2Långs Humorskola

Improverket
Kursinformation
Göteborg
2 terminer
Skolstart augusti 2021, ansökningar pågår hela våren och sommaren!
Sista anmälan: Sökningar pågår hela våren och sommaren.
52 000 SEK Momsfri

Kursbeskrivning

2Långs Humorskola är ett produktionsinriktat år med fokus på humor, komedi och mötet med publiken.
För att lyckas med humor måste man testa, misslyckas, lyckas, testa igen och riskera att misslyckas ännu en gång. Under ett år på 2Långs Humorskola får du under två dagar i veckan möjlighet att utforska komedins underbara värld. På skolan är scenen alltid nära och du får möjlighet att spela för publik flera gånger under året. Under året går vi igenom impro, clown, stand up, skriva humor/sketcher och film. Under året tränas ni också i röst och kropp. Vi lägger stor vikt vid våra elevers utveckling, under utbildningen kommer du få mycket personlig återkoppling.

MÅL

Efter examen från 2Långs Humorskola har du:

  • Ett fördjupat sceniskt självförtroende
  • En fördjupad förståelse för hur komik skapas och fungerar eller inte fungerar i mötet med en publik.
  • Förutsättningar för vidare studier på högre nivå och/eller möjligheter till att arbeta som skådespelare samt kunskap om att forma och producera sceniska föreställningar
  • Gedigen erfarenhet av humoruppsättningar
  • En lustfylld och inspirerande inställning kring teater, komedi och sceniskt arbete

.

ÄMNEN/PRODUKTIONER

IMPROVISATION
De första veckorna ägnas åt att befästa gruppens samarbete då vi leker fram en fri form-föreställning med bejakande som huvudsakligt fundament. Lust, tillit och den gränslösa fantasin blir grunden i en lekfull start på terminen.

CLOWN
Fördjupning i clown med utgång ifrån maskarbetet i Commedia dell’arte. Vi kommer jobba utifrån clownens regelverk och det fysiska uttrycket för clownens närvaro och synlighet. Vi kommer under perioden jobba med sikte mot scenen och en produktion där text nödvändigtvis inte kommer vara det centrala arbetet utan snarare det fysiska och det tysta spelet. Vi utforskar clownens scenspråk och de improvisationer som uppstår i mötet med publiken. Tittar även närmare på hur vi tar tillvara på de innerliga och det kärleksfulla misslyckandet som är clownens styrka.

STAND UP

KROPP/ROLIGA FIGURER OCH KARAKTÄRER

KOMEDINS HISTORIA

SKRIVA HUMOR/SKETCHER

HUMORSHOW/STÖRRE HUMORPRODUKTION

FILM 

Filmkurs där ni lär er filma och klippa komedi med mobilen. Mer info inom kort.

RÖST & TAL

Kontinuerlig träning under hela året.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Målgrupp

För att bli antagen till 2Långs Humorskola ska du antingen ha yrkeserfarenhet, gått 2Lång Teaterskola År 1 eller motsvarande utbildning på annan teaterskola som ex. Wendelsberg, Skara skolscen, Nordiska eller Fridhem.
Alla som ansöker får komma på intervju

Vi antar en grupp på max 12 personer. Feedback och personlig utvärdering tillsammans med våra lärare sker löpande under hela kursen. 

Video

Kursintyg

För att bli godkänd på kursen och erhålla ett kursintyg krävs att man varit närvarande i undervisningen och deltagit i alla kursmoment, att man har uppnått kursens mål. Vi har inga betyg. 

Kostnader

Kursavgiften är 26 000 kr per termin. 2Långs Humorskola är en privat skola och inte studiemedelsberättigad. Det går bra att dela upp terminsavgiften.

Intresseanmälan

Intresserad av 2Långs Humorskola och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Improverket

Improverket - improvisationsteater

På våra kurser, fulla av skratt och värme övar vi oss på att försöka sluta prestera och istället njuta av den hissnande upplevelsen av att inte veta vad som komma skall.Nybörjaren och den erfarna, den blyga och teaterapan, den unga...


Läs mer och visa alla kurser med Improverket

Kontaktuppgifter till Improverket

Improverket

Andra Långgatan 30
Göteborg

Tel: 0704418216
Mobil 0704418216
www.improverket.se

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera 2Långs Humorskola!

Arrangörsrecensioner
(4,7)
Baseras på 53 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om 2Långs Humorskola, fyll i följande uppgifter: