Författarkursen som också är en fest: SALONG ZONEN

Längd
8 veckor
Pris
3 500 - 3 600 SEK inkl. moms
Längd
8 veckor
Pris
3 500 - 3 600 SEK inkl. moms
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

SALONG ZONEN är en är en författarsalong för kunskap, inspiration och flow. Vi skapar den värld vi själva längtar efter, inspirerad av svunna tiders litterära salonger. Du får verktyg till ditt skrivande, spännande samtal och högläsning i smakliga portioner.  Möjlighet att boka bollplank kring romanprojekt finns på plats. Välkommen till en magisk sfär för skrivande själar - det här är författarkursen som också är en fest! 

Samtliga träffar äger rum klockan 19:00-21:00 i den inspirerande miljön hos La Petite Mort vid Karlaplan. Du ska ha med dig papper och penna eller en fulladdad laptop, och ett öppet sinne.  Dina värdinnor blir författaren Jorun Modén, en av Sveriges mest anlitade skrivlärare, och designern Linda Lindgren som inte bara skapar haute couture, utan också miljön på "La Petite Mort" där träffarna äger rum. 

Varje onsdagkväll omfattar en föreläsning med minst en skrivövning och möjlighet att ställa frågor.  Läs hela programmet nedan. 

7 februari 19:00 - 21:00
Välkommen till den litterära salongens tradition och själen i Salong Zonen! Här skapar vi ett eget rum för samtal, utbyter tankar om skrivandet och kommer igång med våra skrivprojekt. Vi leker med skrivövningar som låter oss utforska kreativa ådror, samt ljusa och mörka sidor hos oss själva.   
BONUS: Skrivplanering och rutiner inför 2024

FEST OCH SCENTEKNIK
14 februari 19:00 - 21:00
Med hjälp av festen som metafor studerar vi scenteknik på ett sätt som blir både användbart och inspirerande. Se till att vara uppmärksam på vad gästen möts av vid entrén, välj din rekvisita med omsorg och låt det hända något oväntat under aftonen. 

JAG HAR EN DRÖM
21 februari 19 - 21:00
Vad drömmer vi om i tider av turbulens? Kan smärta, motgångar eller raseri omvandlas till mening? Vi lyssnar in författare som Isabel Allende som säger att vi måste skriva det som inte får glömmas, och Toni Morrison som anser att det är just i tuffa tider som författare går till jobbet. I kväll vågar vi utforska mörkret men också drömma och bli inspirerade. 

GESTALTNING: FÖRSTA INTRYCKET
6 mars 19:00 - 21:00
Skådespelare kan konsten att väcka intresse för en karaktär och plantera förväntningar hos publiken. Vi lånar knep från skådespelare för att ge både ett första intryck och utveckla gestaltningen hos våra karaktärerna. Kvällens exempel kommer från filmens värld (Little Miss Sunshine). Du får också lära dig mer om genvägar in i karaktärer. 

BESTIARIUM FÖR FÖRFATTARE 
13 mars 19:00 - 21:00
Hur kan varelser och djur ge inspiration till skrivandet? Djur och väsen har förekommit i litteraturen i alla tider: som fabler, karaktärer och i bildspråket. Vi studerar hur djur, varelser och väsen kan användas i litteratur: som husdjur till poliser, i beskrivningar och som levande metaforer. 

CITERA MIG GÄRNA 
10 april 19:00 - 21:00
Vi älskar citat som är tankeväckande, repliker med humor eller svidande sarkasm, och den teater som uppstår i spännande samtal. Denna afton frossar vi i författarcitat men vi studerar också konsten att skriva egna minnesvärda repliker. 
BONUS:Checklista för att skriva dialog som ett proffs. 

ORDTAGEN
17 april 19:00 - 21:00
Att bli ordtagen är att bli betagen av ord. Hur går det till när författare uppfinner egna ord? Vi hämtar inspiration och exempel från Astrid Lindgren, George Orwell och Anthony Burgess. Dessutom uppfinner vi egna ord och testar att använda dem i en spännande skrivövning.
BONUS: Självredigering  

FÖRFÖR EN FÖRLÄGGARE
15 maj 19:00 - 21:00
Vi betraktar det beryktade nålsögat inför att få bokkontrakt. Hur tar man sig igenom? Och vilka trender blåser i bokbranschen just nu? Vi ägnar en kväll åt konsten att skriva förbluffande bra följebrev, kartlägga bokförlag och presentera oss i blixtfart. 

ÖVRIG INFORMATION
Deltagarna får gärna utbyta texter mellan träffarna. Jorun Modén ger bollplank på plats, men om lektörsläsning önskas sker det separat och i mån av tid. Om du missar en lektion kommer du att få ta del av material och en övning via mail. 

Visas förfriskningar serveras, lite olika beroende på kvällens tema. Kaffe, te och choklad finns alltid. Om du har allergier eller speciella önskemål går det fint att ta med dig något att förtära. 

Klädseln är valfri men i den fantastiska miljön på "La Petite Mort" passar det fint att klä upp sig. 

Du ska vara minst 18 år för att delta i denna kurs. Lokalen ligger en trappa ned utan hiss. 
 


Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Författare som vill skriva fiktion (novell, roman eller självbiografi). Du skriver på avancerad nivå och/ eller har gått Författarkurs 1 & 2. Samtliga deltagare ska ha med sig ett skönlitterärt skrivprojekt (novell eller roman).

Kursintyg

Kursintyg och utförlig kursdokumentation erhålls. 

Kursledare

Jag heter Jorun Modén och är författare samt grundare av Författarkurs.se. Är aktuell med min handbok i skönlitterärt skrivande: Skriv Skriv Skriv - Verktyg för författare. Sedan tidigare har jag jag gett ut ett tiotal verk, bland annat två antologiutvalda noveller och romanerna Embla - Om du även levde nu samt Samael

Verktyg för författare
Författarkurs.se föddes när jag var hemma med yngste sonen och fick fler och fler frågor om hur man blir författare. Jag ville lära ut allt jag önskade att jag hade känt till innan jag blev utgiven: praktiska kunskaper, verktyg till skrivandet som snabbt ger insikt och resultat, och massor av inspiration. Kursen gavs från början under Studieförbundet vuxenskolans tak. Numera jobbar jag helt i egen regi och har en attraktiv lokal alldeles vid Karlaplan för min kursverksamhet. Vid sidan av mitt eget författarskap, frilansade jag en tid för Tidningen Skriva.

Utbudet på Författarkurs.se har utökats med nya kurser, både fysiska och på distans. Fler och fler deltagare från tidigare kurser är vid det här laget utgivna författare. Mitt mål är att din författardröm ska bli verklighet.

Du hittar mig också på Instagram och på Facebook/forfattarkurs

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Författarkursen som också är en fest: SALONG ZONEN och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 12 recensioner
Skriv en recension
5/5
Ingela
01 nov 2017
Helt underbara författarkurser!

Jag har under 2017 gått Författarkurs 1 och 2 och är så lycklig över att ha haft den möjligheten. Jorun är en fantastisk person som är seriös, kunnig, erfaren, inspirerande, kr...

Visa hela
5/5
Linn
11 apr 2017

Jorun Modén gör ett grymt jobb! Hon vet exakt hur hon ska inspirera till skrivkonst och jag känner att hon tagit så väl hand om oss från kursens början fram till avslut. Jag ty...

Visa hela
5/5
Maria
06 maj 2015
Bästa skrivarkursen!

Jorun är inte bara väldigt professionell och kunnig inom sitt ämne - skrivandets och författarskapets olika sidor - utan också en mycket generös och pedagogisk kursledare som br...

Visa hela