Visa kurser.se som: Mobil

Feng Shui - Certifierad Feng Shui konsult - Distans med 4 helgträffar i Stockholm, Göteborg och Malmö

Inredningsakademin
Kursinformation
Stockholm
Distans med 4 helgträffar under en till två terminer
26 000 SEK inkl. moms

Kursbeskrivning

Certifierad Feng Shui konsult

Yrkesutbildning – Deltidsutbildning till Certifierad Feng Shui konsult med fyra helgträffar i Stockholm under en termin.

Feng Shui

Oavsett om du läser på distans med helgträffar eller på ren distans i vår Kursportal är innehållet detsamma.

På vårterminen 2019 arrangerar Inredningsakademin utbildningen i Stockholm.  Helgträffarna genomförs lördag och söndag kl 10-17.

De kursdeltagare som går denna yrkesutbildning till Certifierad Feng Shui konsult vill antingen hjälpa privatpersoner och företagare att skapa mer harmoniska miljöer att vistas i eller så läser man utbildningen endast för eget bruk för att applicera i sin egna omgivning. Eller varför inte kombinera det ovanstående.

Vår kursledare är en erfaren och Auktoriserad Certifierad Feng Shui konsult som till vardags arbetar med denna typ av konsultationer i bostäder, på arbetsplatser och i utemiljöer.

Efter examen har du goda möjligheter till jobb som egen företagare. Genomgången utbildning med godkända övningar, inlämningsuppgifter och prov ger dig titeln Certifierad Feng Shui konsult.

Feng Shui

Utbildningen fokuserar på att du ska kunna ha ett arbete och inkomst som konsult efter genomgången utbildning. Omfattande teoretisk utbildning och övningar samt hemuppgifter. Deltidsutbildning på distans under en termin med totalt 4 helgträffar i Stockholm.

Feng Shui har funnits i över 3000 år och är en gammal Österländsk lära.

Den grundläggande tanken är att vi påverkas av allt runtomkring oss färger, former, material, möblering och energifält. Genom Feng Shui kan vi få hjälp att förstå hur vi påverkas av vårt hem, vår arbetsplats, men också av naturen och de närliggande omgivningarna.

När man inreder efter den asiatiska läran är det de 5 elementen (eld, vatten, metall, jord och trä) som utgör basen och som hjälper till att skapa balans och harmoni i inredningen för ökat välbefinnande. Förändringar i naturen och i våra hem uppstår i samspel mellan dessa element.

Feng Shui

Skapa harmoniska rum hemma eller på jobbet genom att ta del av 3000-årig gammal visdom från Asien. Om inredningen är i balans mår vi bra och på denna kurs lär du dig bl a om de fem elementen som måste finnas med i varje inredning eftersom de samspelar med varandra.

Kursen har fokus på heminredning, inredning på företag och i trädgård/utemiljö. En balans mellan Yin och Yang för att skapa vackra och harmoniska miljöer som påverkar hur vi mår. Handfasta tips om vad du bör tänka på och vad som du bör undvika i inredningen.

Feng Shui utgör även ett betydelsefullt inslag hos företag i världen. I Asien betraktas Feng Shui som ett väsentligt inslag i det dagliga livet och affärsmän i Hong Kong, Singapore och Malaysia är flitiga användare.

Allt i vår omgivning består av energi kallad ”Chi”. Denna energi rör sig genom våra hem och bör flöda lagom snabbt. Med hjälp av inredningen kan man påverka hastigheten i flödet.

Feng Shui

Utbildningen omfattar många olika ämnen vilket framgår av kursplanerna här nedan. En bred Feng Shui utbildning där du efter examen kan arbeta både mot den privata och den kommersiella sektorn.

Efter examen kommer du att känna dig trygg i din roll som Feng Shui konsult. Många praktiska gruppövningar och rollspel i mötet med kunden ger dig en miljö lik den du kommer att mötas av när du senare kommer att ta dig an riktiga konsultuppdrag.

Feng Shui

KURSINNEHÅLL:

Modul/steg 1

• Introduktion/presentation

• Genomgång av alla moduler

• Historik feng shui

• Rensa i röran och vad det innebär för hälsan och känslan i rummet

• Chi - energiflöde och hur det påverkar. Hur material ändrar flödet 

• Kraftposition - hur påverkas vi av hur möbeler planeras

• Yin & Yang och balans mellan olika ting

• De fem elementen och hur man kan använda sig utav dem i rummet

Hemläxa:

Rensa ett rum, ditt eget eller någon annans. Planera möbler positivt med tanke på chi och kraftposition. De fem elementen används för att få fram en skön och positiv känsla i rummet. Före/efterbilder bifogas.

Modul/steg 2

• Symboler och hur de används för att stärka vissa delar i livet

• Färger (färgpsykologi) - hur färger påverkar bl a känslan i rummet

• Feng Shui för det inre välmåendet

• Currylinjer - lär dig var currylinjerna innebär och hur man möblerar positivt med vetskap om var currylinjerna finns i rummet

• Kompassbagua - en mer detaljerad form att ta fram en kartläggning av hemmet och hur man kan använda sig utav den för att förbättra förutsättningarna i livet

Hemläxa:

Utför en konsultation i ett hem (inkl dokumentation med bilder) med hänsyn till allt du lärt dig. Före/efterbilder bifogas.

Modul/steg 3

• Trädgård - hur kan man använda sig av feng shui i trädgården

• Eight mansions - räkna ut den mest positiva riktningen för ex sängen för att få god sömn

• Feng shui konsultation - lär hur det går till att utföra en konsultation hos kund

• Feng Shui på företag - hur kan man t ex få ett bättre flöte i företaget och därmed högre avkastning

• Flying Stars - lär hur stjärnorna påverkar de som bor i huset

• Husplaceringen - positiva och negativa ställen i naturen

• Att skriva en utförlig dokumentation

Hemläxa:

Utför en konsultation i en trädgård och en i ett företag inkl utförlig dokumentetion med bilder.

Modul/steg 4

• Varumärkesbyggande

• Starta eget som feng Shui-konsult

• Presentation/Framförande - tips och trix. Vi övar oss.

• Kundbemötande

• Genomgång av certifieringsuppgifterna

• Övningar/Frågestund

• Avslutning/genomgång av framtida planer samt utvärdering

Certifieringsuppgift:

Utföra 4 konsultationer

3 st i hem

1 st på ett företag

Utförlig dokumentation med bilder

Kompassbagua

Flying stars

Eight mansions

Chiflöde

Kraftposition

De fem elementen

Färger

Symboler

Datum för träffarna 2019:

Stockholm

Grupp FS 2

Steg 1 den 30-31/3

Steg 2 den 27-28/4

Steg 3 den 17-19/5

Steg 4 den 15-16/6

Feng Shui

Anmälan

Kontakta oss på genom att fylla i formuläret här på sidan eller maila oss.

Har du frågor kan du maila dessa eller ringa på 0770-770180 vx. 

Målgrupp

Målgrupp

Vill du arbeta som Feng Shui konsult och hjälpa privatpersoner och företagare eller vill du endast bli kompetent inom området för personligt bruk?

De kursdeltagare som går denna yrkesutbildning till certifierad Feng Shui konsult vill antingen hjälpa privatpersoner och företagare att skapa mer harmoniska miljöer att vistas i eller så läser man utbildningen endast för eget bruk för att applicera i sin egna omgivning. Eller varför inte kombinera det ovanstående.

Kursintyg

Examen

Efter självstudier, genomförda hemuppgifter, praktik och övningar samt godkänt examensarbete ger dig Yrkesutbildningen Certifierad Feng Shui konsult. Certifikatet postas hem till dig.

Kostnader

Kursavgift

Kursavgiften för Certifierad Feng Shui konsult på distans med 4 helgträffar/steg är 26 000 kr inkl. moms. Betalning i förskott mot faktura inför varje steg/träff (4 totalt) med 6 500 kr inkl moms per steg/träff eller hela utbildningen mot en faktura. Avbetalning kan ske under 12 månader med månadsbelopp 2 250 kr.

Det är inte möjligt med lån och bidrag från CSN.

I kursavgiften ingår: Kursträffar med föreläsningar, teoretisk utbildning, teoretiska och praktiska övningar. Mellan träffarna gör du hemläxor. Luncher, fika, förbrukningsmaterial, kurslitteratur, kurskompendium, kursmaterial så som anteckningsblock, pennor, usb-minnen etc ingår i kursavgiften. Support och yrkesvägledning under hela studietiden.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Feng Shui - Certifierad Feng Shui konsult - Distans med 4 helgträffar i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Inredningsakademin

inredningsakademin

Inredningsakademin

Inredningsakademin arrangerar Sveriges modernaste och bästa distansutbildningar på renodlad distans i Kursportal eller med helgträffar i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Se en film om våra kurser på hemsidan. Alla våra utbildningar har ett starkt jobbfokus. Utbildningarna ges på deltid...


Läs mer och visa alla kurser med Inredningsakademin

Kontaktuppgifter till Inredningsakademin

Inredningsakademin

Mäster Samuelsgatan 60
111 21 stockholm

Tel: 0770-770180
www.inredningsakademin.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Feng Shui - Certifierad Feng Shui konsult - Distans med 4 helgträffar i Stockholm, Göteborg och Malmö!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 159 recensioner.
Läs recensioner