Kurser i körsång

Utvecklas och sjung tillsammans med andra

Körsång passar alla som vill utveckla sin röst och uppleva sångglädje tillsammans med andra. Körsång finns i olika genres, för både nybörjare och sångvana. Hitta en kurs i körsång och ta del av glädjen och energin av att sjunga i grupp.
Visar 1-20 av 43 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 43 träffar
1
2
3

Sjunga i kör - vad innebär det?

Körsång är en otroligt gammal och kanske den mest utspridda typen av musik utövad i grupp. Körsång kan bestå av enstämmig sång eller flerstämmor. En person som sjunger i kör kan kallas för ”körare” eller ”korist”. De finns flera olika typer av körer indelat efter kön, ålder och sammanhang. Det kan till exempel vara barnkör, damkör eller kyrkokör. Körsång kan vara inspirerat av både klassisk musik och populärmusik. Körsång kan också genomföras utan instrument och kallas då för a cappella.

Körsång för nybörjare

Vill du gå en kurs i körsång och börja sjunga i kör? För nybörjare är körsång ett bra tillfälle för att lära sig sångteknik och hitta sin röst. Att sjunga i kör tar även bort nervositeten och blygsamheten för den som är ovan eller kanske aldrig har sjungit förut. I körsång får alla vara delaktiga och du lära känna många nya människor. I körsång har du möjligheten att lära av andra och tillsammans hitta glädjen i sången och musiken.

Klicka på en sångkurs i listan här ovan för att läsa mer om kursens upplägg, startdatum, läng, pris med mera. Vill du ha ytterligare information om en specifik sångkurs kan du skicka en intresseanmälan till de som arrangerar kursen. De återkommer sedan med mer information och svar på dina frågor.

Barnkör 

Har ni en sångfågel där hemma som gärna testar på ett nytt sätt att sjunga? Då kan barnkör vara något. Barnen lär sig sjunga tillsammans i stämmor och får öva på tillhörande koreografi. Hitta alla barnkörer i Sverige här.

Jämför kurser
Mer inom området
Gruppsång ger snabb utveckling
VocalLife

Oliver Olsson har sett en snabb utveckling genom sånglektioner och gruppsång hos Ellen Sörensen i Lund.
- Att sjunga gruppsång gör att du får samspela med andra samtidigt som du får lika mycket handledning som vid en privatlektion, säger Oliver.

Läs mer