Visa kurser.se som: Mobil

Akrylmåleri helgkurs Stadens ljus

Konstnär Kerstin Wessberg
Kursinformation
Stockholm
3 dagar
4 400 - 4 600 SEK
En härlig målning av kursdeltagare från föregående tillfälle.

Kursbeskrivning

Kursen hålls i en av Stockholms vackraste ateljéer. Precis intill kajen ligger ateljéhuset med magisk utsikt över hela stan och på den stora terrassen utanför finns plats för både målande och goda luncher.
Kursen passar vana såväl som nybörjare. Du får både bra och handfasta uppgifter i färgblandning och form av två erfarna lärare, Kerstin Wessberg och Lucie Rääf. Vi ger tips och råd till ditt måleri såväl individuellt som i grupp. Vi lovar trevliga dagar med mycket skratt och kreativitet.

Handfasta övningar som ger inspiration:

  • Hur blandar jag färger, toner och nyanser
  • Hur gör jag en fin komposition
  • Hur får jag ljuskraft och djup
  • Gemensamma genomgångar och individuell rådgivning

MÅLARKURSENS TIDER & UPPLÄGG

Fredagen 17 september i kl 13.00 - 18.30. Vi kommer på plats i ateljén och har en presentation av oss och kursens upplägg. Vi värmer upp och kommer in i “målarmood”. Vi fångar inspiration från de vackra vyerna höjderna, vattnet, Djurgården på andra stranden, stad möter natur, blänkande nybyggnader möter gamla tegelhus från svunnen tid. Branta trappor, pampiga hus, färger som speglar sig i vattnet. Under eftermiddagen tar vi paus med kaffe, te och smörgås.
Lördagen 18 september kl 10.30 - 20.30. Med målarglädje och inspiration fortsätter vi på papper och på duk. Vid 13-tiden äter vi gemensam lunch. Vi fortsätter på våra målningar fram till 18. Då vi dukar fram lite ost, frukt och vin och har en reflektion/genomgång av dagens arbete. Vid kl 20.30 avrundar vi kvällen.
Söndagen 19 september kl 10.30 - 17.30. Vi arbetar vidare med våra målningar och ni får individuell handledning hela tiden. Vi pausar med en god lunch. Vi avslutar kursen med en genomgång och kurssammanfattning.

Adress:
Saltsjöqvarns kaj 2 i Nacka. SL Båt-linje 80 från Nybroplan, 2 hållplatser. Buss 55 från Slussen till Saltsjöqvarn, sedan hotelhiss ned till kajen. Parkeringshus finns på Hotel Elite Marina Tower. I alla alternativen ta 300 meter till vänster (öster ut) utmed kajen, till det lilla grå trähuset som är ateljén.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Kursen passar både för dig som är nybörjare och dig som målat lite mer. Var och en jobbar utifrån sin erfarenhet.

kursgänget

Kostnader

Pris:
4.600:- I kursen ingår allt material, 2 stora dukar, färger och penslar. 2 luncher, kaffe med
smörgåsar/kaka samt ost och vinkväll. Till vinkvällen tar var och en med det ni vill dricka.


Kursledare

Vi är två erfarna lärare, Kerstin Wessberg och Lucie Rääf, som ger tips och råd till ditt måleri såväl individuellt som i grupp. Lucie och Kerstin känner varandra sen länge och är tillräckligt olika för att komplettera varandra som lärare i måleri. Att vi är två lärare med lite olika råd och synsätt är mycket uppskattat hos deltagarna. Det finns alltid flera sätt att gå vidare på.

Lucie & Kerstin

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Akrylmåleri helgkurs Stadens ljus.

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 12 recensioner.

Kari L
Jättebra att ha den vackra miljön direkt vid ateljén. Vi kunde måla både ute och inne beroende på vädret, och man ser ut genom de stora fönstren.
Stig K
Så himla bra idé att ha en vernissage på slutet av kursen. Det sporrade mig lite extra. Har aldrig ställt ut förut. Detta vill jag göra igen.
Sussie
Skönt att allt material ingick, det är inte så vanligt. Jag gillade också att det var två lärare. Lucie och Kerstin var så inspirerande.

Konstnär Kerstin Wessberg

Kerstin Wessberg är en uppskattad och erfaren lärare som ger tips och råd till ditt måleri såväl individuellt som i grupp.

Kerstin Wessberg anlitas av Folkuniversitetet, Kristinehamns konstmuseum, Karlstad Kommun och Region Värmland för olika konstpedagogiska uppdrag.  "Om du har en lust till färg och form så kommer du kunna måla. Det är bara att starta med en färgklick, sen börjar det...


Läs mer och visa alla kurser med Konstnär Kerstin Wessberg

Kontaktuppgifter till Konstnär Kerstin Wessberg

Konstnär Kerstin Wessberg

Romstadsvägen 14
65342 karlstad

Mobil 073-06 90 355

Recensioner
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 12 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 36 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Akrylmåleri helgkurs Stadens ljus, fyll i följande uppgifter: