Visa kurser.se som: Mobil

Författarkurs 1 PROFFS - via ZOOM och lektionssajt

Jorun Modén - Författarkurs.se
Kursinformation
Distans
8 veckor
3 200 SEK inkl. moms
Svenska

Kursbeskrivning

författarkurs skrivarkurs

Vill du förverkliga dina författardrömmar? Författarkurs 1 PROFFS ger dig gedigna grunder i kreativt skrivande. Din kursledare blir Jorun Modén som har handlett ett stort antal författare som i dag är utgivna. Författarkurs 1 PROFFS ges live via ZOOM och passar dig som är ambitiös, vill ha lärarhandledning och drömmer om att ge ut din bok. Om du önskar dig en lugnare takt och skriver för nöjes skull kan du i stället välja GRUND (lugnare takt och inspelade videos). Läs noga igenom informationen innan du bokar.   

Det här är en författarkurs som har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. Ett stort antal tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare, men du är lika välkommen om du vill utforska ditt skrivande och se vad som händer. Klassrummet kommer hem till dig oavsett var du råkar befinna dig! Priset för proffspaketet är 3.200 kronor (inklusive moms), inklusive en PDF på 70 sidor med alla lektioner och övningar (levereras när kursen är slut).  

Målgrupp: Författare som vill skriva fiktion (novell, roman eller självbiografi). Nybörjare som läser mycket och som har en hög ambitionsnivå är också välkomna. 

Skrivarkurserna blir ofta fulltecknade någon månad innan start, var gärna ute i god tid. 

FÖRFATTARKURS 1
Författarkurs 1 ger dig en första verktygslåda till skrivandet och massor av inspiration. Fokus i Författarkurs 1 är: Komma igång, flöde, skrivtid, dramaturgi, karaktärer, dialoger, miljöer och språk och stil samt gestaltning. I kursen ingår lektioner, kortfilmer och bonusmaterial. Du får hjälp att ta dig förbi skrivkramp, ta avsked av din inre kritiker och hitta din väg till utveckling, oavsett om du vill bli utgiven författare eller skriver för att det är ett sätt att skapa en rikare tillvaro. Räkna med professionella verktyg som snabbt för skillnad, aha-upplevelser och massor av inspiration! 

Författarkurs 1 - allt det här ingår

Allt det här ingår i Författarkurs 1 PROFFS
1. Live-lektioner via ZOOM med lektion, samtal och grupparbeten. Vi genomför bland annat en spännande workshop om dramaturgi, tränar miljöspaning och utforskar stil. Du får svar på alla dina frågor kring alltifrån skrivandet till bokutgivning. Om du inte har möjlighet att delta live kan du i stället titta på inspelningen efteråt. 

2. En lösenordsskyddad lektionssajt med lektioner, övningar, diskussioner och kortfilmer som ger dig verktyg till att vidareutveckla ditt skrivande. 

3. Din egen skrivarlya. Här postar du texter och får feedback både från kursledaren och andra kursdeltagare. Vid upp till fem tillfällen får du lärarfeedback (totalt ca 20 - 25 boksidor, 5000 ord eller 30.000 tecken). Du kan posta fler texter om du vill och få tips från dina kurskamrater Just den här delen i kursen är enormt omtyckt, både för att alla får lektörsomdömen på sina texter och för att vi har så roligt.

4. Skrivkompisar och frihet att skriva där du är. Du studerar i en grupp på upp till 20 deltagare.

5. Individuell handledning. Jag hjälper dig gärna med just det som är viktigt för dig – behöver du ta itu med skrivblockeringar, diskutera en text eller utveckla en bokidé så gör vi det.

6. Inbjudan till en sluten Facebookgrupp. 

Författarkurs 1 PROFFS: Kursplan
Lektion 1. Uppvärmning, skrivtid och flow. Konsten att utbyta konstruktiv kritik. Att hantera din inre kritiker, skrivhinder och lösningar.

Lektion 2. Drama, inklusive vanliga nybörjarmissar och tips om att skapa en spännande början samt välja perspektiv.

Lektion 3. Levande karaktärer - att skissa dem snabbt och fördjupa dem.

Lektion 4. Dialoger. Knep för att veta när dialoger bäst kommer till sin rätt, hur de kan säga något om karaktärerna och bidra till spänningen.

Lektion 5. Miljöer. Lär dig att förankra läsaren, skapa en värld som läsaren kan leva sig in i och utnyttja miljöer för att väcka stämning och skapa effekter.

Lektion 6. Språk, stil och gestaltning. Självredigering.

Lektion 7 - 8. Bonuslektion om berättarteknik 

Studietakt och schema
Om du väljer PROFFSPAKET finns fasta lektionstider för ZOOM men om du råkar missa en lektion får du en inspelning så att du kan läsa in eller repetera. Räkna med att du behöver lägga minst 3 – 5 timmar i veckan till själva studierna. Om du vill lägga grunden till en novell eller roman behöver du också avsätta skrivtid (du får tips kring rutiner och skrivtid i början av kursen).  

Livelektioner via ZOOM
Varje lektionsvecka har vi live lektion kvällstid 19:00 - 20:30. Vi använder verktyget Zoom som fungerar ungefär som Skype. Om du missar en lektion kan du ta igen det efteråt då träffarna spelas in. 

Start den 31 augusti, därefter ses vi den 7 september, 14 september, 21 september, 28 september, 5 oktober och 12 oktober klockan 19 - 20.30. Första och sista gången blir det en extra halvtimme.  Lektionssajten håller öppet minst till den 31 oktober. Om du missar ett enstaka tillfälle kan du enkelt ta igen det, då seminarierna spelas in. Varje lektion finns dessutom sammanfattad i text och bild på lektionssajten. 

Varmt välkommen med din anmälan!

ZOOM

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Både ambitiösa nybörjare och författare som har kommit lite längre är välkomna. Du får med dig verktyg för att skriva professionellt, inklusive yrkesknep och praktiska råd. Om du redan kan grunderna i dramaturgi, gestaltning och stil kan du även välja att gå  Författarkurs 2 eller 3. 

Video

Kursintyg

Kursintyg.

Kursledare

Jag heter Jorun Modén och är författare samt grundare av Författarkurs.se. 2021 ger jag ut min handbok i skönlitterärt skrivande: Skriv Skriv Skriv - Verktyg för författare. Är även med två antologiutvalda noveller och min roman Embla - Om du även levde nu. Hösten 2017 utkom min bok Vidunder på Max Ströms förlag. Totalt har jag skrivit sex böcker. 

Verktyg för författare
Författarkurs.se föddes när jag var hemma med yngste sonen och fick fler och fler frågor om hur man blir författare. Jag ville lära ut allt jag önskade att jag hade känt till innan jag blev utgiven: praktiska kunskaper, verktyg till skrivandet som snabbt ger insikt och resultat, och massor av inspiration. Kursen gavs från början under Studieförbundet vuxenskolans tak. Numera jobbar jag helt i egen regi i lokaler på Söder, nära Hötorget och i Älta. Vid sidan av mitt eget författarskap, frilansade jag en tid för Tidningen Skriva.

Utbudet på Författarkurs.se har utökats med nya kurser, både fysiska och på distans. Fler och fler deltagare från tidigare kurser är vid det här laget utgivna författare. Mitt mål är att din författardröm ska bli verklighet.

Du hittar mig också på Instagram och på Facebook/forfattarkurs

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Författarkurs 1 PROFFS - via ZOOM och lektionssajt.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 41 recensioner.

Malena
Tack vare Joruns författarkurs hittade jag tillbaka till skrivandet efter många år. Jag började tro på mig själv- min inre kritiker tystnade ett tag- gick till och med ner i koma några veckor- och lät mig skriva klart ett bokprojekt jag velat göra så länge! Trots den digitala formen var kursen dynamisk, interaktiv och jag längtade till varje gån...
Visa hela
Frida Moisto
Jag gick Joruns kurs för att jag ville satsa på mitt skrivande. Jag hade aldrig kunnat tro att det skulle göra sådan skillnad. Vi fick öva, fick feedback och massor med material att ta med oss efter kursen. Har redan anmält mig till uppföljningskursen. Tack vare Joruns hjälp kunde jag ge ut min bok själv och jag sålde så många på egen hand att e...
Visa hela
Johanna
Den här kursen slog alla mina förväntningar! Jag har lärt mig så mycket de senaste veckorna och har äntligen kommit igång att skriva på riktigt. Jorun har varit helt fantastisk, hon ger svar på frågor man inte ens visste att man hade! Jag ser fram emot del 2.

Jorun Modén - Författarkurs.se

Jorun Modén - Författarkurs.se

Skrivarkurser med Författarkurs.sePå Författarkurs.se hittar du skrivarkurser som tar dig till nästa nivå, var du än befinner dig. Mina författarkurser bygger på ett unikt koncept och ges i Stockholm, i Frankrike och på distans. Dessutom får du skrivtips och inspiration i...


Läs mer och visa alla kurser med Jorun Modén - Författarkurs.se

Kontaktuppgifter till Jorun Modén - Författarkurs.se

Jorun Modén - Författarkurs.seRecensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 41 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 190 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Författarkurs 1 PROFFS - via ZOOM och lektionssajt, fyll i följande uppgifter: