Visa kurser.se som: Mobil

Författarkurs 2: Verktyg för proffs (via ZOOM)

Jorun Modén - Författarkurs.se
Kursinformation
Distans
Egen takt
2 700 SEK inkl. moms
Kommande starter
Distans
Författarkurs 1 - DISTANS - start 2 februari 2021  
2 700 SEK
Författarkurs 2 - DISTANS - start 4 februari 2021  
2 700 SEK
Författarkurs 3 - DISTANS - start 3 februari 2021  
2 700 SEK
Författarcafé med Hjältens resa - start 10 februari 2021  
2 700 SEK
Författarkurs 1 - DISTANS - start 13 april 2021  
2 700 SEK
Författarkurs 2 - DISTANS - start 22 oktober  
2 700 SEK
Svenska

Kursbeskrivning

Författarkurs.se

Vill du ta ditt skrivande till nästa nivå eller förverkliga dina författardrömmar? Författarkurs 2 ger dig vassare verktyg för proffs, och i del 3 arbetar vi med lektörsläsning och inspiration för dig som kommit längre med ditt bokmanus. Välj mellan GRUNDPAKET (lugnare takt och inspelade videos) eller PROFFSPAKET (live med feedback). Läs noga igenom informationen innan du bokar.   

Det här är en författarkurs som har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. Ett stort antal tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare, men du är lika välkommen om du vill utforska ditt skrivande och se vad som händer. Klassrummet kommer hem till dig oavsett var du råkar befinna dig! Priset för grundpaketet är 1.200 kronor medan proffspaket kostar 3.200 kronor (inklusive moms). 

Målgrupp: Författare som vill skriva fiktion (novell, roman eller självbiografi). Utförlig dokumentation ingår oavsett val av kurs: du får en PDF på ungefär 70 sidor med alla lektioner och övningar när kursen är slut.

Skrivarkurserna blir ofta fulltecknade någon månad innan start, var gärna ute i god tid. 

FÖRFATTARKURS 2
Fokus i Författarkurs 2 är: Fördjupa scener och karaktärer med konfliktlager, lär dig en avancerad dialogteknik, vässa din gestaltning och känsla för rytm och melodi, berättarteknik och twist, samt scenteknik. Du får bonusmaterial såsom dramaturgiska modeller för olika typer av skrivprojekt, genre och berättarmagi, men också tips om hur du tar dig igenom individuella skrivhinder. För att ha fullt utbyte av Författarkurs 2 ska du ha gått del 1 eller motsvarande (där du har lärt dig drama, karaktärsskildring och gestaltning samt grundläggande stilmedvetenhet).

Författarkurs 2

GRUNDPAKET
Om du väljer grundpaketet får du inspelade videolektioner med övningar samt lektioner presenterade i text och bild. Perfekt för dig som vill studera helt i egen takt!

Följande får samtliga kursdeltagare:
1. En lösenordsskyddad lektionssajt med lektioner, övningar, diskussioner och kortfilmer som ger dig verktyg till att vidareutveckla ditt skrivande, arbeta mer med gestaltning och stil, jobba med drama på en mer avancerad nivå och gå in på nya teorimoment som "tre lager konflikt" samt proffsens dialogtekniker.
Sammantaget kan man säga att vi vässar verktygen och lägger i några nya.

2. Inbjudan till en sluten Facebookgrupp.

PROFFSPAKET
Du som väljer proffspaketet får dessutom:
1. Live-lektioner via ZOOM med lektion, samtal och grupparbeten.
Vi genomför bland annat en spännande workshop om berättarknep och twist! Du får svar på alla dina frågor kring alltifrån skrivandet till bokutgivning. Om du inte har möjlighet att delta live kan du i stället titta på inspelningen efteråt.
2. Din egen skrivarlya. Här postar du texter och får feedback både från kursledaren och andra kursdeltagare. Vid upp till fem tillfällen får du lärarfeedback (totalt ca 20 - 25 boksidor, 5000 ord eller 30.000 tecken). Du kan posta fler texter om du vill och få tips från dina kurskamrater Just den här delen i kursen är enormt omtyckt, både för att alla får lektörsomdömen på sina texter och för att vi har så roligt.
3. Skrivkompisar och frihet att skriva där du är. Du studerar i en grupp på upp till 20 deltagare.
4. Individuell handledning. Jag hjälper dig gärna med just det som är viktigt för dig – behöver du ta itu med skrivblockeringar, diskutera en text eller utveckla en bokidé så gör vi det.

Vi blev utgivna

Kursplan för Författarkurs 2
Utöver lektionerna får du bonusmaterial kring olika teman, till exempel dramaturgiska modeller, knep för att skapa mörka karaktärer och exempel på vanliga nybörjarmissar. Samma verktyg ingår oavsett val av paket, men i grundpaketet är lektionerna inspelade. Du som väljer proffspaketet deltar live och har även möjlighet att få lektörsomdöme på ett urval texter.

Lektion 1. Uppvärmning. Studieplanering och skrivtid. Omskola din inre kritiker. Genomgång av att utbyta kritik.

Lektion 2. Drama på avancerad nivå. Tre lager konflikt. Karaktärsutveckling på djupet.

Lektion 3. Dialogteknik för proffs.

Lektion 4. Fördjupning/ Gestaltning. Att utveckla din stil från olika håll.

Lektion 5. Berättarknep, polaritet och vändning.

Lektion 6. Scenteknik. Tillbakablickar och olika sätt att hantera kronologi.

Lektion 7. Bokförlag.

Studietakt och schema
GRUNDPAKET är en flexibel kurs, du studerar och skriver på dina egna tider. Om du väljer PROFFSPAKET finns fasta lektionstider men om du råkar missa en lektion får du en inspelning så att du kan läsa in. Räkna med att du behöver lägga minst 3 – 7 timmar i veckan. Skicka en intresseanmälan för att få schemat till proffspaket. 

Schema för proffspaket
Kursstart den 19 oktober, därefter ses vi den 2 november, 9 november, 16 november, 23 november, 30 november, 7 december och 14 december. 
Varmt välkommen med din anmälan!

Författarkurs ZOOM

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Avancerade skribenter som redan gått minst Författarkurs 1 eller motsvarande kurs, eller har tillägnat sig motsvarande kunskaper på egen hand (kontakt mig gärna för rådgivning).

Författarkurs 1 – 3 är ett komplett och intensivt kursprogram för dig som vill bli författare, eller önskar utveckla ditt skrivande vidare. Du är lika välkommen oavsett om du siktar på att bli utgiven eller om du vill pröva på att skriva. 

Video

   

Kursintyg

Studieintyg erhålls.

Kursledare

Jag heter Jorun Modén och är författare samt grundare av Författarkurs.se. 2021 ger jag ut min handbok i skönlitterärt skrivande: Skriv Skriv Skriv - Verktyg för författare. Är även med två antologiutvalda noveller och min roman Embla - Om du även levde nu. Hösten 2017 utkom min bok Vidunder på Max Ströms förlag. Totalt har jag skrivit sex böcker. 

Verktyg för författare
Författarkurs.se föddes när jag var hemma med yngste sonen och fick fler och fler frågor om hur man blir författare. Jag ville lära ut allt jag önskade att jag hade känt till innan jag blev utgiven: praktiska kunskaper, verktyg till skrivandet som snabbt ger insikt och resultat, och massor av inspiration. Kursen gavs från början under Studieförbundet vuxenskolans tak. Numera jobbar jag helt i egen regi i lokaler på Söder, nära Hötorget och i Älta. Vid sidan av mitt eget författarskap, frilansade jag en tid för Tidningen Skriva.

Utbudet på Författarkurs.se har utökats med nya kurser, både fysiska och på distans. Fler och fler deltagare från tidigare kurser är vid det här laget utgivna författare. Mitt mål är att din författardröm ska bli verklighet.

Du hittar mig också på Instagram och på Facebook/forfattarkurs

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Författarkurs 2: Verktyg för proffs (via ZOOM).

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 61 recensioner.

Michael Eklund
Gick författarkurs 1 och 2 på distans våren 2020. Jag gick kurserna för att utveckla mitt privata skrivande och för att få verktyg och förståelse för hur en bok skapas. Jorun är väldigt duktig på att hitta övningar och diskussioner för att skapa förståelse för skapandet och skrivandet. Kursen är en säker investering för utveckling av ditt skri...
Visa hela
Andreas
Jag gick kursen våren 2020. Upplägget passade mig perfekt, att jag fick jobba på i mitt eget tempo. Zoom-lektionerna med inspirerande Jorun var utan tvekan varje veckas höjdare. Självklart vill jag gå Författarkurs 2 under hösten. Tack Jorun!
Birgitta J
Har på distans nu avverkat kurs 1 och 2 på distans. Jorun har varit en välorganiserad ledare med ett otroligt material som vi har fått ta del av. Alltid tillgänglig när man behövt och med alla verktyg som hon delat med sig av Känns det tryggt att fortsätta på egen hand. Introduktionen av zoom på våra träffar tog kursen till ny höjd

Jorun Modén - Författarkurs.se

Jorun Modén - Författarkurs.se

Skrivarkurser med Författarkurs.sePå Författarkurs.se hittar du skrivarkurser som tar dig till nästa nivå, var du än befinner dig. Mina författarkurser bygger på ett unikt koncept och ges i Stockholm, i Frankrike och på distans. Dessutom får du skrivtips och inspiration i...


Läs mer och visa alla kurser med Jorun Modén - Författarkurs.se

Kontaktuppgifter till Jorun Modén - Författarkurs.se

Jorun Modén - Författarkurs.se

Recensioner
Kursrecensioner
(4,9)
Baseras på 61 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 189 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Författarkurs 2: Verktyg för proffs (via ZOOM), fyll i följande uppgifter: