Visa kurser.se som: Mobil

Shakespeare för skådespelare-att använda Shakespeares text

Improvisationsstudion
Kursinformation
Stockholm
2 dagar
2 600 SEK
Svenska

Info om Shakespeare för skådespelare-att använda Shakespeares text

Improvisationsstudion anordnar i samarbete med Romateatern en Shakespearekurs för yrkesverksamma skådespelare. Kursen är för dig som vill fördjupa din kunskap om Shakespeares språk och text och vill skaffa fler verktyg i ditt arbete med klassisk text. Vi arbetar med lekfulla och fysiska övningar för att släppa lös energin och rytmen i texten, och ge deltagarna konkreta verktyg och bredda deras register i gestaltningen av text på scen.Textarbete är fysiskt arbete! Ni kommer att få jobba hårt fysiskt och lära er hur mycket som helst om blankvers, om språkliga bilder, om poesi, om hur textens form förstärker karaktären – och om hur ni kan låta Shakespeares stora, musikaliska text hjälpa er växa som skådespelare.

Målgrupp

kursen vänder sig till professionella skådespelare

Info

Datum:16-17 mars
Tid:10:00–16:00
Pris:2600 SEK
Lokal:Skånegatan 63 (T-bana Medborgarplatsen/Skanstull)
Max antal:12
Pedagoger: Stefan Marling och Jo Rideout

Kostnader

2600kr

Kursledare

Stefan Marling  och Jo Rideout är utbildade i Storbritannien och har arbetat många år både där och här i Sverige som skådespelare, regissörer och pedagoger, med fokus på Shakespeare. De har lett en lång rad kurser och workshopar för skådespelare runtom i Sverige, bl a för Stockholms stadsteater, Göteborgs stadsteater, Unga Klara, Västanå teater, m fl. Jo har medverkat i flera uppsättningar på Romateatern och Stefan är teaterns konstnärliga ledare.

Improvisationsstudion

Improvisationsstudion

Improvisationsstudion STHLM Ger underhållning och utbildning i improvisationsteater och vanlig teater. Vi erbjuder: Kurser i improvisationsteater på kvällar och helger för privatpersoner Utbildningar i improvisationsteater eller i t.ex kreativitet, presentationsteknik eller kroppsspråk, för företag och organisationer Improvisationsteater som underhållning på företagsevent, middagar,...


Läs mer och visa alla kurser med Improvisationsstudion

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Shakespeare för skådespelare-att använda Shakespeares text.

Kontaktuppgifter till Improvisationsstudion

Improvisationsstudion

Skånegatan 63
116 37 Stockholm

Tel: 08-640 09 07
Mobil 070-811 46 18
improvisationsteater.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Shakespeare för skådespelare-att använda Shakespeares text!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner
Läs recensioner