Visa kurser.se som: Mobil

Författarkurs 2 - Avancerad skrivarkurs - FÅTAL PLATSER KVAR

Jorun Modén - Författarkurs.se
Kursinformation
Distans, Distans / Online, Stockholm
6 - 8 veckor. Finns även som intensivhelg.
2 500 - 3 200 SEK inkl. moms
Kommande starter
Stockholm
2019-04-02 18:00  
3 200 SEK
Distans
2019-07-28 19:00  
2 700 SEK
Svenska

Kursbeskrivning


Jorun Modén - Författarkurs.se

Nästa tillfälle att gå Författarkurs 2 - Avancerad blir på distans den 30 januari (slut den 27 mars). Det blir även en kurstart i en studio vid Hötorget den 2 april. Skriver du på avancerad nivå men vill ta ditt skrivande ännu djupare? Eller har du ett manus som du vill vässa? Då är du varmt välkommen till Författarkurs 2!

FÖRFATTARKURS 2/ AVANCERAD - DISTANS
Du får personlig handledning och verktyg som ger både inspiration och resultat, till exempel: Konfliktlager - teori och övningar (som även går att tillämpa på eget projekt.
Twist - en workshop med inspiration från din kursledare Jorun Modén och Maria Ernestam. Stil - arbeta både i flow och med hjälp av tekniker och övningar som ger aha-upplevelser. Scenteknik - lär dig lyfta kapitel och scener med proffstips som är enkla att använda. Du får även bonusmaterial såsom dramaturgiska modeller för olika typer av skrivprojekt, genre och berättarmagi. Har du egna frågor eller skrivhinder försöker vi lösa dem också.

Konsten att utbyta kritik, självredigering och feedback ingår i samtliga kurser. Alla får lektörsfeedback på upp till 5 texter eller totalt upp till 5.000 ord (vilket motsvarar drygt 20 boksidor). Deltagare med eget novell- eller romanprojekt får dessutom feedback på ett synopsis på upp till 2 sidor.

Kursplan för Författarkurs 2: en överblick
Utöver lektionerna får du bonusmaterial kring olika teman, till exempel dramaturgiska modeller, knep för att skapa mörka karaktärer och exempel på vanliga nybörjarmissar.
Vecka 1. Uppvärmning. Studieplanering och skrivtid. Uppmuntran & genomgång av att utbyta kritik. Omskola din inre kritiker.
Vecka 2. Drama på avancerad nivå. Tre lager konflikt. Karaktärsutveckling på djupet.
Vecka 3. Dialogteknik för proffs.
Vecka 4. Fördjupning/ Gestaltning. Att utveckla din stil från olika håll.
Vecka 5. Berättarknep, polaritet och vändning.
Vecka 6. Scenteknik. Tillbakablickar och olika sätt att hantera kronologi.
Vecka 7 – 8. Extra studietid + feedback. Lärare och kursdeltagare delar ut sista omgången feedback.

Studietakt och schema
Kursen är flexibel, du studerar och skriver på dina egna tider. Chattiderna är dock fasta och kan inte ändras. Skulle du missa någon chatt är det ingen större fara, varje chatt läggs ut på lektionssajten så att du kan läsa in. Tack vare diskussionssidan och mailkontakt kan du ändå få svar på frågor när du behöver. Räkna med att du behöver lägga minst 3 timmar i veckan på kursen.

Chattschema Författarkurs 2/ Distans –  onsdagar 20:00 eller 21:00.
KURSSTART 1. Start den 30 januari 2019, därefter den 6 februari, 13 februari, 20 februari, 6 mars, 13 mars och 17 mars. 

KURSSTART 2. Start den 3 april, därefter den 10 april, 24 april, 8 maj, 15 maj, 22 maj och 29 maj. 
______________________________________
Författarkurs 2 vid Hötorget - Verktyg för proffs
Författarkurs 2 vid Hötorget - för dig som vill gå en avancerad skrivarkurs.
Författarkurs 2 vid Hötorget är en kurs för dig som gått grundkursen eller annan grundkurs i kreativt skrivande. Du behöver ha grundläggande kunskaper om drama, gestaltning, karaktärsteckning med mera för att få fullt utbyte av kursen. Vill du ta med och utveckla ett manus eller skrivprojekt under kursen, går det utmärkt. Vi träffas vid sex tillfällen under lika många veckor klockan 18:00 – 20:00. Jag som leder kursen är författare, lektör och grundare av Författarkurs.se, samt frilansjournalist för bland annat tidningen Skriva. Kurserna har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. 

Kursplan för Författarkurs 2: en överblick
Utöver lektionerna får du bonusmaterial kring olika teman, till exempel dramaturgiska modeller, knep för att skapa mörka karaktärer och exempel på vanliga nybörjarmissar.

Vecka 1. Uppvärmning. Studieplanering och skrivtid. Uppmuntran & genomgång av att utbyta kritik. Omskola din inre kritiker.
Vecka 2. Drama på avancerad nivå. Tre lager konflikt. Karaktärsutveckling på djupet.
Vecka 3. Dialogteknik för proffs.
Vecka 4. Fördjupning/ Gestaltning. Att utveckla din stil från olika håll.
Vecka 5. Berättarknep, polaritet och vändning.
Vecka 6. Scenteknik. Tillbakablickar och olika sätt att hantera kronologi. Avstämning: var befinner sig var och en i skrivprocessen nu?
Bonusmaterial: Smakprov från Författarkurs 3.

Allt det här får du
1. I gruppen jobbar vi med drama på avancerad nivå och arbetar på djupet med gestaltning och stil – med hjälp av verktyg och pedagogik som snabbt ger resultat. Vi utforskar verktyg för att skapa konfliktlager, skriva dialog som ett proffs och förbättra sin scenteknik. I en spännande workshop med berättarknep får du med dig kunskaper för att bygga spänning och twist. Sammantaget kan man säga att vi vässar verktygen och lägger i några nya.

2. Hemuppgifter och manusutveckling. Ta med dig texter varje vecka och få feedback både från kursledaren och gruppen. Just den här delen i kursen är enormt omtyckt, både för att alla får lektörsomdömen på sina texter och för att vi har så roligt.

3. Individuell lärarhandledning. Jag hjälper dig gärna med just det som är viktigt för dig – behöver du ta itu med ett visst stilmoment, diskutera en text eller utveckla en bokidé så gör vi det. Om du önskar får du lektörshandledning på synopsis på upp till ca 2 sidor, samt upp till ca 5.000 ord (motsvarar drygt 20 boksidor). På så sätt kan du få tips på dramaturgi, karaktärsutveckling, scenteknik, gestaltning och stil som kommer att göra skillnad för hela ditt skrivande.

Tid: Nästa kursstart blir den 2 april 2019.
Datum: 2 april, 9 april, 23 april, 7 maj, 14 maj och 21 maj. 
Plats; Cinemantrix alldeles vid Hötorget, Olofsgatan 18.
Pris: 3.200 kr, inklusive kursdokumentation och lärarfeedback.

____________________
FÖRFATTARKURS 2/ AVANCERAD - INTENSIVHELG

Författakurs 2 intensivhelg - för dig som vill utvecklas maximalt på kortast möjliga tid.

Nästa intensivhelg på avancerad nivå planeras till hösten 2019, skicka gärna en intresseanmälan. Kursens målsättning och innehåll är detsamma som om du går vid Hötorget men räkna med ett extra intensivt och inspirerande tempo! Under helgen har du möjlighet att få utbyta feedback på upp till 5 texter på 3 – 5 sidor vardera. Kursledaren läser och ger dig lektörskritik på synopsis (1 – 2 sidor) samt upp till 15 sidor text. Vill du hellre skrivträna får du i stället övningar där du tränar på de verktyg vi går igenom. Kursen pågår 9 – 17 både lördag och söndag och vi avslutar med utdelning av studieintyg.

Du får med dig:
– verktyg för drama på avancerad nivå
– effektiva verktyg för att utveckla karaktärer
– knep för att skriva dialog som ett proffs
– fördjupning kring gestaltning
– en vassare stilkänsla
– lektörsknep för redigering av manus
– kunskaper om guerillamarknadsföring för författare
– individuell feedback om hur du kan ta ditt skrivande till nästa nivå.

Jag som leder kursen är författare och lektör, samt grundare av forfattarkurs.se. Kursen har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd.

Pris: 3.300 kr för två heldagar med avancerade verktyg för författare inklusive utförlig dokumentation (levereras som pdf).

LÖRDAG
9:00 – 10:00 Nystart och målsättning
10:00 – 11:00 Drama, berättelsens stigar, prolog och premiss.
11:00 – 11.10 Fikapaus
11.10 – 12 Levande karaktärer, konflikt och magiska frågor
12 – 13 LUNCH
13:00 Feedbackgrupper
14:00 Dialog, filter och pulsteknik
15:00 Feedbackgrupper + kaffe
16:00 Polaritet och berättarteknik
17:00 Slut för dagen.

SÖNDAG
9:00 – 10:00 Stilkänsla och gestaltning
10:00 – 11:00 Feedbackgrupper
11:00 – 11.10 Fikapaus
11.10 – 12 Scenteknik, gestaltning i miljöer
12 – 13 LUNCH
13:00 Feedbackgrupper
14:00 Stryka och förhöja
15:00 Feedbackgrupper + kaffe
16:00 Guerillamarknadsföring
17:00 Slut. Alla som önskar får studieintyg.

Kursen omfattar samma moment som när den ges med normal studietakt och vi arbetar under nästan lika många timmar, men tempot är något högre.

Älta kulturknut

FIKA OCH LUNCH
Ett stenkast från kurslokalen i Älta finns restauranger och en ICA-butik med salladsbuffé. Vi har tillgång till kök för att värma egen lunch.

Kaffe/ te, frukt och eftermiddagsfika ingår i kurspriset.

Så hittar du till Älta Kulturknut
Adress:Älta Kulturknut, Oxelvägen 42, 138 30 Älta
Närmaste busshållplats är Älta centrum. Buss nr 401 från Slussen tar ca 25 minuter. När du kommer till Älta centrum korsar du gatan. Kulturknuten ligger i Älta Centrumhuset och ingången finns på övre gatuplan vid parkeringen (samma ingång som till apotek och butiker). Det går också bra att gå in via nedre gatuplan och ta trappan upp. Bussar går även från Tyresö och Gullmarsplan – sök på SL.se
Om du kör bil/ använder GPS, ställ in på Oxelvägen 42 i Älta (Obs! Skriv in ÄLTA – det finns en till Oxelvägen med samma namn i Huddinge). Fri parkering finns precis utanför Ältakulturknut.

Målgrupp

Avancerade skribenter som redan gått minst Författarkurs 1 eller motsvarande kurs, eller har tillägnat sig motsvarande kunskaper på egen hand (kontakt mig gärna för rådgivning).

Författarkurs 1 – 4 är ett komplett och intensivt kursprogram för dig som vill bli författare, eller önskar utveckla ditt skrivande vidare. Du är lika välkommen oavsett om du siktar på att bli utgiven eller om du vill pröva på att skriva. Kurserna erbjuds både fysiskt i Stockholm (i lokal nära Hötorget och i naturnära Älta) och på distans. Hösten 2018 innehåller kurserna fler verktyg, lösningar, kortfilmer och tips än någonsin. Utöver hantverket får du lära dig hur du skapar skrivtid, överlistar din inre kritiker och går hela vägen i mål med ditt skrivprojekt. Kurserna har fått högsta betyg av tidigare deltagare och mitt mål är att du ska bli lika nöjd.

Kursintyg

Studieintyg erhålls.

Kursledare

Jorun ModénJag heter Jorun Modén och är författare samt grundare av Författarkurs.se. Hösten 2017 utkom min senaste bok Vidunder på Max Ströms förlag. 2018 är planerat utgivningsår för min nästa roman.

Verktyg för författare
Författarkurs.se föddes när jag var hemma med yngste sonen och fick fler och fler frågor om hur man blir författare. Jag ville lära ut allt jag önskade att jag hade känt till innan jag blev utgiven: praktiska kunskaper, verktyg till skrivandet som snabbt ger insikt och resultat, och massor av inspiration. Kursen gavs från början under Studieförbundet vuxenskolans tak. Numera jobbar jag helt i egen regi i lokaler nära Hötorget, på Söder och i Älta. Vid sidan av mitt eget författarskap, frilansade jag en tid för Tidningen Skriva.

Utbudet på Författarkurs.se har utökats med nya kurser, både fysiska och på distans. Fler och fler deltagare från tidigare kurser är vid det här laget utgivna författare. Mitt mål är att din författardröm ska bli verklighet.

Du hittar mig också på Instagram och på Facebook/forfattarkurs

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Författarkurs 2 - Avancerad skrivarkurs - FÅTAL PLATSER KVAR.

Jorun Modén - Författarkurs.se

Jorun Modén - Författarkurs.se

Skrivarkurser med Författarkurs.sePå Författarkurs.se hittar du skrivarkurser som tar dig till nästa nivå, var du än befinner dig. Mina författarkurser bygger på ett unikt koncept och ges i Stockholm, i Frankrike och på distans. Dessutom får du skrivtips och inspiration i...


Läs mer och visa alla kurser med Jorun Modén - Författarkurs.se

Kontaktuppgifter till Jorun Modén - Författarkurs.se

Jorun Modén - Författarkurs.se

Recensioner

GM /HT-18
(5)
Förutom att hon är en erfaren ock mycket god pedagog bjuder Jorun på sin egen entusiasm och skrivarglädje! Bara grundkursen gav massor av kunskap , teori och praktik fint varvad. Hennes feed-back är personlig och konstruktiv och det känns som man verkligen blir bättre och bättre dag för dag...
Marlene
(5)
En mycket bra kurs med en mycket engagerad lärare, som också delade tips och råd i massor. Kommer att kunna fortsätta förkovra mig långt efter att kursen slutat. Har gått många distanskurser och denna höll hög kvalitet. Finns bara en sak jag hade önskat och det var att några av lektionerna varit i videoformat istället för bara i chattformat. Cha...
Visa hela
Viktoria
(5)
Bra upplägg, bra feedback på texter,bra plattform för distans, mycket information! Har lärt mig massor och blivit inspirerad och motiverad att fortsätta skriva.
Recensioner
Författarkurs 2 - Avancerad skrivarkurs - FÅTAL PLATSER KVAR
Kursrecensioner
(4,8)
Baseras på 38 recensioner
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 157 recensioner
Läs recensioner