Visa kurser.se som: Mobil

Författarkurs 3: Manus, lektörsläsning och inspiration

Jorun Modén - Författarkurs.se
Kursinformation
Distans
Egen takt
2021-09-01 19:00
3 200 SEK inkl. moms
Svenska

Kursbeskrivning

Vill du förverkliga dina författardrömmar eller skriva för att utforska vad som händer? I Författarkurs 3 arbetar vi med lektörsläsning och inspiration för dig som kommit längre med ditt bokmanus. Välj mellan GRUNDPAKET (lugnare takt och inspelade videos) eller PROFFSPAKET (live med feedback). Läs noga igenom informationen innan du bokar.   

Det här är en författarkurs som har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. Ett stort antal tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare, men du är lika välkommen om du vill utforska ditt skrivande och se vad som händer. Klassrummet kommer hem till dig oavsett var du råkar befinna dig! Priset för grundpaketet är 1.200 kronor medan proffspaket kostar 3.200 kronor (inklusive moms). 

Målgrupp: Författare som vill skriva fiktion (novell, roman eller självbiografi). Utförlig dokumentation ingår oavsett val av kurs: du får en PDF på ungefär 70 sidor med alla lektioner och övningar när kursen är slut.

Skrivarkurserna blir ofta fulltecknade någon månad innan start, var gärna ute i god tid. 

Jorun Modén

FÖRFATTARKURS 3: Manus, lektörsläsning och inspiration
Författarkurs 3 ger dig verktyg för att på egen hand utveckla och redigera ditt manus, samt lektioner om hur du genomför ett lektörsutbyte. Ambitionen med kursen är att du ska få med dig lektörsverktyg för författare. I redigeringsprocessen går vi in i en ny fas och därför betonar vi återigen vikten av inspiration. För att få fullt utbyte av Författarkurs 3, ska du ha gått Författarkurs 1 och 2 eller ha motsvarande kunskaper. Du får träna på lektörsutbyten med andra deltagare och möjlighet att knyta kontakter. 

Konsten att utbyta kritik, självredigering och feedback ingår. Alla får lektörsfeedback på upp till 3 texter eller totalt upp till 5.000 ord (vilket motsvarar drygt 20 boksidor). Deltagare med eget novell- eller romanprojekt får dessutom feedback på ett synopsis på upp till 2 sidor.

För att få fullt utbyte av Manusgruppen/ Författarkurs 3, ska du ha gått Författarkurs 1 och 2 eller ha motsvarande kunskaper. Du får träna på lektörsutbyten med andra deltagare och möjlighet att knyta kontakter. Till denna grupp krävs ansökan via mail till Jorun Modén som leder kursen. Du beskriver din manusidé samt bifogar 5 sidor ur ditt manus. Endast skönlitterära projekt. Del 3 ges endast som PROFFSPAKET med livelektioner och lärarfeedback. Finns både som distanskurs (denna sida) och som fysisk kurs i Stockholm (vänligen kontakta arrangören för mer information). 

Kursplan – en överblick
Lektion 1. Uppvärmning. Genomgång av att utbyta kritik. Att samarbeta kring manus. Alla postar sina synopsis i skrivarlyorna. Ingen chatt denna vecka.
Lektion 2. Ouroboros – en kompass för att granska manus.
Lektion 3. Scenteknik, driv mm.
Lektion 4. Stryka och förhöja.
Lektörskunskap. Bonus: Vanliga fallgropar i manus.
Lektion 5. Bokbranschen. Bonus: skrivtävlingar.
Lektion 6. Guerillamarknadsföring för författare.
Sista veckorna Lärare och kursdeltagare delar ut sista omgången feedback.

Författarkurs ZOOM

Allt det här får du
Kursen pågår i tolv veckor + minst två extra veckors tillgång till lektionssajten. Vi ses live via ZOOM i en och en halv timme varannan vecka för gemensam lektion, övningar och diskussioner. Deltagarna har också möjlighet att diskutera sina projekt en halvtimme innan lektionen börjar. Du får också lektionsmaterial på lektionssajten, plus ett antal bonusmaterial med guider och tips, samt kortfilmer. Lektionen består av en teoridel, övningsuppgifter, samt diskussion. Du har också en egen skrivarlya där du får personlig feedback på egna texter från både kursledaren och andra deltagare.  Förväntad studietid är 3 – 5 timmar per studievecka.

Live-lektionerna på ZOOM spelas in så att du kan följa vad vi gick igenom på andra tider om du inte hade möjlighet att delta. Du får gratis ZOOM-träning om du behöver. Det går bra att vara med men jobba enskilt om du föredrar. Då ser du lektionen men har kamera och mikrofon avstängda. Du som deltar enskilt kan skicka meddelanden till gruppen. Det går också bra att växla mellan att jobba i grupp och enskilt. 

Zoominarier följande datum 19:00 - 21:00
Start den 1 september. Därefter ses vi den 8 september, 15 september, 29 september, 13 oktober, 10 november, 24 november och 8 december. Lektionssajten håller öppet minst till den 31 december.

Varmt välkommen med din anmälan! 

skriv i kaos

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Avancerade skribenter som redan gått minst Författarkurs 1 eller motsvarande kurs, eller har tillägnat sig motsvarande kunskaper på egen hand (kontakt mig gärna för rådgivning).

Författarkurs 1 – 3 är ett komplett och intensivt kursprogram för dig som vill bli författare, eller önskar utveckla ditt skrivande vidare. Du är lika välkommen oavsett om du siktar på att bli utgiven eller om du vill pröva på att skriva. 

Video

Kursledare

Jag heter Jorun Modén och är författare samt grundare av Författarkurs.se. 2021 ger jag ut min handbok i skönlitterärt skrivande: Skriv Skriv Skriv - Verktyg för författare. Är även med två antologiutvalda noveller och min roman Embla - Om du även levde nu. Hösten 2017 utkom min bok Vidunder på Max Ströms förlag. Totalt har jag skrivit sex böcker. 

Verktyg för författare
Författarkurs.se föddes när jag var hemma med yngste sonen och fick fler och fler frågor om hur man blir författare. Jag ville lära ut allt jag önskade att jag hade känt till innan jag blev utgiven: praktiska kunskaper, verktyg till skrivandet som snabbt ger insikt och resultat, och massor av inspiration. Kursen gavs från början under Studieförbundet vuxenskolans tak. Numera jobbar jag helt i egen regi i lokaler på Söder, nära Hötorget och i Älta. Vid sidan av mitt eget författarskap, frilansade jag en tid för Tidningen Skriva.

Utbudet på Författarkurs.se har utökats med nya kurser, både fysiska och på distans. Fler och fler deltagare från tidigare kurser är vid det här laget utgivna författare. Mitt mål är att din författardröm ska bli verklighet.

Du hittar mig också på Instagram och på Facebook/forfattarkurs

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Författarkurs 3: Manus, lektörsläsning och inspiration.

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 13 recensioner.

Anneli
Kursen var lärorik och inspirerande! Det var bra att man kunde göra en eller flera av uppgifterna alternativt välja sina egna skrivprojekt. En härlig kursledare som ger individuell återkoppling och är generös med information! Kursen har gett mig ny insikt och möjlighet att gå vidare med mina projekt! Tusen tack! // Anneli
Pär-Olof Högstedt
Kursen gjorde själ för namnet, Intensivhelg. Den var intensiv, men mycket rolig och givande. Jorun har ett otroligt pedagogiskt och strukturerat sätt att lära ut skrivandets grunder. Hon får med så mycket utan att det blir tungt eller känns som korvstoppning.I denna kursen får man mycket för pengarna och dessutom får man självförtroende och ener...
Visa hela
Malin
Jorun har ett väl genomtänkt och uppenbarligen väl utprovat koncept. Det är ett högt tempo utan att någonsin kännas stressat överhuvudtaget. Strukturerat och med massor av bra övningar och koncept. Jag förväntade mig att förbättra mitt skrivande, men kom otippat hem med en bokidé också. Jorun lyckas hitta var och ens röst och ton. Fullständigt f...
Visa hela

Jorun Modén - Författarkurs.se

Jorun Modén - Författarkurs.se

Skrivarkurser med Författarkurs.sePå Författarkurs.se hittar du skrivarkurser som tar dig till nästa nivå, var du än befinner dig. Mina författarkurser bygger på ett unikt koncept och ges i Stockholm, i Frankrike och på distans. Dessutom får du skrivtips och inspiration i...


Läs mer och visa alla kurser med Jorun Modén - Författarkurs.se

Kontaktuppgifter till Jorun Modén - Författarkurs.se

Jorun Modén - Författarkurs.se

Recensioner
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 13 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 189 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Författarkurs 3: Manus, lektörsläsning och inspiration, fyll i följande uppgifter: