Visa kurser.se som: Mobil

Lär dig sy med Klädskolan

Sykurser på distans

sy dina egna kläder

Klädskolan erbjuder två distanskurser, i sömnad och tillskärning/mönsterkonstruktion. Efter att ha bedrivit verksamhet i 40 år med närmare 500 000 elever har Klädskolan stor erfarenhet av att lära ut klädskapandet på distans. Distanskurserna är pedagogiskt utformade och lätta att förstå även för nybörjaren. Kurserna består av 20 lektionsbrev som innehåller instruktioner för sömnad och mönsterritning. Efter varje avklarat lektionsbrev får eleven göra ett mindre prov för att avancera till nästa nivå. Lektionsbreven och kostnadsfri rådgivning under kursen ger dig rätt kompetens för att i framtiden kunna skapa egna kläder och att söka till högskoleutbildning i design

 Se alla sykurser på Klädskolan här 


MarianneMarianne Cronstam Thyde gick kursen ”Alla kan sy” på Klädskolan under två års tid. Hon bor inte stadsnära och tycker att distanskurser är perfekt för de som inte har möjlighet att ta sig till en kurslokal. Idag har hon stor användning för sina kunskaper då hon syr sina egna kläder.

”Jag har lärt mig att utifrån mina egna kroppsmått rita upp ett mönster för att sy välsittande kläder. Måttagning, hur man räknar ut tygåtgång, hur man lägger ut mönsterdelarna på tyget osv. På vilket sätt som man kan använda ett grundmönster och ändra lite och få ytterligare fler modeller av t ex en blus eller klänning.”

Marianne har bara bra erfarenheter från Klädskolans distanskurs. Hon tycker att kurserna var lättförståeliga, pedagogiska och rekommenderar gärna andra att prova på en sömnadskurs.

”Instruktionerna var tydliga och lätta att förstå och det fanns alltid möjlighet att kontakta skolan om man behövde hjälp.”

SouzanSouzan Musavi går kursen ”Rita egna mönster” eftersom hon har tidigare erfarenhet av sömnad och vill designa sina egna plagg. Det är perfekt för Souzan att gå en distanskurs eftersom hon arbetar heltid under kursperioden.

”Jag har designat och sytt mycket med hjälp av färdiga mönster. Sen ville jag utveckla det och lära mig mer genom att gå på mönster-kursen.”

Hon är speciellt nöjd med att Klädskolan alltid varit kontaktbara och gärna hjälpt till under kursen. Då Souzan bara har bott i Sverige under en kortare period är det skönt för henne att texterna är lätta att förstå och att Klädskolan funnits tillgängliga för handledning.

”Texterna var tydliga och lätta att förstår, särskilt för mig som inte har varit så länge i Sverige och när jag behövde hjälp och kontaktade Klädskolan via mejl eller telefon, fick jag hjälp snabbt.”

Souzan är snart färdig med kursen och är övertygad om att hennes nyvunna kunskaper kommer att bli väl använda i framtiden.
Läs mer om Alla kan sy
Läs mer om Rita egna mönster - Mönsterkonstruktion

Request information


Fyll i dina uppgifter om du vill komma i kontakt med Klädskolan AB och veta mer om deras kurser.

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.