Visa kurser.se som: Mobil

Manusgrupp i Gamla Stan (Avancerad författarkurs)

Jorun Modén - Författarkurs.se
Längd: 1 termin
Plats: Stockholm
Språk: Svenska
Pris: 3 300 SEK inkl. moms

Info om Manusgrupp i Gamla Stan (Avancerad författarkurs)

Författarkurs.se - Jorun Modén

Manusgrupp

manusgrupp författarkursHar du ett romanprojekt och vill jobba i en grupp med andra författare samtidigt som du får lektörstips och de verktyg du behöver till ditt skrivande? Manusgruppen träffas ungefär varannan vecka på ett café i Gamla Stan. Nästa start för Manusgruppen blir den 5 september kl 19:45 – 21:45. I manusgruppen utvecklar och förädlar vi skönlitterära manus samtidigt som vi skapar inspiration och ett kreativt andrum. Alla deltagare bjuds in att dela med sig av idéer och tips till gruppen.  Du kommer att ha möjlighet att arbeta i den takt som passar dig och får handledning både från mig som kursledare och dina författarvänner i gruppen. Följande ingår:

1. Riktlinjer för samarbete med övriga författare.Studiematerial om konsten att utbyta kritik och hur man lektörsläser varandras manus. Undan för undan lär du dig att vässa ditt eget manus, men också hur du hjälper andra författare med lektörsläsning.

2. Manustips, stilutveckling och berättarteknik.
Du får under terminen praktiska tips för hur man undviker vanliga nybörjarmissar i manus, men också avancerade lektioner om bland annat stilutveckling. Vi lägger särskilt fokus på scenteknik, exposition, gestaltning, twist och redigering på lektörsnivå. Teoriavsnitten varierar beroende på deltagarnas behov. Ni har möjlighet att skicka in förslag på innehåll till kursen.

3. Din egen skrivargrupp för att få feedback både från kursledaren och från 1 – 3 andra författare.

4. Handbok för att redigera manus.När terminen är slut får du manusgruppens handbok (levereras som pdf) så att du i lugn och ro kan repetera och även tillämpa våra olika verktyg på ditt manus, hela vägen i mål.

Allt det här får du
Bollplank, inspiration, och övningar. Träff nr 1: Kommentar på synopsis upp till 3 sidor. Träff nr 2 – 7 Lektörsläsning av max 5 sidor per träff (totalt max 30 sidor). Sista lektionen ägnar vi åt planering och tips inför vidare manusutveckling. Du kommer dessutom att samarbeta med 1 – 3 andra författare och ni lektörsläser ca 5 sidor åt varandra inför varje träff. Feedback levereras skriftligen men det blir också minst 2 tillfällen till personlig diskussion under terminen.

Om man vill lämna in fler sidor än ovan vill jag att man kontaktar mig innan – har jag den tid som krävs, tillkommer en avgift på 25 kr/ sida exkl moms (dubbelt radavstånd).

Schema – tisdagar 19:45 – 21:45
5 sept: Manusgrupp lektion 1
19 sept: Manus lektion 2
3 okt: Manus lektion 3
VECKA 41 – INGEN KURS
17 okt: Manus lektion 4
VECKA 44 – HÖSTLOV
7 nov: Manus lektion 5
21 nov: Manus lektion 6
5 dec: Manus lektion 7
19 dec: Manus lektion 8
Plats: Café Coffe Stop i Gamla Stan, Skomakargatan 9.

Kaffe/ te ingår, medan fika kan köpas på plats.

Ansökan
Till skillnad från grundkurserna måste du ansöka om en plats i manusgruppen – du behöver skriva på hög nivå och ha gått minst Författarkurs 1 och 2 eller motsvarande för att ha fullt utbyte av tjänsten. Din ansökan ska omfatta 3 manussidor räknat med dubbelt radavstånd. Det är inte nödvändigt att ha med sig ett färdigt bokprojekt för att delta, men du bör ha goda skrivrutiner och kunskaper om drama, gestaltning, karaktärsskildring, dialogteknik och berättarknep. Jag tar in max 10 deltagare i höst.

Varmt välkommen med dina frågor, funderingar och ansökan!

Målgrupp

Avancerad skrivarkurs. Du skriver på hög nivå och har som mål att ge ut din bok, antingen via bokförlag eller på egen hand. Fokus på skönlitteratur. 

Kursens ledare

Jorun Modén - grundare av Författarkurs.se och din lärare i kreativt skrivande.Jag heter Jorun Modén och är författare samt grundare av Författarkurs.se. År 2017 utkommer min senaste bok på Max Ströms förlag, ett drömprojekt som ännu inte har någon titel. Jag återkommer med nyheter kring nya boken så snart jag har möjlighet, än så länge vill vi hålla det hemligt. Våren 2018 är planerat utgivningsår för min nästa roman.

Verktyg för författare
Författarkurs.se föddes när jag var hemma med yngste sonen och fick fler och fler frågor om hur man blir författare. Jag ville lära ut allt jag önskade att jag hade känt till innan jag blev utgiven: praktiska kunskaper, verktyg till skrivandet som snabbt ger insikt och resultat, och massor av inspiration. Kursen gavs från början under Studieförbundet vuxenskolans tak. Numera jobbar jag helt i egen regi i lokaler på Söder och i Gamla Stan. Vid sidan av mitt eget författarskap, frilansade jag en tid för Tidningen Skriva.

Utbudet på Författarkurs.se har utökats med nya kurser, både fysiska och på distans. Fler och fler deltagare från tidigare kurser är vid det här laget utgivna författare. Mitt mål är att din författardröm ska bli verklighet.

Du hittar mig också på Instagram och på Facebook/forfattarkurs

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Manusgrupp i Gamla Stan (Avancerad författarkurs).

  Kontakta arrangören

  Få mer information

  Anmäl ditt intresse 

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt

Jorun Modén - Författarkurs.se

Jorun Modén - Författarkurs.se

Skrivarkurser med Författarkurs.sePå Författarkurs.se hittar du skrivarkurser som tar dig till nästa nivå, var du än befinner dig. Mina författarkurser bygger på ett unikt koncept och ges i Stockholm, i Frankrike och på distans. Dessutom får du skrivtips och inspiration i...


Läs mer och visa alla kurser med Jorun Modén - Författarkurs.se

Kontaktuppgifter till Jorun Modén - Författarkurs.se

Jorun Modén - Författarkurs.se

Recensioner för kursen

          (5)
Linda   |   2014-07-02
Har gått två kurser för Jorun och det är det bästa jag gjort på länge. Jag har lärt mig oerhört mycket och jag kan varmt rekommendera denna kurs. Vill man lära sig bli bättre på att skriva, att utvecklas och har en dröm att bli författare så är detta en jättebra kurs att gå. Jag ska gå trean nästa år!
          (5)
Christopher Toll   |   2013-08-21
Bäst: bra engagemang från Jorun med fullt fokus på att få deltagarna att verkligen förstå vad som bygger en bra text/bok, nyttiga övningar och inte minst en osedvanligt gedigen genomgång och dokumentation av själva hantverket att tillverka en bok.
          (4)
IngridKristin   |   2012-06-06
Kursen är inspirerande. Engagerad kursledare och relevanta ämnesområden som behandlas. Personligen tyckte jag att delen där vi gav och fick respons på texter var för spretig, hade velat ha det begränsat till någon enstaka text att ge respons på per vecka och inte en hel grupp.Saknade också att jobba efter deadline men såg poängen i att sätta sin...
Visa hela