Visa kurser.se som: Mobil

Certifierad Visual Merchandiser - VM distans med 5 helgträffar i Stockholm

Inredningsakademin
Kursinformation
Stockholm
5 tillfällen
2020-02-01
Sista anmälan: Öppet för anmälan tills gruppen är fullbokad
29 000 SEK inkl. moms

Kursbeskrivning

Inredningsakademins utbildning till  Certifierad Visual Merchandiser (VM) är fokuserad på att du efter examen ska kunna arbeta i butik, på events eller mässor med att skapVMa attraktiva och lockande säljytor. Utbildningen bedrivs på distans med 5 helgträffar/steg under en termin i Stockholm. Steg 1 och 2 är grundkursen, steg 3 fortsättningskurs och steg 4 påbyggnadskurs. På steg 5 presenterar du ditt examensarbete. Sammantaget en komplett VM-utbildning. På träffarna sker föreläsningar, studiebesök, övningsuppgifter och redovisning av hemuppgifter. Mellan träffarna gör du övningsuppgifter. 

När du arbetar som Visual Merchandiser skapar du säljande miljöer som är både säljande och estetiskt tilltalande. Det kan vara ett skyltfönster i en butik som har som uppgift att locka in kunder in i butiken. Du får lära dig hur man som konsument upplever form, färg och inredning mm, allt för att ge försäljning av butikens varor. Det är ett kreativt arbete men du kommer också lära dig den kommersiella sidan och grundläggande butiksekonomi. Förutom i butiksmiljöer och events kan en Visual Merchandiser även arbeta med att bygga upp attraktiva miljöer hos företag och i offentliga miljöer.

Kursplan steg 1

- Visual merchandising

- Sortimentspresentation

- Layout

- Kundens väg

- Säljstyrning

- Heta ytor

- Köpbeteende

- Mer & sambandsförsäljning

- Hemuppgifter till steg/träff 2

Kursplan steg 2

- Redovisning från Steg 1-uppgiften

- Skyltning & exponering

- Skyltfönster

- Färglära

- VM rollen

- Hemuppgifter till steg/träff 3

- Instruktioner inför examensarbete

- SketchUp

- 3D animering

- Power point

Kursplan steg 3

- Marknadsföring

- Ekonomiarbete

- Starta eget

- Budgetarbete

- Redovisning från Steg 2-uppgiften

- VM in store

- Hemuppgifter till steg/träff 4

Kursplan steg 4

- Skyltning & exponering – Repetition

- VM in store – Repetition

- Podieteknik

- Avstämning och handledning examensarbete

Kursplan steg 5

- Presentation av examensarbete

Målgrupp

Vill du arbeta med försäljning och service? Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta eller redan idag arbetar i butik eller på annan handelsplats. Målen med utbildningen är att ge dig kunskaper som behövs för att arbeta inspirerat med försäljning och marknadsföring i en säljmiljö och att använda handelsplatsen som ett konkurrensmedel.

Eftersom utbildningen bedrivs på distans på deltid med helgträffar går det utmärkt att kombinera utbildningen med arbete.

Grundläggande kunskaper i Engelska och en viss datorvana underlättar för att kunna följa utbildningen. Även tillgång till dator med Internetuppkoppling underlättar.

Video

Kursintyg

Efter medverkan på träffarna, godkända övningsuppgifter och examensarbete har du uppnått kraven för Certifierad Visual Merchandiser.

Kostnader

Kursavgiften för distansutbildningen Visual Merchandiser med 5 helgträffar/steg är 29 000 kr inkl. moms. Betalning i förskott mot faktura inför varje steg/träff  (5 totalt) med 5 800 kr inkl moms per steg/träff eller hela utbildningen mot en faktura. Avbetalning möjlig på 12 månader med månadsbelopp 2 500 kr

I kursavgiften ingår:                                                                                                             Kursträffar med teoretisk utbildning, studiebesök och praktiska övningsuppgifter. Luncher, fika, förbrukningsmaterial, kurskompendium, kursmaterial så som anteckningsblock, pennor, usb-minnen etc. Support och yrkesvägledning under hela studietiden.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Certifierad Visual Merchandiser - VM distans med 5 helgträffar i Stockholm.

Recensioner

Cecilia Uppström
(4)
Där kunde man byta erfarenheter med varandra och ha inspirerande dialoger. Att vi var på studiebesök gjorde också att det var lättare att få ett hum om hur det fungerar i yrket.
Mhico Strandberg
(4)
Bäst var avsnitten om starta eget och ekonomi
Pernilla Sundberg
(4)
För att poängtera känner jag själv att jag fått lära mig allt jag saknat.

Inredningsakademin

inredningsakademin

Inredningsakademin

Inredningsakademin arrangerar Sveriges modernaste och bästa distansutbildningar på renodlad distans i Kursportal eller med helgträffar i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå. Se en film om våra kurser på hemsidan. Alla våra utbildningar har ett starkt jobbfokus. Utbildningarna ges på deltid...


Läs mer och visa alla kurser med Inredningsakademin

Kontaktuppgifter till Inredningsakademin

Inredningsakademin

Mäster Samuelsgatan 60
111 21 stockholm

Tel: 0770-770180
www.inredningsakademin.se

Recensioner
Kursrecensioner
(4,0)
Baseras på 14 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 159 recensioner.
Läs recensioner