Visa kurser.se som: Mobil

Förverkliga din dröm och bli Inredare eller Homestylist

Inredningsakademin har flera kurser inom inredning och homestyling. Vi har pratat med Ann-Charlotte Stensved som både har varit kursdeltagare och arbetar nu som kursledare på utbildningen Inredare och Homestylist på Inredningsakademin. Hon driver även sitt eget företag och arbetar som Inredare/Homestylist. Hon berättar om allt från karriärbyte till vad du som kursdeltagare kan förvänta dig. 

Intresset som ledde till karriärbyte

Det var runt 2015 som Ann-Charlotte kände att hon ville byta karriär. Hon har alltid varit intresserad av inredning och fann Inredningsakademin på nätet, ett företag hon inte hade hört talas om innan. 

- Jag läste kursen Inredare och Homestylist där upplägget var att vi träffades fyra helgtillfällen i klassrum och däremellan fick vi hemuppgifter som skulle skickas in för feedback. Eftersom det är ganska få kurstillfällen för en yrkesinriktad utbildning blev jag positivt överraskad av upplägget som var väldigt smart. Kursinnehållet blandar teori, praktiska övningar och grupparbeten. Det kommer även externa föreläsare och undervisar i sitt specialämne vilket gör kursen och undervisningen mer dynamisk.

Kursen tar upp många områden på kort tid vilket gör att du kommer få en bred kunskap om ämnet. Bland annat får du kunskap om affärsmannaskap och hur du startar och driver eget med fokus på inredning. 

Effektivt och flexibelt – läs var du vill, när du vill

Inredningsakademin har utvecklats sedan start och anpassat sig till en digital plattform vilket gör det möjligt för elever att läsa kursen var de än befinner sig i världen. 

Som utbildningsinstans gör Inredningsakademin det lätt och smidigt för kursdeltagarna att ta igen en kurs digitalt om de får förhinder eller blir sjuk.

- Du kan läsa hela kursen digitalt via kursportalen. Där får du tillgång till allt kursmaterial och förinspelade föreläsningar vilket ger dig samma möjligheter som om du skulle vara på plats. Innehållet i kursen anpassar sig efter trender, nya regler, skatter och annat som är viktigt att uppdatera. Jag tycker att det är viktigt att du ska kunna läsa kursen parallellt med ditt arbete och inte behöva ta ledigt eller säga upp dig, säger Ann-Charlotte. 

Varför ska du gå kursen hos Inredningsakademin?

Om du känner att du vill byta arbete eller drömmer om att utbilda dig till Inredare eller Homestylist och har ett stort intresse för inredning ska du gå denna kurs! Det är en stor variation när det kommer till kursdeltagarna, allt från de som precis har gått ut gymnasiet till de som har varit yrkesverksamma i 30 år. 

- På mina kurser har alla branscher varit representerade, från statsvetare och lärare till jurister. Listan kan göras lång! Dessutom är kursdeltagarna utspridda och kommer från olika delar av Sverige, men även utanför Sverige. Tidigare kursdeltagare har uppskattat möjligheten att träffa andra med samma drömmar och kunna utbyta tankar och idéer. 

3 viktigaste kunskaperna du får med dig efter kursen

1. Du får de rätta verktygen att faktiskt kunna dra igång din egen verksamhet gällande själva företagandet. Från att starta igång, skicka offerter, prissättning, bedömning av uppdraget, skatter, hur får man uppdrag och mycket mer.

2. Du har lärt dig och kan använda 3D-programmet SketchUp.

3. Du blir säkrare i din roll som Inredare eller Homestylist och vet vad som
förväntas av dig. Med ett certifikat efter avslutad utbildning så blir det lättare att få jobb.Läs mer om Inredningsakademin

Request information


Fyll i dina uppgifter om du vill komma i kontakt med Inredningsakademin och veta mer om deras kurser.

Vill du inspireras?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få kurstips med spännande innehåll direkt i brevlådan.