Certifierad inredare, homestylist och inredningskonsult – inredningsutbildning distans

Interiörskolan, Distans
Längd
Heltid/deltid
Pris
23 900 SEK
Nästa kurstillfälle
Flexibel start se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
Heltid/deltid
Pris
23 900 SEK
Nästa kurstillfälle
Flexibel start se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

Bli inredare med en flexibel distansutbildning

Titulera dig Certifierad Inredare, Homestylist och Inredningskonsult när du är klar. Nytt uppdaterat material och moodboardverktyg samt SketchUp som val.

Vill du arbeta som inredare i inredningsbranschen och förverkliga dina och andras inredningsidéer? Som certifierad inredare har du de kunskaper som behövs för att rita upp och presentera dina idéer för kund. Du vet även hur du ska styla en bostad för att höja värdet vid försäljning.

Eftersom det är en distanskurs utan träffar där du bestämmer tempo själv kan du läsa vår inredningsutbildning vid sidan av arbete eller studier. I utbildningen kommer du läsa in block med teori och utföra uppgifter som är teoretiska samt göra praktiska stylingar. Du kommer lära dig styla inför en bostadsförsäljning samt inredning enligt Feng shui.

Du lär dig färglära och hur färg påverkar oss på olika sätt. Du får även lära dig det viktigaste inom ljussättning av olika rum. Vi kommer gå igenom grunder i fotografering samt hur du ska marknadsföra dig som inredare när du är klar med utbildningen.

Utbildningen passar både dig som vill starta eget, ta anställning hos något inredningsföretag eller för dig som har ett stort intresse för inredning och vill lära dig mer. Du kan efter avslutad kurs göra homestyling inför en försäljning eller ta uppdrag för privatpersoner och inreda deras hem.

Det här får du i din inredningsutbildning

Efter att du har anmält dig till utbildningen får du ditt startpaket skickat till dig samt inlogg till din elevportal. I utbildningen ingår allt material du behöver för att klara av utbildningen. Utbildningsmaterialet får du tillgång till via din elevportal tillsammans med filmer och nedladdningsbara dokument. Nytt uppdaterat videomaterial med instruktioner hjälper dig med olika utmaningar och uppgifter i utbildningen. I din portal följer du också enkelt hur långt du har kommit i utbildningen. I elevportalen kan du även chatta med andra elever som är inloggade samtidigt. Det fysiska kursmaterialet som du får hemskickat till innehåller bland annat kurspärm, skallinjal, millimeterpapper, tumstock, färgvifta samt inredningsböcker. Nytt är även att du kan välja till SketchUp för Inredare 2D & 3D.

Du läser in teorin, ett block i taget och får efter varje block uppgifter att lämna in via mail, post eller via din elevsida på vår hemsida. När dina uppgifter för varje block är rättade och godkända skickar vi dig nästa block.

Du ska ta dig igenom 4 block och efter det avslutas allt med ett certifieringsprov med praktiska uppgifter. Certifieringsprovet är det enda som är tidsbegränsat och du har tre veckor på dig att slutföra certifieringsprovet. Se lista med kursinnehåll nedan.

Du har alltid tillgång till din kursledare som guidar dig i dina frågor så du kan nå dina drömmar.

Det här kan du jobba med efter inredningsutbildningen

Efter din utbildning har du många valmöjligheter. Kanske älskar du inredning och vill bara lära dig mer eller så vill du arbeta med inredning på heltid, antingen som anställd på någon homestylingfirma eller som egenföretagare. Kursen fokuserar på att du ska kunna ha ett arbete inom inredning och försörja dig som inredare eller homestylist.

Du kan efter avslutad utbildning:

  • Göra snygga moodboards där kunden lätt kan ta till sig slutresultatet.
  • Göra professionella inköpslistor till kund.
  • Styla inför försäljning så säljaren får ut högsta möjliga slutpris.
  • Färglära och hur du skapar en viss känsla med hjälp av färg.
  • Ljussättning och vilka olika ljuskällor det finns.
  • Vilka olika inredningsstilar det finns och hur man kan kombinera dem.

Nu ingår moodboard-verktyg utvecklat av arkitekter i 1 år

Moodboard-verktyget är utvecklat genom kombination av smart teknik och expertis från inredningsarkitekter och gör det extremt enkelt att skapa moodboards och visualisera dina inredningsidéer.

Kombinera frilagda möbler och inredningsdetaljer som växter och tavlor i en blank canvas med ett enkelt klick. Addera rum från rumsbibiliotek och välj mellan olika typer av golv, väggfärg och tapeter för att enkelt skapa en rumslighet. I produktkatalogen kan du söka bland och kombinera över 300 varumärken från mer än 30 olika butiker. Sök på varumärke eller filtrera på återförsäljare, pris och färg. Hittar du inte den produkt du letar efter? Ladda enkelt upp din egen bild där bakgrunden tas bort automatiskt.

Som elev hos Interiörskolan ingår verktyget 1 år gratis (Värde 6.585 kr *prisuppgift 2022 från samarbetspartner). Efter 1 år kan du sedan välja om du vill fortsätta med tjänsten.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Ansökan och behörighet

Du ansöker via Interiörskolans hemsida, interiorskolan.se eller via intresseformuläret nedan. Ring Interiörskolan vid frågor på 0705-13 08 14.

Inga särskilda förkunskaper krävs. Utbildningen kan läsas som nybörjare och du behöver endast en dator med internetanslutning som utrustning – allt annat kursmaterial ingår i utbildningen. Älskar du att arbeta praktiskt med händerna och skapa? Älskar du design och vill lära dig hur man skapar harmoni i ditt och i andras hem? Då passar den här inredningsutbildningen dig perfekt!

Video

Kursintyg

Utbildningen innehåller omfattande teoretiskt material och praktiska övningar samt hemuppgifter. Efter avslutad och godkänd utbildning får du ditt certifieringsbevis som visar att du genomfört hela utbildningen. Du kan då titulera dig Certifierad inredare, homestylist och inredningskonsult.

Kostnader

Välj om du vill betala hela utbildningen direkt 23.900 kr och betala med kort eller faktura eller om du vill dela upp betalningen på 3, 6, 12 eller 24 månader.

Utbildningen har löpande starter och startar direkt efter lagd beställning. Du får tillgång till din elevportal 1-2 dagar efter betalning. Självklart kan du även välja att inte starta utbildningen direkt efter beställning eftersom studietakten är fri.

Kursledare

Du har alltid tillgång till din kursledare som guidar dig i dina frågor så du kan nå dina drömmar.

Jag som driver Interiörskolan heter Jennie och jag brinner för inredning, färg och form. Jag har arbetat med grafisk formgivning och som inredare i hela mitt arbetsliv. Jag arbetar efter metoden Feng shui och älskar förändringen jag kan åstadkomma i ett rum eller ett helt hem. Det är också enligt metoden Feng shui jag lär ut till mina elever.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Certifierad inredare, homestylist och inredningskonsult – inredningsutbildning distans och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 7 recensioner
Skriv en recension
5/5
Sandra
10 jan 2020
Otroligt givande utbildning

Jag läste utbildningen samtidigt som jag jobbade och kände ingen stress med att lämna in mina uppgifter. Skönt att kunna läsa i min egen takt. Tack för bra kursledare som alltid...

Visa hela
5/5
Ida Eklund
27 aug 2019
Jätterolig utbildning med bra upplägg

Utbildningen har haft ett bra upplägg, duktig kursledare som gett bra feedback och snabb återkoppling. Kan varmt rekommendera Interiörskolan :)

5/5
Anna
10 maj 2019
En distansutbildning som passade mig perfekt

Jag tyckte det var perfekt att utbildningen var helt på distans. Det var lätt att läsa in materialet och återkopplingen på mina frågor var snabb och proffsig. Jag läste samtidig...

Visa hela