Visa kurser.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina planer på att läsa en kurs? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!

Onlinekurs i skriva dramatik

Improvisationsstudion
Kursinformation
Distans
6 tillfällen
3 562,50 SEK inkl. moms
Svenska

Info om Onlinekurs i skriva dramatik

Välkommen till en skrivarkurs online där vi möts via ZOOM! Du är en skrivande person, kanske pedagog, scenkonstnär, journalist eller copywriter och du vill skriva dramatik!
I kursen får du lära dig olika sätt att prova dina idéer. Kursen är upplagd så att du inte bara får föreläsningar och uppgifter att göra på egen hand. Du får även inspiration av gemenskapen i gruppen med roliga improvisationsövningar för att värma upp våra
kreativa flöden och diskussioner och feedback i mindre grupper. Kursen avlutas med att någon av dina texter gestaltas av skådespelare.

Gruppen möts under sex onsdagskvällar. Vi går igenom grundläggande
dramaturgiska begrepp och traditioner, arbetar själva med både kortare skrivövningar, för att sedan läsa och diskutera våra texter tillsammans. Inför varje träff får gruppen en enklare uppgift som anknyter till temat för kommande pass. Vi kommer bland annat att lära oss om den dramaturgiska kurvan, monolog, dialog, scenanvisningar, karaktär och miljö. Den avslutande workshopen då professionella skådespelare gestaltar de olika texterna är särskilt uppskattad då gruppen får se sina dramatiska texter från ax till limpa.

I kursen ingår även fri entré på alla våra Sofo Sunday Comedy Club kvällar och Fresh Talent uppspel. Du får även 50% rabatt på Improvisationsstudions egna föreställningar.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

 t.ex. pedagog, scenkonstnär, journalist eller copywriter eller du behöver bara tycka om att skriva!

Info

Tid:onsdagar 18:00-20:30
Antal kurstillfällen: 6 ggr inklusive en heldag söndagen 22 november (kl.10:00 -17:00)
Start:30 september
Plats: internet
Verktyg: Zoom
Max antal:8
Kursledare:Sara Beer

Kostnader

Ordinarie:

2,850,00 SEK

Kursavgift arbetslösa, pensionärer och studerande (mejla läraren bild på studentkort/bevis på A-kassa etc vid första kurstillfället):

2,280,00 SEK

Kursledare

Sara Beer är dramatiker, frilansskribent och teaterproducent. Hon har många års erfarenhet som dramatiker och har skrivit dramatik för bl.a. Unga Dramaten och Dramalabbet. Sara har hållit många kurser under sin karriär och är väldigt skicklig på att locka fram kreativiteten och ta bort prestationsångest. På Improvisationsstudion leder hon kurser i att skriva för scen och är redaktör för Improvisationsstudion Förlag och »Bloggen om improvisationsteater«. Hon har också lång erfarenhet av teaterproduktion,  bl.a. som producent och verksamhetsledare på Pantomimteatern 2006-2012 och på Improvisationsstudion som producent för Hetero.

Improvisationsstudion

Improvisationsstudion

Improvisationsstudion STHLM Ger underhållning och utbildning i improvisationsteater och vanlig teater. Vi erbjuder: Kurser i improvisationsteater på kvällar och helger för privatpersoner Utbildningar i improvisationsteater eller i t.ex kreativitet, presentationsteknik eller kroppsspråk, för företag och organisationer Improvisationsteater som underhållning på företagsevent, middagar,...


Läs mer och visa alla kurser med Improvisationsstudion

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Onlinekurs i skriva dramatik.

Kontaktuppgifter till Improvisationsstudion

Improvisationsstudion

Skånegatan 63
116 37 Stockholm

Tel: 08-640 09 07
Mobil 070-811 46 18
improvisationsteater.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Onlinekurs i skriva dramatik!

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser