Visa kurser.se som: Mobil

Akryl grundkurs

Konstnär Kerstin Wessberg
Kursinformation
Distans, Karlstad
5 dagar
Hösten 2021
1 260 - 1 900 SEK

Kursbeskrivning

Målarkurs i akryl för nybörjare med roliga och inspirerande uppgifter. 5 kvällar, i Karlstad, Drottninggatan.

Du lär dig allt du behöver kunna för att starta ditt skapande med akrylfärgen. Genom enkla och roliga uppgifter plockar du fram din kreativitet och skaparlusten väcks. Det ska vara roligt att måla! Akrylen är ett mycket tillåtande och praktiskt material att jobba med, och kunskaperna där kan också i många delar gå att tillämpa på målande i andra tekniker.

Med enkla och inspirerande uppgifter tränar vi bland annat på:

  • Hur blandar vi färg så att man får exakt den färg man vill ha och hur gör vi för att få färgen att lysa?
  • Hur ändrar jag eller rättar till något i min målningen, så att jag vågar vara fri och pröva olika möjligheter?
  • Hur kan man få till en djupkänsla i en målning, här finns flera praktiska sätt som perspektiv, överskärningar och färgverkan.
  • Vi utforskar hur ljus och mörker samverkar för att skapa dramatik och spänning.

Självklart får du också med dig bra tips om vad för material som kan vara bra att skaffa hem till ditt fortsatta målande, såsom färg, papper/duk och penslar och hur man tvättar ur och vårdar penslar och färger. Lista på material skickas till dig innan kursstart.

Målgrupp

Både för dig som aldrig målat förut men vill bli inspirerad och lära dig från grunden och för dig som målat en del men som känner att det vore skönt att få mer kunskap om tekniken. Övningar och uppgifter anpassas efter dina önskemål och behov. 

Kostnader

1.260 kr. En materiallista skickas till dig i god tid, och det är enkelt att beställa på nätet och förberett för det. Alternativt köper du i valfri affär eller om du har somligt hemma redan.

Kursledare

Kerstin Wessberg är en uppskattad och erfaren kurslärare och anlitas av Folkuniversitetet, Kristinehamns konstmuseum, Karlstad Kommun och Region Värmland för olika konstpedagogiska uppdrag. Kerstin lever efter den fasta övertygelsen att med fantasi och handfasta övningar kan alla människor som längtar efter att skapa hitta sin egen konstnärlig källa. 

Kerstin utbildade sig till socionom och parallellt utvecklat sitt konstnärskap i mer än trettio år och har ett flertal utställningar bakom sig. Läs mer om Kerstin på hennes hemsida.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Akryl grundkurs .

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 6 recensioner.

Anna
Kerstin visade på ett mkt pedagogiskt sätt och lyssnade in klassens önskemål/frågor och bäddade in detta i kursen. Att från att inte kunna något om målning känner jag nu att det är kul att fortsätta på egen hand efter kursens slut. Sedan är det ju bara ett plus att man blir så fantastiskt glad av Kerstin!
Blenda
Väldigt rolig och lärorik kurs!
Carina Lindström
Bra kurs för nybörgare

Konstnär Kerstin Wessberg

Kerstin Wessberg är en uppskattad och erfaren lärare som ger tips och råd till ditt måleri såväl individuellt som i grupp.

Kerstin Wessberg anlitas av Folkuniversitetet, Kristinehamns konstmuseum, Karlstad Kommun och Region Värmland för olika konstpedagogiska uppdrag.  "Om du har en lust till färg och form så kommer du kunna måla. Det är bara att starta med en färgklick, sen börjar det...


Läs mer och visa alla kurser med Konstnär Kerstin Wessberg

Kontaktuppgifter till Konstnär Kerstin Wessberg

Konstnär Kerstin Wessberg

Romstadsvägen 14
65342 karlstad

Mobil 073-06 90 355

Recensioner
Kursrecensioner
(4,7)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,8)
Baseras på 36 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Akryl grundkurs , fyll i följande uppgifter: