Visa kurser.se som: Mobil

Skriva fackbok: En författarkurs för fackböcker

Jorun Modén - Författarkurs.se
Kursinformation
Distans
6 veckor
2019-10-28 21:00
2 500 SEK inkl. moms
Svenska

Kursbeskrivning

Fackbok

Har du en idé om att skriva en fackbok som handlar om ditt specialintresse, en fråga du brinner för eller din verksamhet? Välkommen till en skrivarkurs på sex veckor där du får verktyg för att planera, strukturera och hitta ton till din fackbok! Du får tillgång till lektioner på en lösenordsskyddad lektoinssajt med en skrivarlya där du lägger upp dina texter och får feedback på synopsis + ett urval övningar eller kapitel. Under kursen studerar du verktyg för proffs från fackbokens, skönlitteraturens och journalistikens värld.  Målet är att du ska få kunskaper för att skapa en plan för struktur, stil och innehåll samt upp till fem provskrivna texter till din fackbok. Din kursledare blir Jorun Modén, författare till både romaner och flera fackböcker för både barn och vuxna. 

Vi kommer även att skapa massor av inspiration och diskutera konsten att nå i mål med ditt projekt. När kursen är slut får du med dig en PDF med alla verktyg och övningar vi har gått igenom, så att du enkelt kan repetera hur många gånger du vill.

PROGRAM

Lektion 1
Presentation av deltagarna och kursprogram. Planering och struktur. Konsten att våga börja. Skrivtid och disciplin för författare. Att utbyta konstruktiv kritik.

Lektion 2
Vinkel, målgruppe och avsändare. Börja tänka utifrån läsarens perspektiv. Bloggaren som avsändare. Att snabbt redigera en text.

Lektion 3
Anpassa stil och ton. Undvika klichéartade uttryck. Knep för att skriva lättläst och anpassa texten till rätt nivå för din målgrupp.

Lektion 4
Lär dig skriva levande med storytelling och gestaltning. Knep från skönlitteraturens värld.

Lektion 5
Skriva insändare, debattartiklar och krönikor, både för att utveckla din skrivteknik och för att kunna sprida ordet om din fackbok samt sälja texter om din expertis.

Lektion 6
Följebrev. Frågor om förlag och utgivning.

Chattschema
Kursen börjar den 28 oktober och vi har chatt samma kväll klockan 21:00 – 21:45. Därefter blir det chatt den 4, 11 och 25 november, samt den 2 december. Om du missar ett enstaka tillfälle är det ingen större fara, eftersom alla chattarkiv läggs ut på lektionssajten.

Förberedelser inför kursen
Det går bra att komma som du är, med en idé i huvudet, men du kan också ha med dig ett utkast som du önskar utveckla. Varmt välkommen!

Målgrupp

Nybörjare och avancerade skribenter som önskar sig verktyg till att skriva en fackbok som når fram till målgruppen. 

Video

Kursintyg

Kursintyg.

Kursledare

Jag heter Jorun Modén och är författare samt grundare av Författarkurs.se. Våren 2019 utkom min senaste roman "Embla - Om du ändå levde nu" hos Bokförlaget Mormor och det blir även två noveller i antologier under året. Sedan tidigare har jag skrivit flera romaner, noveller och fackböcker. 

Verktyg för författare
Författarkurs.se föddes när jag var hemma med yngste sonen och fick fler och fler frågor om hur man blir författare. Jag ville lära ut allt jag önskade att jag hade känt till innan jag blev utgiven: praktiska kunskaper, verktyg till skrivandet som snabbt ger insikt och resultat, och massor av inspiration. Kursen gavs från början under Studieförbundet vuxenskolans tak. Numera jobbar jag helt i egen regi i lokaler på Söder, nära Hötorget och i Älta. Vid sidan av mitt eget författarskap, frilansade jag en tid för Tidningen Skriva.

Utbudet på Författarkurs.se har utökats med nya kurser, både fysiska och på distans. Fler och fler deltagare från tidigare kurser är vid det här laget utgivna författare. Mitt mål är att din författardröm ska bli verklighet.

Du hittar mig också på Instagram och på Facebook/forfattarkurs

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Skriva fackbok: En författarkurs för fackböcker.

Recensioner

Ingela
(5)
Jag har under 2017 gått Författarkurs 1 och 2 och är så lycklig över att ha haft den möjligheten. Jorun är en fantastisk person som är seriös, kunnig, erfaren, inspirerande, krävande, varm och helt fabolous! Kommer att fortsätta med del 3 och Jorun har verkligen fått mig att tro på min förmåga att skriva och jag kommer att jobba hårt för min dr...
Visa hela
Linn
(5)
Jorun Modén gör ett grymt jobb! Hon vet exakt hur hon ska inspirera till skrivkonst och jag känner att hon tagit så väl hand om oss från kursens början fram till avslut. Jag tycker så mycket om att Jorun skiljer på text och person, men har samtidigt förmågan att trots det under lektionerna prata till våra "författarjag". Imponerande! Även det a...
Visa hela
Maria
(5)
Jorun är inte bara väldigt professionell och kunnig inom sitt ämne - skrivandets och författarskapets olika sidor - utan också en mycket generös och pedagogisk kursledare som brinner för sitt ämne och har ett genuint intresse av att dela med sig så mycket som möjligt. Jag kan varmt rekommendera hennes kurser till alla som vill utveckla och komma...
Visa hela

Jorun Modén - Författarkurs.se

Jorun Modén - Författarkurs.se

Skrivarkurser med Författarkurs.sePå Författarkurs.se hittar du skrivarkurser som tar dig till nästa nivå, var du än befinner dig. Mina författarkurser bygger på ett unikt koncept och ges i Stockholm, i Frankrike och på distans. Dessutom får du skrivtips och inspiration i...


Läs mer och visa alla kurser med Jorun Modén - Författarkurs.se
Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 12 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 159 recensioner.
Läs recensioner