Visa kurser.se som: Mobil

Verdic Art grundkurs

Jacobsgården
Kursinformation
Simrishamn
3 dagar
2 750 SEK
Kommande starter
Simrishamn
2021-10-01  
2 750 SEK
2021-10-08  
2 750 SEK
Verdic Art grundkurs

Kursbeskrivning

Vedic Art kurs på vackra Jacobsgården med Karin Lindgren och Bo Gustavson som kursledare

En Vedic Art kurs för dig som vill prova på eller som målat lite tidigare. Den allra bästa kursen för dig som tror att du inte kan skapa. Denna kurs lär dig på ett enkelt sätt de olika etapperna i måleriet. I Vedic Art finns inget rätt eller fel. Vedic Art är en väg som genom måleriet gör att vi kan uppnå ett högre medvetande. En enkel och genial metod!

Kursen genomförs på den vackert belägna kringbyggda Jacobsgården strax utanför Järrestad i hjärtat av Österlen, 6 km väster om Simrishamn. Här arbetar vi i den inspirerande miljön inomhus, på den vackra gården eller med horisonten och Österlens böljande landskap som blickfång. Du målar efter dina egna förutsättningar. Kursledarna hjälper dig från din egen nivå med både faktiska kunskaper och inspiration. Alla dagar inleds med att Karin och Bo håller en gemensam föreläsning om teknik, material och fritt måleri.

Det finns möjlighet att bo på Jacobsgården i eget rum eller dela rum med en kamrat. Boendet är enkelt men trevligt. Lunch och fika ingår i kursen. Frukost och middag ingår i matpaketet. Det blir oftast en mycket trevlig stämning runt bordet.

Verdic Art

Vedic Art är en unik modern metod för måleri och medvetandeutveckling som grundades som en utbildning i Sverige år 1988. Fröet till metoden skapades av konstnären Curt Kjällman efter att ha blivit inspirerad av den indiske meditationsläraren Maharishi Mahesh Yogi som var i Sverige för att sprida kunskap omkring den indiske Veda filosofin på 70-talet.  Den inre resan för att hitta ett kravlöst sätt att uttrycka sig på målarduken kom senare att få namnet Vedic Art, kunskap om måleriet, 1974.  En viktig del av metoden är de sjutton Vediska Principerna för konsten och livet.  Grundsynen inom Vedic Art är att vi alla har stor skaparkraft och kunskap inom oss själva från födseln. Måleriet är ett viktigt redskap för att plocka fram dessa resurser.  Metoden kräver inga förkunskaper. Curt Kjällmans förhållningssätt och Vedic Arts grundsyn är att den ska ge konstnärlig frihet med fokus på integritet och ha en koppling mellan skapande personlig utveckling. Under dessa 3 dagar kommer vi att lära oss de första  9 av de 17 principerna. Vi börjar varje morgon med genomgång av principerna 1-9, fördelat på 3 dagar. Övningar kommer att presenteras till varje princip. Ofta upplever vi att vi själva utvecklas lika mycket som vårt måleri och erfar en djupare känsla av förening mellan oss själva och våra bilder.  Grundkursens skapande aktivitet öppnar seende och kompletterar de 17 principerna.

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen passar både för nybörjare och de som har mer erfarenhet.

Kostnader

Kursavgift - 2750 kr

Boende (3 nätter) - 950 kr (del i dubbelrum) / 1075 kr (enkelrum)

Matpaket (3 frukost, 3 middag) - 850 kr

Övrigt - Du tar själv med ditt konstnärsmaterial. 

Kursledare

Karin Lindgren och Bo Gustavson

Resan började i Indien där vi hade vår första kontakt med Ayurveda på ett ayurvediskt center. Ayur som betyder liv och veda som betyder kunskap, alltså kunskap om livet. Alla människor är unika med olika behov och förutsättningar och med hjälp av den vediska filosofin kunde vi förstå  sambandet mellan kroppen, sinnet och vår livsenergi, få kunskapen om hur vi kan må och fungera bättre, vår kropp är ju föränderlig liksom livet vi lever. Karins erfarenhet från måleri har hon med sig från olika konstskolor i utlandet och i Sverige. Här har hon lärt sig grunderna och principerna som gäller för naturalistiskt måleri och skulptur i både form och färg, en tråd som hon följer ännu idag.  Detta ger henne ännu en dimension att uttrycka sig i sin kreativitet.  Bo delade passionen för det fria måleriet med Karin där Bo tog med sig sin erfarenhet av Vedic Art genom att ha deltagit i flera kurser både i Sverige och i utlandet, vilket ledde till att Karin och Bo utbildade sig vidare till att bli diplomerade lärare i Vedic Art av Johannes Kjällman 2018.     

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Verdic Art grundkurs.

Jacobsgården

Jacobsgåden - Det naturliga valet för konst och fritid

På Jacobsgåden får du möjlighet att utveckla din kreativitet i en genuin skånsk miljö på vackra Österlen. Denna charmiga kringbyggda Skånegård med underbar utsikt över Österlenlandskapet ligger strax utanför den lilla byn Järrestad, sex kilometer från Simrishamn. ​Jacobsgården byggdes 1860...


Läs mer och visa alla kurser med Jacobsgården

Kontaktuppgifter till Jacobsgården

Jacobsgården

Järrestad 941
272 94 Simrishamn

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Verdic Art grundkurs!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 136 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Verdic Art grundkurs, fyll i följande uppgifter: