Visa kurser.se som: Mobil

Författarkurs 1 - skrivarkurs på distans - FÅTAL PLATSER KVAR

Jorun Modén - Författarkurs.se
Längd: 8 veckor
Plats: Distans
Startdatum: 2017-11-09 18:00
Språk: Svenska
Pris: 2 600 - 2 700 SEK inkl. moms

Info om Författarkurs 1 - skrivarkurs på distans - FÅTAL PLATSER KVAR


Jorun Modén - Författarkurs.se

FÖRFATTARKURS 1 – SKRIV VAR DU VILL! – DISTANS
Det här är en författarkurs som har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. Nästa skrivarkurs på distans blir en 8-veckorskurs med start den 30 augusti. Det blir även en intensivkurs på fem veckor med start den 9 november. Allt du behöver för att delta är en dator med internetuppkoppling Skrivarkurserna blir ofta fulltecknade någon månad innan start, var gärna ute i god tid. 

Du kommer att få utforska vad som händer med ditt skrivande när du får lära dig proffsens verktyg och tekniker, oavsett om du skriver för nöjes skull eller med målet att bli publicerad. Flertalet författare som gått just Författarkurs 1 är nu utgivna författare. 
Varmt välkommen – jag heter Jorun Modén och ser fram emot att få följa ditt skrivande! Jag jobbar som författare och lektör och är grundare av Författarkurs.se.  

skrivarkursFörfattarkurs 1 är en skrivarkurs för dig som inte bara är ute efter övningar och diskussion, utan också vill få en första verktygslåda som författare och konstruktiv feedback. Under skrivarkursen får du veta hur du skaffar fungerande skrivrutiner, skapar en dramatisk struktur, använder berättarknep, skildrar miljöer, utvecklar dina karaktärer och skriver dialog. Vi går också igenom hur du går till väga när manuset är klart och du vill få din bok utgiven (till vänster ser du några tidigare kursdeltagare som nu är utgivna författare). Kursplanen och innehållet är mycket likt upplägget för en fysisk skrivarkurs, men eftersom jag utgår från deltagarna i varje grupp, händer det alltid något nytt.

Skrivlust och kreativitet är ledord under den här författarkursen – det ska vara roligt att fördjupa sig i skrivandet. Om du upplever att du har svårt för att hitta skrivtid, har en jobbig inre kritiker eller inte vet hur du ska fortsätta din historia, så hjälper jag dig att lösa det. För mig är skrivtid och konsten att lösa blockeringar minst lika viktiga som teknik, annars blir det kanske ingen bok över huvud taget. 

Distanskurs – så funkar det
Du kan gå distanskurs i olika takt: normal, intensiv och Bootcamp.
Normal studietaktpågår i åtta veckor och du får en ny lektion varje vecka plus två bonuslektioner. Lektionen består av en teoridel, övningsuppgifter, samt diskussion. Du har också en egen skrivarlya där du får personlig feedback på egna texter från både kursledaren och andra deltagare.  Förväntad studietid är 3 – 7 timmar per studievecka. Varje vecka har vi dessutom live chatt i 45 minuter, oftast kvällstid eller helg för att tiderna ska passa så många som möjligt. Chattarkivet läggs också ut på lektionssajten.
Intensiv studietaktpågår i fem veckor. Du får två nya lektioner i veckan och på slutet en extra vecka till att lämna in uppgifter samt knyta ihop. Förväntad studietid är 7 – 14 timmar per studievecka. Två gånger i veckan erbjuds lärarledd live chatt. Arkivet läggs upp på lektionssajten utifall att du inte har möjlighet att närvara.
Bootcampär en högintensiv studieform som ges på sommar och ibland andra lovperioder. Du studerar under åtta dagar och får en lektion om dagen. Varje dag bör du avsätta 3 – 7 timmar. Varje kväll ses vi i en lärarledd live chatt.


fika för skrivarkursAllt det här får du:

- Tio teorilektioner (fördelade på åtta veckor), inklusive övningar och diskussioner. Under lektionerna skaffar du dig smarta skrivrutiner, studerar drama, utvecklar dina karaktärer, tränar på att skriva levande dialoger och får berättarknep som driver handlingen framåt och höjer spänningen.

- Du lär dig gestaltning och stilknep som omedelbart höjer din nivå. Dessutom går vi igenom hur du presenterar ditt manus för bokförlag på ett proffsigt sätt.

- Personlig handledning. Du får en egen skrivarlya där du får personlig feedback på egna texter både från kursledaren och andra deltagare. Just den här delen i kursen är enormt omtyckt, både för att alla får lektörsomdömen på sina texter och för att vi har så roligt. Vi jobbar med konstruktiv kritik och du får med dig tips för att utveckla ditt skrivande.

- Skrivövningar och hemuppgifter. Varje vecka får du med dig nya verktyg samt skrivövningar som du antingen kan göra fristående eller tillämpa på ett eget skrivprojekt.

- Du får löpande svar på alla dina frågor kring alltifrån skrivandet till bokutgivning. Varje kurs utgår från deltagarna och era behov.

Författarkurs 1 start 30 augusti: Skrivarkurs på distans – 8 veckor
Nivå: Grundkurs för alla som vill utveckla sitt författande.
Studietakt: Normal.
Antal deltagare: Varje grupp består av ca 10 deltagare, max 12.
Övrigt: Du går tillgång till en lösenordsskyddad lektionssajt där du studerar teori och skrivtränar. Lärarledd chatt en gång i veckan (45 minuter), diskussionsforum och egen skrivarsida.

Författarkurs 1 start 9 november: Skrivarkurs på distans – 5 veckor
Nivå: Grundkurs för alla som vill utveckla sitt författande.
Studietakt: Intensiv.
Antal deltagare: Varje grupp består av ca 10 deltagare, max 12.
Övrigt: Du går tillgång till en lösenordsskyddad lektionssajt där du studerar teori och skrivtränar. Lärarledd chatt två gånger i veckan (45 minuter), diskussionsforum och egen skrivarsida.

Pris: 2.700 kr för tio lektioner fördelade på åtta veckor, chatt två kvällar i veckan 20:00 (45 minuter per träff). Chattarna ges måndagar och torsdagar, missade tillfällen går att ta igen. 

Välkommen med din intresseanmälan!

författarkurs 1 på distans

Målgrupp

Både nybörjare och mer avancerade skribenter som önskar sig inspiration och en första verktygslåda till skrivandet, och som vill utveckla sitt personbästa.

Examen, diplom m.m.

Studieintyg erhålls.

Kursens ledare

Jorun Modén - författare och grundare av Författarkurs.seJag heter Jorun Modén och är författare samt grundare av Författarkurs.se. År 2017 utkommer min senaste bok på Max Ströms förlag, ett drömprojekt som ännu inte har någon titel. Jag återkommer med nyheter kring nya boken så snart jag har möjlighet, än så länge vill vi hålla det hemligt. Våren 2017 är också planerat utgivningsår för min nästa roman.

Verktyg för författare
Författarkurs.se föddes när jag var hemma med yngste sonen och fick fler och fler frågor om hur man blir författare. Jag ville lära ut allt jag önskade att jag hade känt till innan jag blev utgiven: praktiska kunskaper, verktyg till skrivandet som snabbt ger insikt och resultat, och massor av inspiration. Kursen gavs från början under Studieförbundet vuxenskolans tak. Numera jobbar jag helt i egen regi i lokaler på Söder och i Gamla Stan. Vid sidan av mitt eget författarskap, frilansade jag en tid för Tidningen Skriva.

Utbudet på Författarkurs.se har utökats med nya kurser, både fysiska och på distans. Fler och fler deltagare från tidigare kurser är vid det här laget utgivna författare. Mitt mål är att din författardröm ska bli verklighet.

Du hittar mig också på Instagram och på Facebook/forfattarkurs

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Författarkurs 1 - skrivarkurs på distans - FÅTAL PLATSER KVAR.

  Kontakta arrangören

  Få mer information

  Anmäl ditt intresse 

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt

Jorun Modén - Författarkurs.se

Jorun Modén - Författarkurs.se

Skrivarkurser med Författarkurs.sePå Författarkurs.se hittar du skrivarkurser som tar dig till nästa nivå, var du än befinner dig. Mina författarkurser bygger på ett unikt koncept och ges i Stockholm, i Frankrike och på distans. Dessutom får du skrivtips och inspiration i...


Läs mer och visa alla kurser med Jorun Modén - Författarkurs.se

Recensioner för kursen

          (5)
May Ann   |   2017-08-08
Massvis med bra tips och övningar både för att komma igång med skrivandet, hitta skrivtid, få inspiration, berättarknep, knyta ihop, publicera, mm. Stort plus för allt skriftligt material som distribuerades till deltagarna för senare självstudier och för Joruns läsning av mitt utkast.
          (5)
Kola Krauze   |   2017-08-07
Nu har jag äntligen gått Jorun Modéns författarkurs 1 (den tvådagarslånga intensiven) och är helt mör och överlycklig. Under två dagar djupdök vi bl a i dramatiska kurvor, vanliga dialog- och stilproblem (och givetvis hur man löser dem), gestaltning (d v s "show don't tell"), samt nio berättarknep (och faktiskt mycket, mycket mer); men störst av...
Visa hela
          (5)
Adeline   |   2017-07-08
Jag är fantastisk nöjd med författarkurs steg 1. Kursen motsvarade mer än vad jag hade förväntat mig. Som kursledare är Joruns styrkor att hon är oändligt engagerad, kompetent och personlig. Nu efter avslutad kurs känner jag mig välutrustad med verktyg för mitt fortsatta skrivande. Jag har fått många aha-upplevelser och tar med mig ovärderliga t...
Visa hela