Visa kurser.se som: Mobil

Nose Work Grundkurs

K9 Education
Kursinformation
Älta
1 850 SEK

Kursbeskrivning

nosework grundkursNose Work, grundkurs

Under den här kursen kommer vi att gå igenom grunderna i specialsök. Specialsök är när vi lär hunden att hitta och markera ett speciellt ämne, en speciell doft, och i sporten Nose Work så är den doften Eukalyptus i klass 1.

Vi kommer att lära hunden söka en droppe Eukalyptus och markera fyndet genom att exempelvis sätta sig ned eller ”frysa” vid doftkällan. Det är så hunden sedan visar dig att han/hon gjort ett fynd. Efter kursen ska ni ha kommit så långt att ni kan göra ett såkallat doftprov. Doftprov är det prov hunden måste klara för att få tävla i Nose Work. Provet visar att hunden vet vilken doft som ska hittas och markeras.

Att få jobba med nosen är super aktivering som kan göras både ute och inne vid regniga och tråkiga dagar, och specialsök kan tränas i syfte av nytta, nöje och nu genom sporten Nose work, tävling!

Luktsinnet är hundens mest informativa sinne och det finns knappt någon bättre aktivitet vi kan bjuda våra hundar på än en chans att få använda sig av sin fantastiska nos på ett organiserat och målinriktat sätt. Att arbeta med nosen är en aktivitet som alla hundar, oavsett ras och ålder kan delta i. Specialsök är ett lätt sätt att ge hunden utlopp för sitt stora luktbehov och ger samtidigt hunden en chans att göra sig av med en hel del energi så du får en välmående och nöjd hund.

Kursen hålls i Älta Hundhall, adress: Grustagsvägen 6, 138 40 ÄLTA

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Nose Work Grundkurs.

K9 Education

K9 Education

Välkommen till K9 Educations hundkurser i Stockholm, Vendelsö och Online!

K9 Education ligger i Stockholm Vendelsö, men erbjuder även hundkurser och utbildningar online. K9 Educations hundkurser drivs av Kickan Nikolic som utbildat hundar och hundägare i 19 år. Kickans mål och fokus är att hjälpa hundägare att få den trevliga...


Läs mer och visa alla kurser med K9 Education
Recensioner
Bli den första att recensera Nose Work Grundkurs!