla med minst 1,5 meters avstånd mellan varje deltagare. Avbokning gäller två veckor innan kursstart, självklart har ni även möjlighet att boka om längre fram utan extra kostnader.

11-13 juni 2021 En Himla af massa former, fredag till söndag
Av vårens första färger och former lockar vi fram organiska mönster. Vi inspireras av Hilma af Klint enorma energi. 

4-8 augusti 2021 Stadens ljus, onsdag till söndag
Utsikten från ateljéfönster och den stora terrassen utanför bjuder på många spännande motiv. Vi inspireras av konstnärer som hängivit sig åt detta tema.

Handfasta övningar som ger inspiration:

  • Hur blandar jag färger, toner och nyanser
  • Hur gör jag en fin komposition
  • Hur får jag ljuskraft och djup
  • Gemensamma genomgångar och individuell rådgivning

Det blir ett härligt tillfälle att utveckla och njuta av sin egen och andras skaparkraft. Startsträckan är kort och vi lovar många goda skratt, med nya kunskaper och inspiration i bagaget. Den goda stämningen förhöjs av härlig musik, goda luncher och den gemensamma ost- och vinkvällen. Kursen hålls i Lucie Rääfs underbara ateljé på Saltsjöqvarns kaj, en av Stockholms vackraste ateljéer. Dit är enkelt att komma med buss, båt eller bil.

MÅLARKURSENS TIDER & UPPLÄGG

Onsdagen 4 augusti kl 13.00 - 19.00 Ni välkomnas i ateljén med en kaffe och presentation av kursen samt av oss. Vi har sedan några bra färg- och formövningar . Vi tar paus med kaffe, te, smörgås och något gott därtill. Vi avslutar kvällen med ett inspirerande bildspel och ett litet glas vin för den som vill.
Torsdagen 5 augusti kl 10.30 - 17.30. Samlas vi och räknar med att vara ute i omgivningarna runt Saltsjöqvarn och få lite inspiration. Vi tar med oss idéerna hem till ateljén och gör några enkla skisser . Vid 13 tiden dukar vi fram en härlig lunch. Vi påbörjar våra målningar och känner skaparlusten ta plats i oss alla. Det ska kännas roligt och lätt att måla.
Fredagen 6 augusti kl 10.30 - 20.30. Vi startar med att titta på våra påbörjade tavlor och ni får lite tips och idéer hur ni går vidare med era målningar. Efter ett par timmar njuter vi en vegetarisk lunch, som serveras ute på terrassen vid fint väder. På eftermiddagen arbetar vi vidare och framåt 18-tiden dukar vi fram lite ost, frukt och vin och har en trivsam kväll tillsammans. Vi avrundar vi kvällen vid kl 20.30.
Lördagen 7 augusti kl 10.30 - 17.30. Genomgång och reflektion av gårdagens arbete är en bra start. Vi målar ute eller inne, allt efter behag och väder. God vegetarisk lunch serveras gärna ute på terassen. På eftermiddagen arbetar vi vidare, tar skön paus ute på terassen med nybakad kaka till kaffet.
Söndagen 8 augusti kl 10.30 - 16.00. På förmiddagen tar vi en samling. Kerstin och Lucie ger av all sin erfarenhet nyttiga reflektioner i
ämnet. Ni får mycket egen tid att låta färgen flöda och bli klara med era bilder.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen passar både för dig som är nybörjare och dig som målat lite mer. Var och en jobbar utifrån sin erfarenhet.

kursgänget

Kostnader

I kursen ingår allt material, 2 stora dukar, färger och penslar. Kaffe och smörgås, fredagen. Lunch, lördag och söndag samt kaffe med kaka. På ost & vinkvällen tar du med dig eget vin, vi står för ost, frukt och kex.

Pris En himla af massa former: 4.400:- , helgkurs

Pris Stadens ljus: 7.800:-, onsdag till söndag.

Anmälan Lucie Rääf, tel 070 630 1921 eller Kerstin Wessberg tel 073 0690 355 

Bekräftad plats efter anmälan och betald anmälningsavgift. Antalet platser max 10 st. Under Coronatider kan avbokning kan ske fram till 2 veckor före kursstart. Vid återbud senare än 1 vecka innan kursen debiteras hela kursavgiften. 

Kursledare

Vi är två erfarna lärare, Kerstin Wessberg och Lucie Rääf, som ger tips och råd till ditt måleri såväl individuellt som i grupp. Lucie och Kerstin känner varandra sen länge och är tillräckligt olika för att komplettera varandra som lärare i måleri. Att vi är två lärare med lite olika råd och synsätt är mycket uppskattat hos deltagarna. Det finns alltid flera sätt att gå vidare på.

Lucie & Kerstin

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Akrylmåleri helgkurser med olika teman.

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 12 recensioner.

Kari L
(5)
Jättebra att ha den vackra miljön direkt vid ateljén. Vi kunde måla både ute och inne beroende på vädret, och man ser ut genom de stora fönstren.
Stig K
(5)
Så himla bra idé att ha en vernissage på slutet av kursen. Det sporrade mig lite extra. Har aldrig ställt ut förut. Detta vill jag göra igen.
Sussie
(5)
Skönt att allt material ingick, det är inte så vanligt. Jag gillade också att det var två lärare. Lucie och Kerstin var så inspirerande.

Konstnär Kerstin Wessberg

Kerstin Wessberg är en uppskattad och erfaren lärare som ger tips och råd till ditt måleri såväl individuellt som i grupp.

Kerstin Wessberg anlitas av Folkuniversitetet, Kristinehamns konstmuseum, Karlstad Kommun och Region Värmland för olika konstpedagogiska uppdrag.  "Om du har en lust till färg och form så kommer du kunna måla. Det är bara att starta med en färgklick, sen börjar det...


Läs mer och visa alla kurser med Konstnär Kerstin Wessberg

Kontaktuppgifter till Konstnär Kerstin Wessberg

Konstnär Kerstin Wessberg

Romstadsvägen 14
65342 karlstad

Mobil 073-06 90 355

Recensioner
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 12 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 35 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Akrylmåleri helgkurser med olika teman, fyll i följande uppgifter:

Liknande kurser