Visa kurser.se som: Mobil

Författarkurs på distans - SOMMAR 2021

Jorun Modén - Författarkurs.se
Kursinformation
Distans
8 veckor
2021-06-21 19:00
2 900 SEK inkl. moms
Svenska

Kursbeskrivning

Vill du komma i skrivform sommaren 2021 och få med dig en verktygslåda så att du enkelt kan repetera och gå igenom olika moment på egen hand? Under en intensiv författarkurs med massor av skrivglädje studerar du på tider som passar dig i sällskap med andra skrivsugna och din kursledare. Allt du behöver är en dator och internetuppkoppling. Vi startar upp med sju intensiva kvällar där vi går igenom viktiga, grundläggande verktyg. Både via material på en lektionssajt och live videolektioner. Uppehåll den 25 - 27 juni för att fira midsommar innan kursen fortsätter. 

Feedback, skrivmånad och kursbok
Du får också tillfälle att lämna in texter för feedback. Under juli har vi en lugnare skrivmånad där du arbetar med övningar eller ett eget skrivprojekt. I augusti lämnar du in dina skrivuppgifter och får feedback på dina sista inlämningsuppgifter. Du är lika välkommen oavsett om du vill passa på att gå i mål med en novell eller roman, eller vill utforska ditt skrivande för nöjes skull.

Det här är en skrivarkurs som ger mer än bara skrivövningar; du kommer att höja din nivå som skribent, vässa författarblicken och om du önskar kan du passa på att påbörja ett eget skrivprojekt. Du får med dig en kursbok (levereras som PDF) med allt vi gått igenom så att du kan repetera kursen hur många gånger du vill, samt inspelningar av alla videolektioner.

Din kursledare - författare och lektör
Jag som leder författarkursen heter Jorun Modén och är författare och lektör, samt grundare av forfattarkurs.se. Kursen har fått högsta betyg från tidigare deltagare (varav många nu är utgivna författare) och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. 
Ett stort antal tidigare elever är nu utgivna författare.

Pris: 2.900 kr för tio lektioner och åtta studieveckor, inklusive övningar, feedback på texter och live videolektioner. Intensivstudier under de första två kursveckorna i juni. Kursledarstöd och videolektioner under hela kursen. Du behöver avsätta minst 2 timmar om dagen under uppstartsveckan för att få fullt utbyte av dina studier. Avslutning första veckan i augusti – kursen slutar den 9 augusti. Efter avslutad kurs får du ett kurskompendium (mailas som pdf) med alla lektioner och övningar vi jobbat med, samt möjlighet att beställa studieintyg.

Allt det här får du:
1. Tio teorilektioner inklusive övningar och diskussioner. Under lektionerna skaffar du dig smarta skrivrutiner, får berättarknep som omedelbart höjer din nivå, studerar drama, utvecklar dina karaktärer, tränar på att skriva levande dialoger och lär dig hur du presenterar ditt manus för bokförlag.

2. En egen skrivarlya. Du får personlig lektörskritik på upp till fem egna texter under kursen (max 1000 ord per text) och kan posta fler texter för utbyte av kritik med dina kurskamrater. Just den här delen i kursen är enormt omtyckt, både för att alla får lektörsomdömen på sina alster och för att vi har så roligt. Om du har med dig ett eget skrivprojekt rekommenderar jag att du lämnar in synopsis + minst 1 text första veckan.

3. Videolektion med diskussion varje kväll under de första sju dagarna och därefter varannan vecka. Du får direkt svar på alla dina frågor kring alltifrån skrivandet och författarkursen till bokutgivning.

4. Textchatt som du kan använda när du vill diskutera live med dina kurskamrater.

4. Kursen ges via en sajt på Internet som är lösenordsskyddad, så att bara vi som är med på kursen kan läsa och skriva. På så sätt får du utrymme för skrivandet där du befinner dig och på tider som passar dig. Jag hjälper dig gärna med just det som är viktigt för dig – behöver du ta itu med skrivblockeringar eller diskutera en bokidé så gör vi det.

5. Efter intensivkursen har du tillgång till lektionssajten under resten av sommaren samt får med dig en PDF med allt vi gått igenom så att du kan repetera kursen hur många gånger du vill.

Studietakt och schema
Det här är en författarkurs som är maximalt flexibel: du studerar och skriver på dina egna tider. Tiderna för videolektioner är dock fasta och kan inte ändras. Skulle du missa någon lektion är det ingen större fara, de spelas in och du får en länk till inspelningen inom ett par dagar. Tack vare vårt forum, textchatt och mailkontakt kan du även få svar på frågor när du behöver. Räkna med att du behöver lägga minst 2 till 3 timmar om dagen på författarkursen beroende på ambitionsnivå.

Chattschema – Författarkurs 1
21 juni 19:00 – 19:45 Inledning, hitta sin bokidé, konsten att skapa skrivtid och rutiner.
22 juni 19:00 – 19:45 Drama, planera och strukturera noveller och romanbyggen.
23 juni 10:00 – 10:45 Levande karaktärer
24 juni 19:00 – 19:45 Dialoger
28 juni 19:00 – 19:45 Miljöer
29 juni 19:00 – 19:45 Berättarknep
30 juni 19:00 – 19:45 Språk och stil
5 juli 19:00 – 19:45 Redigering
19 juli 19:00 – 19:45 Bokutgivning och publicering.
2 augusti 19:00 – 19:45 Knyta ihop och planering.

Kursledaren är tillgänglig via e-post, chatt och kommentarer. Jag vill att kursen ska vara så givande som möjligt för dig så tveka inte att höra av dig! 

författarkurs på distans sommaren 2020

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Aspirerande författare samt utgivna författare som önskar lära sig lektörsverktyg samt aktivt delta i en grupp för inspiration och samarbeten. Ditt mål är att ge ut en bok, antingen på bokförlag eller i egen regi. 

Video

   

Kursintyg

Kursintyg.

Kursledare

Jag heter Jorun Modén och är författare samt grundare av Författarkurs.se. 2021 ger jag ut min handbok i skönlitterärt skrivande:Skriv Skriv Skriv - Verktyg för författare. Våren 2019 utkom min senaste roman "Embla - Om du ändå levde nu" hos Bokförlaget Mormor och det blir även två noveller i antologier under året. Sedan tidigare har jag skrivit flera romaner, noveller och fackböcker. 

Verktyg för författare
Författarkurs.se föddes när jag var hemma med yngste sonen och fick fler och fler frågor om hur man blir författare. Jag ville lära ut allt jag önskade att jag hade känt till innan jag blev utgiven: praktiska kunskaper, verktyg till skrivandet som snabbt ger insikt och resultat, och massor av inspiration. Kursen gavs från början under Studieförbundet vuxenskolans tak. Numera jobbar jag helt i egen regi i lokaler på Söder, nära Hötorget och i Älta. Vid sidan av mitt eget författarskap, frilansade jag en tid för Tidningen Skriva.

Utbudet på Författarkurs.se har utökats med nya kurser, både fysiska och på distans. Fler och fler deltagare från tidigare kurser är vid det här laget utgivna författare. Mitt mål är att din författardröm ska bli verklighet.

Du hittar mig också på Instagram och på Facebook/forfattarkurs

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Författarkurs på distans - SOMMAR 2021.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 12 recensioner.

Ingela
(5)
Jag har under 2017 gått Författarkurs 1 och 2 och är så lycklig över att ha haft den möjligheten. Jorun är en fantastisk person som är seriös, kunnig, erfaren, inspirerande, krävande, varm och helt fabolous! Kommer att fortsätta med del 3 och Jorun har verkligen fått mig att tro på min förmåga att skriva och jag kommer att jobba hårt för min dr...
Visa hela
Linn
(5)
Jorun Modén gör ett grymt jobb! Hon vet exakt hur hon ska inspirera till skrivkonst och jag känner att hon tagit så väl hand om oss från kursens början fram till avslut. Jag tycker så mycket om att Jorun skiljer på text och person, men har samtidigt förmågan att trots det under lektionerna prata till våra "författarjag". Imponerande! Även det a...
Visa hela
Maria
(5)
Jorun är inte bara väldigt professionell och kunnig inom sitt ämne - skrivandets och författarskapets olika sidor - utan också en mycket generös och pedagogisk kursledare som brinner för sitt ämne och har ett genuint intresse av att dela med sig så mycket som möjligt. Jag kan varmt rekommendera hennes kurser till alla som vill utveckla och komma...
Visa hela

Jorun Modén - Författarkurs.se

Jorun Modén - Författarkurs.se

Skrivarkurser med Författarkurs.sePå Författarkurs.se hittar du skrivarkurser som tar dig till nästa nivå, var du än befinner dig. Mina författarkurser bygger på ett unikt koncept och ges i Stockholm, i Frankrike och på distans. Dessutom får du skrivtips och inspiration i...


Läs mer och visa alla kurser med Jorun Modén - Författarkurs.se

Kontaktuppgifter till Jorun Modén - Författarkurs.se

Jorun Modén - Författarkurs.se

Intresseanmälan

För att få mer information om Författarkurs på distans - SOMMAR 2021, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 12 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 186 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser