IT-säkerhetsspecialist - Distanskurs - Lär dig att skydda din data

Längd
2 månader
Pris
4 999 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
Fritt startdatum se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
2 månader
Pris
4 999 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
Fritt startdatum se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Från 4 999 SEK inkl. moms / person

Kursbeskrivning

IT-säkerhetsspecialist - Grundkurs på distans

En IT-säkerhetsspecialist-utbildning som hålls helt på distans. Här lär du dig bl.a. att kryptera din dators innehåll, skydda din data mot intrång och mycket mer. Ingen förkunskap krävs! Vi lär ut två kända och internationellt erkända metoder som garanterat kommer skapa stora problem för den som försöker komma förbi. Vi lär dig hur du ska använda ett open-source-program som är internationellt erkänt som ett av de bästa krypteringsprogrammet inom området.

Du kommer bl.a. att lära dig att kryptera (sätta lösenord) på den data som du vill skydda på given dator. Du kommer i kursmaterialet kunna följa en enkel checklista för att datan endast ska kunna läsas om man har rätt lösenord (d.v.s. datan blir krypterad).

Kryptera dina filer

Alla företag har filer och data som de behöver hantera mer försiktigt än annan data. GDPR i all sin ära. Men även utöver detta så behöver en del data hanteras extra försiktigt. T.ex. om intrång händer eller någon anställd eller du själv tappar bort sin laptop. Händelserna kan vara många. Om man då har krypterat datan så att den bara går att komma åt med rätt lösenord, rätt krypteringsprogram och kunskapen om var den här datan ens finns på datorn gör att du höjer säkerheten avsevärt.

Om det skulle bli ett intrång eller om du skulle tappa bort en enhet så blir omfattningen inte lika besvärande om datan ändå är skyddad inuti enheten.

Vad är det då för data som är så här pass känslig?

Självklart handlar det i mångt och mycket om lösenord. Men det kan också handla om affärshemligheter eller ditt företags kundlista. Information är det som är värt mest pengar idag och att skydda sin information är ett måste för det framgångsrika företaget.

Det är här denna kurs kommer in i bilden. Kursen lär dig vilket krypteringsprogram som är bra, vilka du kan lita på, hur du kan installera och använda dem.

Utbildningen går igenom i guideform hur du krypterar den data som du vill. Oavsett om det bara är enstaka filer, en mapp eller både mappar och filer, så går kursmaterialet igenom allt. Det kan också vara hela diskar, eller t.o.m. hela operativsystemet så att ingen kan logga in på datorn ens, eller så kan det vara vissa filer eller mappar. Vi lär dig skapa s.k. "vaults" där du kan placera de filer och mappar som du vill skydda.

Varmt välkommen!

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

Fritt startdatum

  • Kurs
  • Distans

Kursupplägg

Hur sker undervisningen

Hela utbildningen sker på distans. All support och allt kursmaterial (som ingår i priset) skickas ut via vårt support-center som är exklusivt för våra kursdeltagare. Där kan du ställa frågor direkt till kursledaren och alla frågor och svar hamnar på ett och samma ställe som gör att det blir enklare att få en överblick och helhetsbild och där det blir enklare att gå tillbaka bland frågorna och svaren.

Kursmaterialet är PDF-filer som skickas ut och som läses av kursdeltagaren. När denna har läst igenom en kursdel så är det meningen att denna ska testa allt själv som stått i given kursdel. När kursdeltagaren känner att den gjort allt klart så skickar denne in en kortare redovisning på support-centret och när kursledaren anser att redovisningen är tillräcklig så skickar han ut nästa kursdel.

Fastnar kursdeltagaren så ställer denna frågor på samma ställe och får svar.

Kursmaterialet är också skrivet på ett sådant sätt att den uppmuntrar till dialog, d.v.s. det går inte att klara kursen utan denna dialog med kursledaren. Varken kursmaterialet eller dialogen är komplett i sig, utan de utgör tillsammans vad som blir komplett. Kursen är alltså inte bara en teoretisk bok, utan det är en faktisk kurs med aktivt innehåll. 

Välkommen in i kunskapens näste!

Målgrupp

Vem behöver lära sig om IT-säkerhet?

För företagare som vill kunna sätta lösenord på sina filer eller hela sitt operativsystem. För den som vill lära sig att säkra sin dator mer än vad ordinarie verktyg innebär. Denna kurs riktar sig till alla som vill kunna känna sig att sin data är säker även om de skulle tappa bort sin laptop. Så pass hög säkerhet lär denna utbildning ut!

Kursledare

Vem ligger bakom denna kurs?

Kursledare är Joachim Fredriksson som också skrivit allt kursmaterial. Kursledaren har själv en akademisk bakgrund där han läst för en Kandidatexamen inom just IT-säkerhet på IT-universitetet - Institutionen för data- och systemvetenskap, DSV, Kista, Stockholm.

Joachim har erfarenhet av att hålla distanskurser professionellt sedan över 10 år tillbaka.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av IT-säkerhetsspecialist - Distanskurs - Lär dig att skydda din data och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
J.F. HemsidePortalen

Vi håller distanskurser inom följande områden:

SEO-kurs - En komplett kurs som lär ut sökoptimering upp till professionell nivå (Lär dig hur man optimerar med hjälp av AI-teknik) WordPress Nybörjarkurs - Lär dig grunderna i WordPress och hur du bygger upp en hemsida WordPress Fördjupningskurs - Fördjupa...

Läs mer och visa alla kurser med J.F. HemsidePortalen

Highlights