Visa kurser.se som: Mobil

Silversmide - ett riktigt hantverk

Jesper Blomquist silver- och guldsmed

Skön stämning på Jesper Blomquists silversmideskurser

Elin Ulman har gått tre silversmideskurser hos Jesper Blomquist. Hon är mycket nöjd, både med undervisningen och med det hon fick lära sig. ”Jesper älskar verkligen det han gör, han kan sitt hantverk och han kan lära ut”.

Kurs hos Jesper BlomquistNamn: Elin Ulman
Ålder:
47
Sysselsättning: Konstnär, arbetssökande

Hej Elin, vilken kurs har du gått och hos vilken kursarrangör?

Jag har gått tre silversmideskurser hos Jesper Blomquist.

Varför valde du silversmideskursen hos Jesper Blomquist?

Jag hittade kursen på nätet och blev intresserad. Jag är konstnär och har jobbat med många olika material. Anledningen till att jag sökte silversmideskursen var att jag aldrig jobbat med silver förut och var nyfiken på det och på att tillverka smycken. Sen låg Jespers verkstad bra till för mig i Vasastan i Stockholm. Plus att kurstiderna passade in i mitt liv just då.

Vad hade du för förväntningar på kursen?

Mina förväntningar var att lära mig om hantverket och att få en uppfattning av hur det är att jobba i silver. Mina förväntningar infriades.  

SmyckeVad lärde du dig?

Jag lärde mig att silversmide är ett riktigt hantverk, att det tar mycket tid och att det är viktigt att vara noggrann. Det är små saker man håller på med. Missar man en detalj kan mycket jobb gå till spillo och det kan hända att man får börja om.

Jag har också lärt mig mycket om tålamod eftersom det som sagt tar tid att jobba med silver. Det var bra för mig personligen.

Hur gick undervisningen till?

Jesper förklarade olika moment och sen fick vi prova. Vi fick lära oss om olika verktyg och vad de heter. Och så självklart hur silvret fungerar och vad man kan göra med det.

Vi började med att göra en ring. Sen fick vi mer fria händer att skapa det vi ville. Jag kunde skissa på något och så talade Jesper om om det var möjligt eller inte. Det var roligt och kreativt.

Kurstillfällena varade i ca två timmar och vi var sex i varje grupp. Det var lagom.

Hur var Jesper som lärare?

Jesper var jättebra som lärare, annars hade jag ju inte gått tre kurser hos honom. Han älskar verkligen det han gör och han är bra på att förklara.  Det är bra stämning på hans kurser, lugnt och skönt. Han kan sitt hantverk, men han kan också förstå människor.

Han är väldigt trevlig, konkret och noggrann. Och vi fick mycket hjälp.

Vem vill du rekommendera den här kursen till?

Jag rekommenderar varmt alla att gå kursen, jag har själv tipsat en vän som nu gått en kurs hos Jesper.

Vad var det bästa med att gå den här kursen?

Kursen gav mig ett bra tillfälle i att få en inblick i hur smycken som vi bär både till vardags och till fest tillverkas. Som sagt, silversmide är ett riktigt hantverk.

 

 

 Läs mer om Jesper Blomquist silver- och guldsmed

Request information


Fyll i dina uppgifter om du vill komma i kontakt med Jesper Blomquist silver- och guldsmed och veta mer om deras kurser.

Hobbytest

Hobbytest kurser.se

Vilken hobbytyp är du?

Inspireras till att göra något nytt på fritiden.

Starta testet