Visa kurser.se som: Mobil

Grundkurs kitesurfing Rågelund, Göteborg

KITEKALLE
Kursinformation
Göteborg
10 timmar fördelat på 2 dagar
Alla dagar så länge det finns vind och elever
3 350 SEK

Kursbeskrivning

VÄLKOMMEN TILL KITEKALLE

Kitesurfing är en sport som alla kan uppskatta. Med vår grundkurs på 10 timmar och marknadens senaste utrustning från North Kiteboarding har det dessutom aldrig varit lättare att börja. Känslan av kraft och frihet när du susar fram över vågorna är beroendeframkallande och du kommer undra varför du inte börjat med kitesurfing tidigare.

Vi håller 95% av våra kurser vid vårt center i Rågelund, strax söder om Göteborg, där vi har Göteborgs överlägset bästa kursstrand

KITEKALLE är en IKO-certifierad kiteskola och dessutom rekommenderade av Svenska kiteförbundet. Alla våra instruktörer är således certifierade och brinner för att ge just dig Sveriges bästa kurs. Vi har kört kitekurser längs med västkusten sedan 2009. Under hela den tiden har våra kurser ständigt utvecklats och förbättrats. Med några av Sveriges mest aktiva instruktörer, marknadens bästa utrustning och vårt beprövade kurskoncept vet vi att du kommer få en toppenupplevelse!

GRUNDKURS 10 TIMMAR
Målet med vår grundkurs är att du som elev efter kursen ska ha mer än tillräckliga kunskaper och självförtroende nog för att på egen hand fortsätta med din nya favoritsport.

Teori
Här går vi bland annat igenom vindstyrkans påverkan, bra och dåliga vindriktningar, regler och en hel del andra saker som är bra för dig att ha koll på.

Riggning
Det är ingen idé att ha en fin kite om man inte vet hur man riggar den, eller hur? Vi lär dig rätt sätt, hur du undviker trassel och olyckor. Vi lägger dessutom med en del “beach-vett”, så att du vet hur man ska föra sig på en kitestrand.

Säkerhetssystem
En kedja är bara så stark som sin svagaste länk. Därför är vi oerhört glada och stolta över att få jobba med North Kiteboarding. Med marknadens bästa och mest intuitiva säkerhetssystem har vi allt på vår sida, om nu olyckan skulle vara framme.

Kitekontroll
God kitekontroll är avgörande för ditt kitesurfande. Våra instruktörer kommer stötta och tipsa dig men samtidigt ge dig utrymme att på egen hand känna efter och lära dig hur kiten fungerar.

Bodydrag
Nu får vi äntligen känna på kraften i kiten! Vi ligger på mage i vattnet och släpas bakom kiten. Låter det kul? Det är det!

Bräda
Det vi alla har väntat på! Vi lär dig rätt teknik för vattenstart och hur du ska kryssa mot vinden. Att lära sig kitesurfa är mycket mer än att bara stå på en bräda, men det är en fantastisk känsla när man kommer upp ur vattnet och känner hur man susar iväg. Priceless!


Det praktiska:
Ta med varma kläder som tål både vatten och vind, ombyte, solglasögon, solskydd, badkläder, mat och dryck – eller ta en pizzabit i vårt café. Det är en lång och krävande dag så vi rekommenderar att du är utvilad och avstår alkohol dagen innan.

Rabatt på utrustning
För dig som har gått vår fina grundkurs har vi tagit fram ett riktigt bra kitekit, dessutom till ett grymt bra pris!

OBS! Vi behöver minst 2 elever anmälda för att kunna genomföra kursen. Vid endast 2 elever anmälda kortas kurstiden till 6h.

kitekurs

Bokning av kurser
Det enklaste sättet att boka en kurs är att boka via vår hemsida. Vi kontaktar dig ett par dagar innan för att spika tid och plats. Om det inte går att genomföra kursen pga. dåliga förhållande bestämmer vi nytt datum.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Grundkurs kitesurfing Rågelund, Göteborg.

KITEKALLE

Kite

Välkommen till KITEKALLE! Vi älskar vattensport, speciellt kitesurfing, SUP och vågsurf. Vår passion är att dela med oss av vår kunskap och det vi brinner för genom att hålla kurser och guidade turer. KITEKALLE tror på gemenskap och jobbar för att skapa ett rikstäckande...


Läs mer och visa alla kurser med KITEKALLE

Kontaktuppgifter till KITEKALLE

KITEKALLE

Stationsgatan 64
30250 Halmstad

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Grundkurs kitesurfing Rågelund, Göteborg!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Grundkurs kitesurfing Rågelund, Göteborg, fyll i följande uppgifter: