Skulptur - “Terminskursen”

Johannes Kvissberg
Kursinformation
Distans
27 januari- 11 maj
5 950 SEK Momsfri
Terminskursen” skulpturkurs online

Kursbeskrivning

Anmäl dig till “Terminskursen”

Skulpturkurs online med en fysisk uppstartshelg i Huddinge.

Skulpturkurs med en fysisk uppstartshelg och sedan 12 kurskvällar torsdagar online 17:30 - 21:30. Du som deltagare får en ny instruktionsfilm (ca 25 min lång) varje vecka på måndagskvällen med veckans skulpturuppgift. Jag visar i filmen steg för steg hur man kan göra uppgiften. När vi möts online på torsdagskvällen så gör vi skulpturuppgiften tillsammans med våra kameror påslagna så att alla ser moment för moment. Vi kan då ta alla frågor som dyker upp kring material och teknik och diskutera olika lösningar. Sedan har du som kursdeltagare en vecka på dig att arbeta med uppgiften hemma och du kan titta på filmen igen om du har behov av det. Jag räknar med att du behöver avsätta minst 5 timmar på egen hand för att arbeta med uppgiften. Vi har också en egen facebook sida som bara är sökbar för kursgruppen. Där lägger vi ut bilder på det vi skapar under veckan och detta blir ett diskussionsforum där alla kan vara 1 delaktiga med frågor och kommentarer.

Detta sätt att undervisa på har varit så spännande då det visat sig att jag som haft många fysiska kurser på folkhögskolan aldrig sett deltagare utvecklas så mycket på så kort tid. Det har också visat sig att kursgruppen ofta fortsätter att träffas online efter avslutad kurs. Det skapas nya relationer som lever vidare även om man bor långt ifrån varandra

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som längtar efter att komma igång med att skulptera med lera. Du kan vara helt nybörjare eller så har du mycket erfarenhet på området. Det har fungerat utmärkt med grupper där jag blandat personer med olika erfarenheter och förkunskaper.

Kursinnehåll

Under denna terminskurs kommer Du att få lära dig många olika tekniker för skulptering. Du får tips och knep för att lösa teknikutmaningar. Vi kommer att bearbeta fyra teman under kursen.

  • skulptera abstrakt
  • skulptera stilleben
  • skulptera människokroppen
  • skulptera ansikte och huvud

Vi kommer också lägga tid på den mentala delen av skaparprocessen. Hur kan jag hitta sätt att vara närvarande, att hantera min inre kritiker och istället hitta skaparglädje och “flow”.

Upplägg

Uppstartshelg

27-29 januari 2023

plats: Johannes Kvissbergs studio i Huddinge

Fredag kl. 16.00-20.00

Lördag kl. 10.00-17.00

Söndag kl. 9.00-16.00

Digitala kurstillfällen

Kursen går på torsdagskvällar mellan kl.17.30 - 21.30 under hela våren ( totalt 12 kvällar). Med undantag 2 febr, 2 mars. De kvällarna är det ingen kurs. Skärtorsdagen 6/4 flyttas onsdagen 5/4 istället eftersom många vill resa bort under påsken. Kursavslutning torsdagen 11 maj 2023.

Intresseanmälan

Intresserad av Skulptur - “Terminskursen” och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 16 recensioner.

Eva Stenström

Jag rekommenderar kursen! Johannes är generös och inspirerande . Han delar med sig av en mängd olika och otroligt användbara tekniker. Han är pedagogisk, har ett fint bemötande, och är varm och ödmjuk.

Claes Sjödahl

Väldigt bra kurs! Inledande träff på plats resten av kursen hölls på nätet. Inspirerande lärare, givande och tagande mellan deltagare. Kan verkligen rekommendera detta upplägg. Man får med sig en bra "verktygslåda" för att komma vidare. Tack Johannes!

August Wingårdh

Johannes är en jätteduktig lärare, han har ett gediget kunnande och lång erfarenhet. Till det adderar han alla sina utvecklade och upplockade tricks och underfundiga metoder,som han generöst strör ut i en bra pedagogisk ordning. Han har även ett tålamod och en förmåga att få alla att känna sig sedda även i en grupp med mycket olik erfarenhets...

Visa hela

Johannes Kvissberg

Konstnär och pedagog Johannes Kvissberg

Jag heter Johannes Kvissberg och har arbetat på Folkhögskola i större delen av mitt yrkesliv. Mina ämnen har varit personlig utveckling, kommunikation, hälsa, pedagogik, keramik, skulptur, färg och form. Numera driver jag mina skulpturkurser i egen regi. Jag är också...


Läs mer och visa alla kurser med Johannes Kvissberg

Kontaktuppgifter till Johannes Kvissberg

Johannes Kvissberg


Mobil 0739417982

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 16 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 44 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Skulptur - “Terminskursen” , fyll i följande uppgifter: