Visa kurser.se som: Mobil

Skriva fackbok - en heldag med planering och skrivteknik

Jorun Modén - Författarkurs.se
Kursinformation
Plats: Stockholm
Längd: 1 dag
Startdatum: 2018-06-09 09:00
Pris: 1 900 SEK inkl. moms
Språk: Svenska

Kursbeskrivning

Författarkurs.se - Jorun Modén

Har du en idé om att skriva en fackbok som handlar om ditt specialintresse, en fråga du brinner för eller din verksamhet? Välkommen till en heldag lördag den 9 juni, där du får verktyg för att planera, strukturera och hitta ton till din fackbok! Vi träffas i studio Cinemantrix på Olofsgatan 18 alldeles vid Hötorget, en kreativ miljö där du får ta del av verktyg för proffs från fackbokens, skönlitteraturens och journalistikens värld. Målet är att du ska kunna gå hem med en plan för struktur, stil och innehåll samt minst en provskriven text till din fackbok.

Vi kommer även att skapa massor av inspiration och diskutera konsten att nå i mål med ditt projekt. Din kursledare blir Jorun Modén, författare till både romaner fackböcker för både barn och vuxna.

Lördag 9 juni 10 – 17
10:00 – 11:00 Seminariets deltagare: presentation av deltagarna och dagens program. Konsten att våga börja. Skrivtid och disciplin.

11 – 12:00 Från idé till urval. Att testa sin idé, identifiera målgrupper, avgränsa idén och börja tänka utifrån läsarens perspektiv. Efterforskningar och planering. Struktur.

12:00 – 13:00 LUNCH. Tillfälle att samtala över lunch för de som önskar. Det finns gott om restauranger i närheten. Vi har också tillgång till kök om du har med dig egen lunch.

13:00 – 14:00 Skrivtekniker för fackbokförfattare. Att skriva för målgruppen. Anpassa stil och ton (skriva lättläst och direkt). Provskrivning på lektionstid.

14:00 – 15:00 Att använda knep från skönlitteraturens värld: storytelling och gestaltning.

15:00 Fika, författarmingel och diskussion. Hur långt har var och en nått i sin process? Vad behöver du för att komma vidare?

16:00 – 17:00 Skrivprocessen: grit för författare. Redigering. Frågor om förlag och utgivning.

Förberedelser inför kursen
Det går bra att komma som du är, med en idé i huvudet, men om du vill få
maximalt utbyte av kursen kan du skriva ned dina tankar kring fackboken + en exempeltext ur ett kapitel på max 5 A4-sidor. Maila material till Jorun senast en vecka i förväg, eller ta med dig utskrifter i minst 2 exemplar. Kursledaren ger dig råd och bollplank antingen under helgen, eller efter utbildningen via mail.

Pris: 1.900 kr för en heldag inklusive dokumentation.

skrivinspiration

Målgrupp

Avancerad skrivarkurs. Du skriver på hög nivå och har som mål att ge ut din bok, antingen via bokförlag eller på egen hand. Fokus på skönlitteratur. 

Kursledare

Jorun Modén - grundare av Författarkurs.se och din lärare i kreativt skrivande.Jag heter Jorun Modén och är författare samt grundare av Författarkurs.se. År 2017 utkommer min senaste bok på Max Ströms förlag, ett drömprojekt som ännu inte har någon titel. Jag återkommer med nyheter kring nya boken så snart jag har möjlighet, än så länge vill vi hålla det hemligt. Våren 2018 är planerat utgivningsår för min nästa roman.

Verktyg för författare
Författarkurs.se föddes när jag var hemma med yngste sonen och fick fler och fler frågor om hur man blir författare. Jag ville lära ut allt jag önskade att jag hade känt till innan jag blev utgiven: praktiska kunskaper, verktyg till skrivandet som snabbt ger insikt och resultat, och massor av inspiration. Kursen gavs från början under Studieförbundet vuxenskolans tak. Numera jobbar jag helt i egen regi i lokaler på Söder och i Gamla Stan. Vid sidan av mitt eget författarskap, frilansade jag en tid för Tidningen Skriva.

Utbudet på Författarkurs.se har utökats med nya kurser, både fysiska och på distans. Fler och fler deltagare från tidigare kurser är vid det här laget utgivna författare. Mitt mål är att din författardröm ska bli verklighet.

Du hittar mig också på Instagram och på Facebook/forfattarkurs

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Skriva fackbok - en heldag med planering och skrivteknik.

  Kontakta arrangören

  Få mer information

  Anmäl ditt intresse 

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt

Jorun Modén - Författarkurs.se

Jorun Modén - Författarkurs.se

Skrivarkurser med Författarkurs.sePå Författarkurs.se hittar du skrivarkurser som tar dig till nästa nivå, var du än befinner dig. Mina författarkurser bygger på ett unikt koncept och ges i Stockholm, i Frankrike och på distans. Dessutom får du skrivtips och inspiration i...


Läs mer och visa alla kurser med Jorun Modén - Författarkurs.se

Kontaktuppgifter till Jorun Modén - Författarkurs.se

Jorun Modén - Författarkurs.se

Recensioner

Linda   |   2014-07-02
Har gått två kurser för Jorun och det är det bästa jag gjort på länge. Jag har lärt mig oerhört mycket och jag kan varmt rekommendera denna kurs. Vill man lära sig bli bättre på att skriva, att utvecklas och har en dröm att bli författare så är detta en jättebra kurs att gå. Jag ska gå trean nästa år!
          (5)
Christopher Toll   |   2013-08-21
Bäst: bra engagemang från Jorun med fullt fokus på att få deltagarna att verkligen förstå vad som bygger en bra text/bok, nyttiga övningar och inte minst en osedvanligt gedigen genomgång och dokumentation av själva hantverket att tillverka en bok.
          (5)
IngridKristin   |   2012-06-06
Kursen är inspirerande. Engagerad kursledare och relevanta ämnesområden som behandlas. Personligen tyckte jag att delen där vi gav och fick respons på texter var för spretig, hade velat ha det begränsat till någon enstaka text att ge respons på per vecka och inte en hel grupp.Saknade också att jobba efter deadline men såg poängen i att sätta sin...
Visa hela
          (4)