Visa kurser.se som: Mobil

Författarkurs 1 - skrivarkurs på distans - 2018

Jorun Modén - Författarkurs.se
Kursinformation
Plats: Distans
Längd: 8 veckor
Startdatum: 2018-08-29 19:00
Pris: 2 700 SEK
Språk: Svenska

Kursbeskrivning


Jorun Modén - Författarkurs.se

FÖRFATTARKURS 1 – SKRIV VAR DU VILL! – DISTANS
Det här är en författarkurs som har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. Nästa skrivarkurs på distans blir en 8-veckorskurs med start den 23 januari och det blir även ett tillfälle den 11 april. Allt du behöver för att delta är en dator med internetuppkoppling Skrivarkurserna blir ofta fulltecknade någon månad innan start, var gärna ute i god tid. 

Du kommer att få utforska vad som händer med ditt skrivande när du får lära dig proffsens verktyg och tekniker, oavsett om du skriver för nöjes skull eller med målet att bli publicerad. Flertalet författare som gått just Författarkurs 1 är nu utgivna författare. 
Varmt välkommen – jag heter Jorun Modén och ser fram emot att få följa ditt skrivande! Jag jobbar som författare och lektör och är grundare av Författarkurs.se.  

skrivarkursFörfattarkurs 1 är en skrivarkurs för dig som inte bara är ute efter övningar och diskussion, utan också vill få en första verktygslåda som författare och konstruktiv feedback. Under skrivarkursen får du veta hur du skaffar fungerande skrivrutiner, skapar en dramatisk struktur, använder berättarknep, skildrar miljöer, utvecklar dina karaktärer och skriver dialog. Vi går också igenom hur du går till väga när manuset är klart och du vill få din bok utgiven (till vänster ser du några tidigare kursdeltagare som nu är utgivna författare). Kursplanen och innehållet är mycket likt upplägget för en fysisk skrivarkurs, men eftersom jag utgår från deltagarna i varje grupp, händer det alltid något nytt.

Skrivlust och kreativitet är ledord under den här författarkursen – det ska vara roligt att fördjupa sig i skrivandet. Om du upplever att du har svårt för att hitta skrivtid, har en jobbig inre kritiker eller inte vet hur du ska fortsätta din historia, så hjälper jag dig att lösa det. För mig är skrivtid och konsten att lösa blockeringar minst lika viktiga som teknik, annars blir det kanske ingen bok över huvud taget. 

Distanskurs – så funkar det
Du kan gå distanskurs i olika takt: normal, intensiv och Bootcamp.
Normal studietaktpågår i åtta veckor och du får en ny lektion varje vecka plus två bonuslektioner. Lektionen består av en teoridel, övningsuppgifter, samt diskussion. Du har också en egen skrivarlya där du får personlig feedback på egna texter från både kursledaren och andra deltagare.  Förväntad studietid är 3 – 7 timmar per studievecka. Varje vecka har vi dessutom live chatt i 45 minuter, oftast kvällstid eller helg för att tiderna ska passa så många som möjligt. Chattarkivet läggs också ut på lektionssajten.
Intensiv studietaktpågår i fem veckor. Du får två nya lektioner i veckan och på slutet en extra vecka till att lämna in uppgifter samt knyta ihop. Förväntad studietid är 7 – 14 timmar per studievecka. Två gånger i veckan erbjuds lärarledd live chatt. Arkivet läggs upp på lektionssajten utifall att du inte har möjlighet att närvara.
Bootcampär en högintensiv studieform som ges på sommaren och ibland andra lovperioder. Du studerar under åtta dagar och får en lektion om dagen. Varje dag bör du avsätta 3 – 7 timmar. Varje kväll ses vi i en lärarledd live chatt.


fika för skrivarkursAllt det här får du:

- Tio teorilektioner (fördelade på åtta veckor), inklusive övningar och diskussioner. Under lektionerna skaffar du dig smarta skrivrutiner, studerar drama, utvecklar dina karaktärer, tränar på att skriva levande dialoger och får berättarknep som driver handlingen framåt och höjer spänningen.

- Du lär dig gestaltning och stilknep som omedelbart höjer din nivå. Dessutom går vi igenom hur du presenterar ditt manus för bokförlag på ett proffsigt sätt.

- Personlig handledning. Du får en egen skrivarlya där du får personlig feedback på egna texter både från kursledaren och andra deltagare. Just den här delen i kursen är enormt omtyckt, både för att alla får lektörsomdömen på sina texter och för att vi har så roligt. Vi jobbar med konstruktiv kritik och du får med dig tips för att utveckla ditt skrivande.

- Skrivövningar och hemuppgifter. Varje vecka får du med dig nya verktyg samt skrivövningar som du antingen kan göra fristående eller tillämpa på ett eget skrivprojekt.

- Du får löpande svar på alla dina frågor kring alltifrån skrivandet till bokutgivning. Varje kurs utgår från deltagarna och era behov.

Författarkurs 1 start 24 januari: Skrivarkurs på distans – 8 veckor
Nivå: Grundkurs för alla som vill utveckla sitt författande.
Studietakt: Normal.
Antal deltagare: Varje grupp består av ca 10 deltagare, max 12.
Övrigt: Du går tillgång till en lösenordsskyddad lektionssajt där du studerar teori och skrivtränar. Lärarledd chatt en gång i veckan (45 minuter), diskussionsforum och egen skrivarsida. Start 24 januari, därefter den 31 januari, 7 februari, 14 februari, 21 februari, 7 mars, 14 mars och 21 mars. Missade chattar går att ta igen.

Författarkurs 1 start 11 april: Skrivarkurs på distans – 8 veckor
Nivå: Grundkurs för alla som vill utveckla sitt författande.
Studietakt: Normal.
Antal deltagare: Varje grupp består av ca 10 deltagare, max 12.
Övrigt: Du går tillgång till en lösenordsskyddad lektionssajt där du studerar teori och skrivtränar. Lärarledd chatt två gånger i veckan (45 minuter), diskussionsforum och egen skrivarsida. Start 11 april, därefter den 18 april, 25 april, 9 maj, 16 maj, 23 maj, 30 maj och 7 juni. Missade chattar går att ta igen.

Pris: 2.700 kr för tio lektioner fördelade på åtta veckor, chatt två kvällar i veckan 19:00 eller 20:00 (45 minuter per träff). Chattarna ges på onsdagkvällar och missade tillfällen går att ta igen. 

Välkommen med din intresseanmälan!

författarkurs 1 på distans

Målgrupp

Både nybörjare och mer avancerade skribenter som önskar sig inspiration och en första verktygslåda till skrivandet, och som vill utveckla sitt personbästa.

Kursintyg

Studieintyg erhålls.

Kursledare

författarkursJag heter Jorun Modén och är författare samt grundare av Författarkurs.se. Hösten 2017 utkom min senaste bok Vidunder på Max Ströms förlag. 2018 är planerat utgivningsår för min nästa roman.

Verktyg för författare
Författarkurs.se föddes när jag var hemma med yngste sonen och fick fler och fler frågor om hur man blir författare. Jag ville lära ut allt jag önskade att jag hade känt till innan jag blev utgiven: praktiska kunskaper, verktyg till skrivandet som snabbt ger insikt och resultat, och massor av inspiration. Kursen gavs från början under Studieförbundet vuxenskolans tak. Numera jobbar jag helt i egen regi i lokaler nära Hötorget, på Söder och i Älta. Vid sidan av mitt eget författarskap, frilansade jag en tid för Tidningen Skriva.

Utbudet på Författarkurs.se har utökats med nya kurser, både fysiska och på distans. Fler och fler deltagare från tidigare kurser är vid det här laget utgivna författare. Mitt mål är att din författardröm ska bli verklighet.

Du hittar mig också på Instagram och på Facebook/forfattarkurs

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Författarkurs 1 - skrivarkurs på distans - 2018.

  Kontakta arrangören

  Få mer information

  Anmäl ditt intresse 

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt

Jorun Modén - Författarkurs.se

Jorun Modén - Författarkurs.se

Skrivarkurser med Författarkurs.sePå Författarkurs.se hittar du skrivarkurser som tar dig till nästa nivå, var du än befinner dig. Mina författarkurser bygger på ett unikt koncept och ges i Stockholm, i Frankrike och på distans. Dessutom får du skrivtips och inspiration i...


Läs mer och visa alla kurser med Jorun Modén - Författarkurs.se

Recensioner

Viktoria   |   2018-04-08
Bra upplägg, bra feedback på texter,bra plattform för distans, mycket information! Har lärt mig massor och blivit inspirerad och motiverad att fortsätta skriva.
          (5)
Therese   |   2018-03-23
En stimulerande, rolig och mycket lärorik kurs om man söker verktyg och nycklar till hur man skriver en skönlitterär text. Jorun har en fin förmåga att se alla och delar generöst med sig av sina tricks och knep. Kan verkligen rekommenderas!
          (5)
Maria Franzén   |   2017-12-18
Vill verkligen rekommendera Författarkurs 1 -skrivarkurs på distans som jag deltagit i hösten 2017. Kursen är rolig, ambitiöst och seriöst upplagd med konkreta tips och övningar. Vi får lärarfeedback och mycket uppmuntran men även konstruktiv kritik. Vi får dessutom lära oss att ge och ta konstruktiv kritik även från våra kurskamrater. Toppen...
Visa hela
          (5)