Skulptur - Ansikte/huvud, helgkurs

Johannes Kvissberg
Kursinformation
Huddinge
2 dagar
2 750 SEK Momsfri
Ansikte/huvud, helgkurs

Kursbeskrivning

Gå en helgkurs och lär dig skulptera ansikten och huvuden

Denna helg är det ansikte och huvud som är temat. Vi kommer att ha olika övningar där vi fördjupar kunskaper och teknik för hur vi kan skulptera ansikten och huvuden. Du kommer att få prova gjuta ditt eget ansikte i gips för att sedan använda den avgjutningen på flera olika sätt för att skulptera ansikten. Du kommer också att få prova att skulptera en parkompis på kursen. Två och två kommer ni att omväxlande sitta modell för den som skulpterar. Detta är ett moment som lätt väcker prestationsångest, men vi har inga ambitioner att det ska bli porträttlikt första gången man gör detta. Vi ger oss rätten att bara testa, prova och experimentera.

Hela kurshelgen är vikt åt att fördjupa vår teknik, vårt seende och vårt kunnande kring människans ansikte. Jag rekommenderar varmt att du inhandlar ett kranium. Det är en ovärderlig hjälp när du ska skulptera ansikte och huvud. Ta med detta kranium till kursen också då vi kommer att studera kraniet. Det finns att köpa på nätet eller i leksaksbutiker från ca 100 kr.

Jag gissar att du kommer att använda 10-15 kg lera under helgen. Jag kommer att erbjuda lera till ett bra pris för den som vill, annars tar Du med egen lera och egna verktyg. Du ordnar själv bränning av dina skulpturer.

Det kommer att finnas te/kaffe och fikabröd hela helgen som ingår i kursen. Lunch på lördagen kommer att vara på några matställen i Huddinge dit vi promenerar. På Söndagen beställer vi "hämtmat" till studion förslagsvis Sushi. Luncherna ingår inte i kurskostnaden.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Kursen vänder sig till Dig som längtar efter att skulptera människans huvud och ansikte. Du kan vara på nybörjarnivå eller så har du mycket erfarenhet av skulptur. Jag har bara goda erfarenheter av blandade grupper.

Kursinnehåll

  • Vi kommer att studera människans kranium för att förstå huvudets proportioner.
  • Du kommer att få instruktioner och tekniker för att komma igång med att göra huvud och ansikte.
  • Du kommer att få göra en gipsavgjutning av ditt eget ansikte som du sedan kan använda både under kurshelgen och efter kursen som modell för att skulptera ansikten.
  • Du kommer att få skulptera av en kurskamrat
  • Du kommer att få sitta modell för en kurskamrat

Vi kommer också lägga tid på den mentala delen av skaparprocessen. Hur kan jag hitta sätt att vara närvarande, att hantera min inre kritiker och istället hitta skaparglädje och “flow”.

Kursledare

Johannes Kvissberg, folkhögskolelärare, skulptör och konstnär.

Intresseanmälan

Intresserad av Skulptur - Ansikte/huvud, helgkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 6 recensioner.

Lena Persson

Glad att jag fick tillfälle att gå denna kurs, fantastiskt lärorik, inspirerande och rolig. Jättebra lärare, som gick igenom alla momenten för att bygga upp skulptur av ansiktet. Kan verkligen rekommenderas!

Carina

Johannes är en skicklig skulptör. Han tar sina elever ödmjukt steg för steg med glädjen i att våga testa och prova. Vi har fått med oss många nya tekniker och kunskaper och haft mycket trevliga dagar med mycket skratt och energi!

Pia Lättman

En mycket givande, lärorik, tillåtande och rolig kurs med allt ifrån nybörjare till erfarna deltagare. Johannes är en mycket skicklig keramiker med lång erfarehet som lärare, vilket avspeglar sig i ett pedagogiskt upplägg och inkännande handledning. Att jag som nybörjare lyckades skulptera ett ansikte/huvud hade jag inte kunnat drömma om och tal...

Visa hela

Johannes Kvissberg

Konstnär och pedagog Johannes Kvissberg

Jag heter Johannes Kvissberg och har arbetat på Folkhögskola i större delen av mitt yrkesliv. Mina ämnen har varit personlig utveckling, kommunikation, hälsa, pedagogik, keramik, skulptur, färg och form. Numera driver jag mina skulpturkurser i egen regi. Jag är också...


Läs mer och visa alla kurser med Johannes Kvissberg

Kontaktuppgifter till Johannes Kvissberg

Johannes Kvissberg


Mobil 0739417982

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 44 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Skulptur - Ansikte/huvud, helgkurs, fyll i följande uppgifter: