Visa kurser.se som: Mobil

Författarkurs 1 - 4 på distans - LIVE hemma hos dig

Jorun Modén - Författarkurs.se
Kursinformation
Distans
8 veckor
2 700 SEK inkl. moms
Kommande starter
Distans
Författarkurs 1 - DISTANS - start 2 februari 2021  
2 700 SEK
Författarkurs 2 - DISTANS - start 4 februari 2021  
2 700 SEK
Författarkurs 3 - DISTANS - start 3 februari 2021  
2 700 SEK
Författarcafé med Hjältens resa - start 10 februari 2021  
2 700 SEK
Författarkurs 1 - DISTANS - start 13 april 2021  
2 700 SEK
Författarkurs 2 - DISTANS - start 22 oktober  
2 700 SEK
Svenska

Kursbeskrivning

Författarkurs.se
FÖRFATTARKURS.SE – DISTANS
Det här är ett program med författarkurser som har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. Du får både live-lektioner (via ZOOM) och tillgång till en lektionssajt. Klassrummet och din lärare kommer alltså hem till dig oavsett var du råkar befinna dig! Ett stort antal tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare, men du är lika välkommen om du vill utforska ditt skrivande och se vad som händer. Skrivarkurserna blir ofta fulltecknade någon månad innan start, var gärna ute i god tid. 

Författarkurs 1: Kursbeskrivning
Författarkurs 1 ger dig en första verktygslåda till skrivandet och massor av inspiration. Du lär dig allt du behöver för att ta dig från idé till färdig bok. Fokus i Författarkurs 1 är: Komma igång, flöde, skrivtid, dramaturgi, karaktärer, dialoger, miljöer och språk och stil samt gestaltning. I kursen ingår lektioner, kortfilmer och bonusmaterial, samt personlig handledning och feedback. Du får hjälp att ta dig förbi skrivkramp, ta avsked av din inre kritiker och hitta din väg till utveckling, oavsett om du vill bli utgiven författare eller skriver för att det är ett sätt att skapa en rikare tillvaro. Räkna med professionella verktyg som snabbt för skillnad, aha-upplevelser och massor av inspiration!

Författarkurs 1 är en skrivarkurs för dig som inte bara är ute efter övningar och diskussion, utan också vill få en första verktygslåda som författare och konstruktiv feedback. Under skrivarkursen får du veta hur du skaffar fungerande skrivrutiner, skapar en dramatisk struktur, skildrar miljöer, utvecklar dina karaktärer och skriver dialog (till vänster ser du några tidigare kursdeltagare som nu är utgivna författare). Kursplanen och innehållet är detsamma som upplägget för en fysisk skrivarkurs, men eftersom jag utgår från deltagarna i varje grupp, händer det alltid något nytt.

Distanskurs – så funkar det
Normal studietakt pågår i sammanlagt åtta veckor. Under sex veckor får du en ny lektion varje vecka, samt en rad bonusverktyg, kortfilmer och tips kring alltifrån perspektiv till hur du skriver en spännande början. Lektionen består av en teoridel, övningsuppgifter, samt diskussion. Du har också en egen skrivarlya där du får personlig feedback på egna texter från både kursledaren och andra deltagare.  Förväntad studietid är 3 – 7 timmar per studievecka. Varje vecka har vi dessutom live chatt i 45 minuter, oftast kvällstid eller helg för att tiderna ska passa så många som möjligt. Chattarkivet läggs också ut på lektionssajten. Efter de första sex veckorna har du tillgång till lektionssajten i minst två veckor till, för attt utbyta feedback och studera. Utförlig dokumentation ingår.

Du får tillgång till bonusmaterial, guider och korfilmer som förklarar nyckelmoment.Vi har diskussionsforum och chatt varje vecka. Varje vecka öppnar en ny lektion.Du får en egen skrivarlya där du postar dina texter och får feedback.

Allt det här får du:

– Live-lektioner via ZOOM en kväll i veckan, 2 x 45 minuter per tillfälle. Lektionerna spelas in så att du kan titta på dem senare.

– Teorilektioner inklusive övningar och diskussioner. Du som har med dig ett bokprojekt kan tillämpa varje tema direkt på ditt eget skrivande. Under lektionerna skaffar du dig smarta skrivrutiner, studerar drama, utvecklar dina karaktärer och tränar på att skriva levande dialoger. Du lär dig utnyttja miljöer för att skapa inlevelse och känslor, studerar gestaltning med hjälp av en unik pedagogik, och får stilknep som omedelbart höjer din nivå.

– Personlig handledning. Tillfällen att ta med dig egna texter och få feedback både från kursledaren och andra kursdeltagare.

– Konsten att utbyta kritik, självredigering och feedback ingår i samtliga kurser. Alla får lektörsfeedback på upp till 5 texter eller totalt upp till 5.000 ord (vilket motsvarar drygt 20 boksidor). Deltagare med eget novell- eller romanprojekt får dessutom feedback på ett synopsis på upp till 2 sidor. Just den här delen i kursen är enormt omtyckt, både för att alla får lektörsomdömen på sina texter och för att vi har så roligt.

– Skrivövningar och hemuppgifter. Varje vecka får du med dig nya verktyg samt skrivövningar som du antingen kan göra fristående eller tillämpa på ett eget skrivprojekt.

– Du får löpande svar på alla dina frågor kring alltifrån skrivandet till bokutgivning. Varje kurs utgår från deltagarna och era behov.

Ett stort antal tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare

Kursplan: en överblick
Vecka 1. Uppvärmning, skrivtid och flow. Konsten att utbyta konstruktiv kritik. Att hantera din inre kritiker, skrivhinder och lösningar.
Vecka 2. Drama, inklusive vanliga nybörjarmissar och tips om att skapa en spännande början samt välja perspektiv.
Vecka 3. Levande karaktärer – att skissa dem snabbt och fördjupa dem.
Vecka 4. Dialoger. Knep för att veta när dialoger bäst kommer till sin rätt, hur de kan säga något om karaktärerna och bidra till spänningen.
Vecka 5. Miljöer. Lär dig att förankra läsaren, skapa en värld som läsaren kan leva sig in i och utnyttja miljöer för att väcka stämning och skapa effekter.
Vecka 6. Språk, stil och gestaltning. Självredigering.
Vecka 7 – 8. Extra tid för studier och feedback.

Nivå: Grundkurs för alla som vill utveckla sitt författande.
Antal deltagare: Varje grupp består av upp till 20 deltagare. 
Övrigt: Du får tillgång till en lösenordsskyddad lektionssajt där du studerar teori och skrivtränar. Lärarledda lektioner vid sju tillfällen (2 x 45 minuter och totalt 90 minuter i veckan - dessa spelas in och går att ta igen), diskussionsforum och egen skrivarsida.

FÖRFATTARKURS 2 – DISTANS
Författarkurs 2 ger dig avancerade verktyg för att skriva som ett proffs. I kursen ingår lektioner, kortfilmer och bonusmaterial, samt personlig handledning och feedback. 
Fokus i Författarkurs 2 är: Fördjupa scener och karaktärer med konfliktlager, lär dig en avancerad dialogteknik, vässa din gestaltning och känsla för rytm och melodi, berättarteknik och twist, samt scenteknik. Du får bonusmaterial såsom dramaturgiska modeller för olika typer av skrivprojekt, genre och berättarmagi, men också tips om hur du tar dig igenom individuella skrivhinder. För att ha fullt utbyte av Författarkurs 2 ska du ha gått del 1 eller motsvarande (där du har lärt dig drama, karaktärsskildring och gestaltning samt grundläggande stilmedvetenhet).

Konsten att utbyta kritik, självredigering och feedback ingår i samtliga kurser. Alla får lektörsfeedback på upp till 5 texter eller totalt upp till 5.000 ord (vilket motsvarar drygt 20 boksidor). Deltagare med eget novell- eller romanprojekt får dessutom feedback på ett synopsis på upp till 2 sidor. Målgrupp: Författare som vill skriva fiktion (novell, roman eller självbiografi). Tidsestimering: 3 – 7 timmar per vecka beroende på individuell takt och ambition.

Allt det här får du

– Live-lektioner via ZOOM en kväll i veckan, 2 x 45 minuter per tillfälle. Du får svar på alla dina frågor kring alltifrån skrivandet till bokutgivning. Lektionerna spelas in så att du kan titta på dem senare.

– Lektioner, övningar, diskussioner och kortfilmer som ger dig verktyg till att vidareutveckla ditt skrivande, arbeta mer med gestaltning och stil, jobba med drama på en mer avancerad nivå och gå in på nya teorimoment som ”tre lager konflikt” samt proffsens dialogtekniker. Vi genomför också en spännande workshop om berättarknep och twist! Sammantaget kan man säga att vi vässar verktygen och lägger i några nya.

– Din egen skrivarlya. Här postar du texter och får feedback både från kursledaren och andra kursdeltagare. Vid minst fem tillfällen får du lärarfeedback på en av dina texter, men du kan posta fler texter om du vill och få tips från dina kurskamrater (totalt ca 20 – 25 boksidor, 5000 ord eller 30.000 tecken). Just den här delen i kursen är enormt omtyckt, både för att alla får lektörsomdömen på sina texter och för att vi har så roligt.

– Skrivkompisar och frihet att skriva där du är. Du studerar i en grupp på upp till 20 deltagare. Kursen ges via en sajt på internet som är lösenordsskyddad, så att bara vi som är med på kursen kan läsa och skriva. På så sätt får du utrymme för skrivandet där du befinner dig och på tider som passar dig.

– Individuell handledning. Jag hjälper dig gärna med just det som är viktigt för dig – behöver du ta itu med skrivblockeringar, diskutera en text eller utveckla en bokidé så gör vi det.

Kursplan för Författarkurs 2: en överblick
Utöver lektionerna får du bonusmaterial kring olika teman, till exempel dramaturgiska modeller, knep för att skapa mörka karaktärer och exempel på vanliga nybörjarmissar.
Vecka 1. Uppvärmning. Studieplanering och skrivtid. Uppmuntran & genomgång av att utbyta kritik. Omskola din inre kritiker.
Vecka 2. Drama på avancerad nivå. Tre lager konflikt. Karaktärsutveckling på djupet.
Vecka 3. Dialogteknik för proffs.
Vecka 4. Fördjupning/ Gestaltning. Att utveckla din stil från olika håll.
Vecka 5. Berättarknep, polaritet och vändning.
Vecka 6. Scenteknik. Tillbakablickar och olika sätt att hantera kronologi.
Vecka 7 – 8. Extra studietid + feedback. Lärare och kursdeltagare delar ut sista omgången feedback.

Studietakt och schema
Kursen är flexibel, du studerar och skriver på dina egna tider. Chattiderna är dock fasta och kan inte ändras. Skulle du missa någon chatt är det ingen större fara, varje chatt läggs ut på lektionssajten så att du kan läsa in. Tack vare diskussionssidan och mailkontakt kan du ändå få svar på frågor när du behöver. Räkna med att du behöver lägga minst 3 timmar i veckan på kursen.

Författakurser på distans

FÖRFATTARKURS 3 – REDIGERING OCH MANUSUTVECKLING
Författarkurs 3 på distans ger dig verktyg för att på egen hand utveckla och redigera ditt manus, samt lektioner om hur du genomför ett lektörsutbyte. Denna skrivarkurs ges på halvfart så att kursen räcker hela terminen! Ambitionen med kursen är att du ska få med dig lektörsverktyg för författare. I redigeringsprocessen går vi in i en ny fas och därför betonar vi återigen vikten av inspiration. Du får sju live-lektioner via ZOOM (ges på förmiddagen på söndagar), 2 x 45 minuter per tillfälle. Lektionerna spelas in så att du kan titta på dem senare.

För att få fullt utbyte av Författarkurs 3, ska du ha gått Författarkurs 1 och 2 eller ha motsvarande kunskaper. Du får träna på lektörsutbyten med andra deltagare och möjlighet att knyta kontakter. Konsten att utbyta kritik, självredigering och feedback ingår i samtliga kurser. Alla får lektörsfeedback på upp till 3 texter eller totalt upp till 5.000 ord (vilket motsvarar drygt 20 boksidor). Deltagare med eget novell- eller romanprojekt får dessutom feedback på ett synopsis på upp till 2 sidor.

Målgrupp: Författare som vill skriva fiktion (novell, roman eller självbiografi). Du skriver på avancerad nivå och/ eller har gått Författarkurs 1 & 2. Samtliga deltagare ska ha med sig ett skönlitterärt skrivprojekt (novell eller roman).
Tidsestimering: 3 – 7 timmar per vecka beroende på individuell takt och ambition. Kursen pågår i tolv veckor med minst två extra veckors tillgång till lektionssajten.

Kursplan – en överblick
Lektion 1. Genomgång av att utbyta kritik. Att samarbeta kring manus. Alla postar sina synopsis i skrivarlyorna. Ingen chatt denna vecka.
Lektion 2. Ouroboros – en kompass för att granska manus.
Lektion 3. Scenteknik, driv mm.
Lektion 4. Stryka och förhöja.
Lektörskunskap. Bonus: Vanliga fallgropar i manus.
Lektion 5. Bokbranschen. Bonus: skrivtävlingar.
Lektion 6. Guerillamarknadsföring för författare.
Lektion 7 – 8. Lärare och kursdeltagare delar ut sista omgången feedback.

Allt det här får du
Kursen innehåller 6 lektioner och pågår i ungefär 12 veckor + minst två extra veckors tillgång till lektionssajten. Du får en ny lektion varje vecka plus ett antal bonusmaterial med guider och tips, samt kortfilmer. Lektionen består av en teoridel, övningsuppgifter, samt diskussion. Du har också en egen skrivarlya där du får personlig feedback på egna texter från både kursledaren och andra deltagare.  Förväntad studietid är 3 – 5 timmar per studievecka. Varannan vecka har vi dessutom live chatt i 2 x 45 minuter på söndagar (före 12). 

Bokningsvillkor
Bokningen är bindande, men om deltagaren blir sjuk eller råkar ut för en olycka, återbetalas hela kursavgiften mot uppvisande av läkarintyg. Om deltagaren avbokar av andra skäl återfås inte bokningsavgiften.

Avancerad författarkurs på distans

FÖRFATTARKURS 4 – FÖRFATTARCAFÉ MED HJÄLTENS RESA
Författarkurs 4 har en atmosfär av författarcafé och fokuserar på flow samt Hjältens resa.   

Vill du utvecklas djupare som författare, gå in i ditt skrivare och i dina karaktärer? Det här är en kurs för dig som vill bli förfärad eller hänryckt över vad dina karaktärer hittade på medan du planerade något helt annat. Du vill skriva romaner eller noveller och bli uppslukad samtidigt som du trollbinder din läsare. Under kursens åtta veckor utforskar vi skrivandets process på djupet och prövar verktyg för att skriva mer levande. Du får sju live-lektioner via ZOOM (ges på förmiddagen på söndagar), 2 x 45 minuter per tillfälle. Lektionerna spelas in så att du kan titta på dem senare.

Vi återupplivar en doft av de första kaffehusen, där konstnärer, författare och politiker samlades över en kopp rykande svärta för att diskutera samtiden och konsten. Många författare har genom tiderna sökt inspiration på caféer – ända sedan de första kaffehusen slog upp dörrarna i Wien och London. Dessutom vågar vi bryta mot regler och uppfinna egna! Fokus under kursen är att skriva levande, gå in i skrivflöde, studera hur hjärnan fungerar när vi läser och skriver samt pröva verktyg från berättarproffs som Christoffer Vogler, Julia Cameron och Margaret Atwood.

Kursplan – en överblick
Utöver temat varje vecka får du bonustips, kortfilmer och verktyg till ditt skrivande.
1. Resan börjar – Författartyper och skrivritualer.
2. Den kreativa hjärnan.
3. Arketyper i berättelser.
4. Hjältens resa.
5. Verktyg för berättarproffs.
6. Att gå in i en värld och ta läsaren med sig.
7 – 8. Tid för extra studier + feedback.

Nivå: Avancerad kurs för författare som vill utveckla sitt författande. Du har gått Författarkurs 1 och 2 eller har motsvarande kunskaper (maila mig om du är osäker).
Hemuppgifter:Varje vecka får du hemuppgifter eller arbetar med ett eget skrivprojekt om du önskar. Lärarfeedback på upp till 5000 ord fördelade på max 5 texter (motsvarar drygt 20 boksidor) samt ett synopsis ingår.
Antal deltagare:Varje grupp består av ca 10 – 12 deltagare.

Att skriva är inte bara att sätta ihop meningar utan ett sätt att skapa mening - varmt välkommen! 

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Avancerade skribenter som redan gått minst Författarkurs 1 eller motsvarande kurs, eller har tillägnat sig motsvarande kunskaper på egen hand (kontakt mig gärna för rådgivning).

Författarkurs 1 – 4 är ett komplett och intensivt kursprogram för dig som vill bli författare, eller önskar utveckla ditt skrivande vidare. Du är lika välkommen oavsett om du siktar på att bli utgiven eller om du vill pröva på att skriva. Kurserna erbjuds både fysiskt i Stockholm (i lokal nära Hötorget och i naturnära Älta) och på distans. Hösten 2018 innehåller kurserna fler verktyg, lösningar, kortfilmer och tips än någonsin. Utöver hantverket får du lära dig hur du skapar skrivtid, överlistar din inre kritiker och går hela vägen i mål med ditt skrivprojekt. Kurserna har fått högsta betyg av tidigare deltagare och mitt mål är att du ska bli lika nöjd.

Video

   

Kursintyg

Studieintyg erhålls.

Kursledare

Jag heter Jorun Modén och är författare samt grundare av Författarkurs.se. Våren 2019 utkom min senaste roman "Embla - Om du ändå levde nu" och under året är jag aktuell i två novellantologier.  

Verktyg för författare
Författarkurs.se föddes när jag var hemma med yngste sonen och fick fler och fler frågor om hur man blir författare. Jag ville lära ut allt jag önskade att jag hade känt till innan jag blev utgiven: praktiska kunskaper, verktyg till skrivandet som snabbt ger insikt och resultat, och massor av inspiration. Kursen gavs från början under Studieförbundet vuxenskolans tak. Numera jobbar jag helt i egen regi i lokaler nära Hötorget, på Söder och i Älta. Vid sidan av mitt eget författarskap, frilansade jag en tid för Tidningen Skriva.

Utbudet på Författarkurs.se har utökats med nya kurser, både fysiska och på distans. Fler och fler deltagare från tidigare kurser är vid det här laget utgivna författare. Mitt mål är att din författardröm ska bli verklighet.

Du hittar mig också på Instagram och på Facebook/forfattarkurs

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Författarkurs 1 - 4 på distans - LIVE hemma hos dig.

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 61 recensioner.

Michael Eklund
(5)
Gick författarkurs 1 och 2 på distans våren 2020. Jag gick kurserna för att utveckla mitt privata skrivande och för att få verktyg och förståelse för hur en bok skapas. Jorun är väldigt duktig på att hitta övningar och diskussioner för att skapa förståelse för skapandet och skrivandet. Kursen är en säker investering för utveckling av ditt skri...
Visa hela
Andreas
(5)
Jag gick kursen våren 2020. Upplägget passade mig perfekt, att jag fick jobba på i mitt eget tempo. Zoom-lektionerna med inspirerande Jorun var utan tvekan varje veckas höjdare. Självklart vill jag gå Författarkurs 2 under hösten. Tack Jorun!
Birgitta J
(5)
Har på distans nu avverkat kurs 1 och 2 på distans. Jorun har varit en välorganiserad ledare med ett otroligt material som vi har fått ta del av. Alltid tillgänglig när man behövt och med alla verktyg som hon delat med sig av Känns det tryggt att fortsätta på egen hand. Introduktionen av zoom på våra träffar tog kursen till ny höjd

Jorun Modén - Författarkurs.se

Jorun Modén - Författarkurs.se

Skrivarkurser med Författarkurs.sePå Författarkurs.se hittar du skrivarkurser som tar dig till nästa nivå, var du än befinner dig. Mina författarkurser bygger på ett unikt koncept och ges i Stockholm, i Frankrike och på distans. Dessutom får du skrivtips och inspiration i...


Läs mer och visa alla kurser med Jorun Modén - Författarkurs.se

Kontaktuppgifter till Jorun Modén - Författarkurs.se

Jorun Modén - Författarkurs.se

Recensioner
Kursrecensioner
(4,9)
Baseras på 61 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,9)
Baseras på 187 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Författarkurs 1 - 4 på distans - LIVE hemma hos dig, fyll i följande uppgifter: