Visa kurser.se som: Mobil

Författarkurs 4: Flow och Hjältens resa

Jorun Modén - Författarkurs.se
Kursinformation
Distans, Distans / Online
8 veckor
2 500 - 2 700 SEK
Snittbetyg: 4,8 (13 Recensioner)
Svenska

Kursbeskrivning

Jorun Modén - Författarkurs.se

Författarkurs 4 har en atmosfär av författarcafé och fokuserar på flow samt Hjältens resa. Kursen erbjuds dels fysiskt i Stockholm i kreativa lokaler på Olofsgatan 18 nära Hötorget, dels som distanskurs.  Den fysiska kursen ges åter hösten 2019. Nästa kursstart på distans ges med start våren 2019 den 7 februari.

FÖRFATTARKURS 4: Skapandets väg
Vill du utvecklas djupare som författare, gå in i ditt skrivare och i dina karaktärer? Det här är en kurs för dig som vill bli förfärad eller hänryckt över vad dina karaktärer hittade på medan du planerade något helt annat. Under kursens sex veckor utforskar vi skrivandets process på djupet och prövar verktyg för att skriva mer levande. Dessutom vågar vi bryta mot regler och uppfinna egna! Fokus under kursen är att skriva levande, gå in i skrivflöde, studera hur hjärnan fungerar när vi läser och skriver samt pröva verktyg från berättarproffs som Christoffer Vogler, Julia Cameron och Margaret Atwood.

Vi återupplivar en doft av de första kaffehusen, där konstnärer, författare och politiker samlades över en kopp rykande svärta för att diskutera samtiden och konsten. Många författare har genom tiderna sökt inspiration på caféer – ända sedan de första kaffehusen slog upp dörrarna i Wien och London.

Pris: På distans kostar kursen 2.500 kr för sex veckor, inklusive material, hemuppgifter, lärarfeedback och tillgång till lektionssajt i minst två extraveckor (totalt 8 veckor). Den fysiska kursen kostar 3.200 kr för 6 lektioner inklusive feedback, hemuppgifter och material. Vi träffas ungefär varannan vecka och kursen räcker därmed hela vårterminen 2019.

Datum: Preliminär start för den fysiska kursen är februari 2019. Distanskursen börjar den 30 augusti 2018.

Vi blev utgivna!

Här är ett axplock av tidigare kursdeltagare som nu är utgivna. Det är en fantastisk känsla att få se författardrömmar bli verklighet!

Kursplan – en överblick
1. Resan börjar – Författartyper och skrivritualer
2. Den kreativa hjärnan
3. Arketyper i berättelser
4. Hjältens resa
5. Verktyg för berättarproffs
6. Att gå in i en värld och ta läsaren med sig

Chattschema för distanskurs med start den 30 augusti
Varje vecka öppnar en ny lektion och vi chattar torsdagar. kl 20:00. Start den 7 februari, därefter den 14 februari, 21 februari, 7 mars, 14 mars, 21 mars och 28 mars. 

Nivå: Avancerad kurs för författare som vill utveckla sitt författande. Du har gått Författarkurs 1 och 2 eller har motsvarande kunskaper (maila mig om du är osäker).
Hemuppgifter: Varje vecka får du hemuppgifter eller arbetar med ett eget skrivprojekt om du önskar.
Antal deltagare:Varje grupp består av ca 10 – 12 deltagare.


Recensioner - författarkurs

Kursledaren är tillgänglig via e-post, chatt och kommentarer. Jag vill att kursen ska vara så givande som möjligt för dig så tveka inte att höra av dig. Varmt välkommen att skicka en intresseanmälan!

Skriv i kaos

Målgrupp

Författarkurs 4 - Flow och Hjältens resa - är en skrivarkurs för dig som redan är van skribent och/ eller har gått en grundkurs i kreativt skrivande omfattande drama, gestaltning och karaktärsutveckling. Kursen passar utmärkt för att utveckla en manusidé. 

Kursintyg

Studieintyg.

Kursledare

Din kursledare på skrivarkursen: Jorun Modén, grundare av Författarkurs.seJag heter Jorun Modén och är författare samt grundare av Författarkurs.se. Hösten 2017 utkom min senaste bok Vidunder på Max Ströms förlag. 2018 är också planerat utgivningsår för flera noveller samt en roman.

Verktyg för författare
Författarkurs.se föddes när jag var hemma med yngste sonen och fick fler och fler frågor om hur man blir författare. Jag ville lära ut allt jag önskade att jag hade känt till innan jag blev utgiven: praktiska kunskaper, verktyg till skrivandet som snabbt ger insikt och resultat, och massor av inspiration. Kursen gavs från början under Studieförbundet vuxenskolans tak. Numera jobbar jag helt i egen regi i lokaler vid Hötorget och i Älta. Vid sidan av mitt eget författarskap, frilansade jag en tid för Tidningen Skriva.

Utbudet på Författarkurs.se har utökats med nya kurser, både fysiska och på distans. Fler och fler deltagare från tidigare kurser är vid det här laget utgivna författare. Mitt mål är att din författardröm ska bli verklighet.

Du hittar mig också på Instagram och på Facebook/forfattarkurs

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Författarkurs 4: Flow och Hjältens resa.

Jorun Modén - Författarkurs.se

Jorun Modén - Författarkurs.se

Skrivarkurser med Författarkurs.sePå Författarkurs.se hittar du skrivarkurser som tar dig till nästa nivå, var du än befinner dig. Mina författarkurser bygger på ett unikt koncept och ges i Stockholm, i Frankrike och på distans. Dessutom får du skrivtips och inspiration i...


Läs mer och visa alla kurser med Jorun Modén - Författarkurs.se

Recensioner

Anneli
(5)
Kursen var lärorik och inspirerande! Det var bra att man kunde göra en eller flera av uppgifterna alternativt välja sina egna skrivprojekt. En härlig kursledare som ger individuell återkoppling och är generös med information! Kursen har gett mig ny insikt och möjlighet att gå vidare med mina projekt! Tusen tack! // Anneli
Pär-Olof Högstedt
(5)
Kursen gjorde själ för namnet, Intensivhelg. Den var intensiv, men mycket rolig och givande. Jorun har ett otroligt pedagogiskt och strukturerat sätt att lära ut skrivandets grunder. Hon får med så mycket utan att det blir tungt eller känns som korvstoppning.I denna kursen får man mycket för pengarna och dessutom får man självförtroende och ener...
Visa hela
Malin
(5)
Jorun har ett väl genomtänkt och uppenbarligen väl utprovat koncept. Det är ett högt tempo utan att någonsin kännas stressat överhuvudtaget. Strukturerat och med massor av bra övningar och koncept. Jag förväntade mig att förbättra mitt skrivande, men kom otippat hem med en bokidé också. Jorun lyckas hitta var och ens röst och ton. Fullständigt f...
Visa hela
Intresseanmälan

För att få mer information om Författarkurs 4: Flow och Hjältens resa, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Författarkurs 4: Flow och Hjältens resa
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 13 recensioner
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 157 recensioner
Läs recensioner