Visa kurser.se som: Mobil

Författarkurs 1 - Intensivhelg - Grundkurs

Jorun Modén - Författarkurs.se
Kursinformation
Stockholm
2 dagar
2019-05-25 09:00
Sista anmälan: 2019-05-23
3 300 SEK inkl. moms
Svenska

Kursbeskrivning

Författarkurs 1 i maj

Vill du bli författare men har svårt att få tiden att räcka till? Våren 2019 ges Författarkurs 1 - intensivhelg den 25 – 26 maj på Älta kulturknut. Kursen har fått högsta betyg av tidigare deltagare (många av dem är nu utgivna författare) och mitt mål är att du ska bli lika nöjd. Antalet timmar blir fler än när väljer att gå kursen med normal studietakt. Tempot är högt och du får många olika verktyg och tekniker som snabbt tar dig till nästa nivå i ditt skrivande.

Författarkursen äger rum på Älta kulturknut i ljusa kurslokaler i naturnära Älta: buss 401 till Älta centrum tar ca 25 minuter från Slussen, med bil tar det ca 10 minuter. 

FÖRFATTARKURS 1  INTENSIVHELG
Den 25 – 26 maj
Författarkurs 1 ca 8 – 10 deltagare, pris 3.300 för två dagar inklusive kursdokumentation (levereras som pdf). En kurs för dig som önskar få en första verktygslåda till författandet på bara en helg.

Författarkurs 1 är en skrivarkurs som ger mer än bara skrivövningar; du kommer att höja din nivå som författare samtidigt som du får en första verktygslåda för skrivandet och massor av inspiration. Vill du ta med och utveckla en manusidé under helgen, går det utmärkt. Du har också möjlighet att få utbyta feedback på upp till 5 texter, max 3 sidor vardera. Kursledaren läser minst en av dina texter och ger dig lektörskritik. Vill du hellre skrivträna får du i stället övningar där du tränar på de verktyg vi gått igenom under dagen.

JorunModén - din kursledare

LÖRDAG
9:00 – 10:00 Inledning + att hitta sin bokidé
10:00 – 11:00 Drama
11:00 – 11.10 Fikapaus
11.10 – 12 Karaktärer
12 – 13 LUNCH
13:00 Feedbackgrupper
14:00 Dialoger
15:00 Feedbackgrupper + kaffe
16:00 Miljöer
17:00 Slut för dagen

SÖNDAG
9 :00 – 10:00 Språk, stil och gestaltning
10:00 – 11:00 Feedbackgrupper
11:00 – 11.10 Fikapaus
11.10 – 12:00 Berättarknep
12 – 13 LUNCH
13:00 Feedbackgrupper
14:00 Konsten att knyta ihop + redigering
15:00 Feedbackgrupper + kaffe
16:00 Publicering och manuspaket
17:00 Slut. Alla som önskar får studieintyg.

Författarkurs 1 på Älta kulturknut

Ett stort antal tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare. Det är en fantastisk känsla när författarelever får uppfylla sina skrivardrömmar och blir mina nya kollegor!

Många tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare!

Målgrupp

Grundkurs för dig som har som mål att bli utgiven författare - eller vill utforska skrivandet och se vad som händer. Både skrivglada nybörjare och de som kommit lite längre är precis lika välkomna. Alla får ta del av inspirerande verktyg och skrivtekniker för proffs. Du får dessutom individuell feedback så att du ser hur du kan höja ditt personbästa. Är du mycket ambitiös kan du få lektörskritik.

Kursledare

Jorun Modén - författare och grundare av Författarkurs.se
Jag heter Jorun Modén och är författare samt grundare av Författarkurs.se. År 2017 utkom min senaste bok Vidunder på Max Ströms förlag, ett drömprojekt som ännu inte har någon titel. Hösten 2018 är planerat utgivningsår för min nästa roman.

Verktyg för författare
Författarkurs.se föddes när jag var hemma med yngste sonen och fick fler och fler frågor om hur man blir författare. Jag ville lära ut allt jag önskade att jag hade känt till innan jag blev utgiven: praktiska kunskaper, verktyg till skrivandet som snabbt ger insikt och resultat, och massor av inspiration. Kursen gavs från början under Studieförbundet vuxenskolans tak. Numera jobbar jag helt i egen regi i lokaler på Söder och i Gamla Stan. Vid sidan av mitt eget författarskap, frilansade jag en tid för Tidningen Skriva.

Utbudet på Författarkurs.se har utökats med nya kurser, både fysiska och på distans. Fler och fler deltagare från tidigare kurser är vid det här laget utgivna författare. Mitt mål är att din författardröm ska bli verklighet.

Du hittar mig också på Instagram och på Facebook/forfattarkurs

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Författarkurs 1 - Intensivhelg - Grundkurs.

Recensioner

Lars Jarnhammar
(4)
Jag har gått flera skrivarkurser genom åren. Att lära sig och utveckla hantverket och att få prova sig fram genom olika uttrycksformer och perspektiv har varit gemensamt för alla. Liksom textsamtalen, där kursdeltagarna delar med sig av sina texter och där vi diskuterar texterna tillsammans med kursledaren. Den skrivarkurs som jag nu går för Jo...
Visa hela
Linda
(5)
Har gått två kurser för Jorun och det är det bästa jag gjort på länge. Jag har lärt mig oerhört mycket och jag kan varmt rekommendera denna kurs. Vill man lära sig bli bättre på att skriva, att utvecklas och har en dröm att bli författare så är detta en jättebra kurs att gå. Jag ska gå trean nästa år!
Christopher Toll
(5)
Bäst: bra engagemang från Jorun med fullt fokus på att få deltagarna att verkligen förstå vad som bygger en bra text/bok, nyttiga övningar och inte minst en osedvanligt gedigen genomgång och dokumentation av själva hantverket att tillverka en bok.

Jorun Modén - Författarkurs.se

Jorun Modén - Författarkurs.se

Skrivarkurser med Författarkurs.sePå Författarkurs.se hittar du skrivarkurser som tar dig till nästa nivå, var du än befinner dig. Mina författarkurser bygger på ett unikt koncept och ges i Stockholm, i Frankrike och på distans. Dessutom får du skrivtips och inspiration i...


Läs mer och visa alla kurser med Jorun Modén - Författarkurs.se

Kontaktuppgifter till Jorun Modén - Författarkurs.se

Jorun Modén - Författarkurs.se

Recensioner
Författarkurs 1 - Intensivhelg - Grundkurs
Kursrecensioner
(4,6)
Baseras på 6 recensioner
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 159 recensioner
Läs recensioner