Visa kurser.se som: Mobil

Certifierad Visual Merchandiser - Med träffar

Inredningsakademin
Kursinformation
Distans
5 tillfällen
När som helst
21 000 SEK

Kursbeskrivning

Inredningsakademins utbildning till  Certifierad Visual Merchandiser (VM) är fokuserad på att du efter examen ska kunna arbeta i butik, på events eller mässor med att skapVMa attraktiva och lockande säljytor. Utbildningen bedrivs på distans med 5 helgträffar/steg under en termin i Stockholm. Steg 1 och 2 är grundkursen, steg 3 fortsättningskurs och steg 4 påbyggnadskurs. På steg 5 presenterar du ditt examensarbete. Sammantaget en komplett VM-utbildning. På träffarna sker föreläsningar, studiebesök, övningsuppgifter och redovisning av hemuppgifter. Mellan träffarna gör du övningsuppgifter. 

När du arbetar som Visual Merchandiser skapar du säljande miljöer som är både säljande och estetiskt tilltalande. Det kan vara ett skyltfönster i en butik som har som uppgift att locka in kunder in i butiken. Du får lära dig hur man som konsument upplever form, färg och inredning mm, allt för att ge försäljning av butikens varor. Det är ett kreativt arbete men du kommer också lära dig den kommersiella sidan och grundläggande butiksekonomi. Förutom i butiksmiljöer och events kan en Visual Merchandiser även arbeta med att bygga upp attraktiva miljöer hos företag och i offentliga miljöer.

Kursplan steg 1

- Visual merchandising

- Sortimentspresentation

- Layout

- Kundens väg

- Säljstyrning

- Heta ytor

- Köpbeteende

- Mer & sambandsförsäljning

- Hemuppgifter till steg/träff 2

Kursplan steg 2

- Redovisning från Steg 1-uppgiften

- Skyltning & exponering

- Skyltfönster

- Färglära

- VM rollen

- Hemuppgifter till steg/träff 3

- Instruktioner inför examensarbete

- SketchUp

- 3D animering

- Power point

Kursplan steg 3

- Marknadsföring

- Ekonomiarbete

- Starta eget

- Budgetarbete

- Redovisning från Steg 2-uppgiften

- VM in store

- Hemuppgifter till steg/träff 4

Kursplan steg 4

- Skyltning & exponering – Repetition

- VM in store – Repetition

- Podieteknik

- Avstämning och handledning examensarbete

Kursplan steg 5

- Presentation av examensarbete

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Vill du arbeta med försäljning och service? Utbildningen vänder sig till dig som vill arbeta eller redan idag arbetar i butik eller på annan handelsplats. Målen med utbildningen är att ge dig kunskaper som behövs för att arbeta inspirerat med försäljning och marknadsföring i en säljmiljö och att använda handelsplatsen som ett konkurrensmedel.

Eftersom utbildningen bedrivs på distans på deltid med helgträffar går det utmärkt att kombinera utbildningen med arbete.

Grundläggande kunskaper i Engelska och en viss datorvana underlättar för att kunna följa utbildningen. Även tillgång till dator med Internetuppkoppling underlättar.

Video

Kursintyg

Efter medverkan på träffarna, godkända övningsuppgifter och examensarbete har du uppnått kraven för Certifierad Visual Merchandiser.

Kostnader

Kursavgiften för distansutbildningen Visual Merchandiser med 5 helgträffar/steg är 29 000 kr inkl. moms. Betalning i förskott mot faktura inför varje steg/träff  (5 totalt) med 5 800 kr inkl moms per steg/träff eller hela utbildningen mot en faktura. Avbetalning möjlig på 12 månader med månadsbelopp 2 500 kr

I kursavgiften ingår:                                                                                                             Kursträffar med teoretisk utbildning, studiebesök och praktiska övningsuppgifter. Luncher, fika, förbrukningsmaterial, kurskompendium, kursmaterial så som anteckningsblock, pennor, usb-minnen etc. Support och yrkesvägledning under hela studietiden.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Certifierad Visual Merchandiser - Med träffar.

Recensioner

Snittbetyg: 4,1

Baseras på 15 recensioner.

Linda Lundman
Bäst var alla deltagare och Johanna. Det har varit ett riktigt guldkorn att få åka iväg en helg i månaden för dessa träffar. Sedan känns det jätteroligt att ha fått lära mig sketchup, vilket jag definitivt vill utveckla och fortsätta jobba med. Tycker Filip hade tydliga instruktioner och bra filmer att utgå ifrån så toppen att få ha kvar dessa.
Cecilia Uppström
Där kunde man byta erfarenheter med varandra och ha inspirerande dialoger. Att vi var på studiebesök gjorde också att det var lättare att få ett hum om hur det fungerar i yrket.
Mhico Strandberg
Bäst var avsnitten om starta eget och ekonomi

Inredningsakademin

inredningsakademin

Inredningsakademin

Attraktiva utbildningar som ger jobb, sedan 2006! Inredningsakademin arrangerar Sveriges modernaste och bästa distansutbildningar på renodlad distans i Kursportal eller med helgträffar i Stockholm. Detta har vi gjort i många år och vi är stolta över alla elever som är...


Läs mer och visa alla kurser med Inredningsakademin

Kontaktuppgifter till Inredningsakademin

Inredningsakademin

Mäster Samuelsgatan 60
111 21 stockholm

Recensioner
Kursrecensioner
(4,1)
Baseras på 15 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 214 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Certifierad Visual Merchandiser - Med träffar, fyll i följande uppgifter:

Förverkliga din dröm och bli Inr...

Kursen tar upp många områden på kort tid vilket gör att du kommer få en bred kunskap om ämnet.

Läs mer