Visa kurser.se som: Mobil

Leda och utveckla team på distans – onlinekurs

IDG Academy
Kursinformation
Distans
6 veckor
11 950 SEK
Leda och utveckla team på distans

Kursbeskrivning

För dig som vill skapa framgångsrika distansteam

Efter snart åtta månader av förändrat arbetssätt på grund av pandemin har många av oss upplevt de unika fördelarna med att jobba på distans, men också insett svårigheterna. Nu behöver vi arbeta strategiskt och proaktivt för att utveckla arbetssätt som gör det hållbart, smidigt och effektivt att arbeta även när vi inte ses. Vi måste lära oss att utnyttja potentialen av distansarbete fullt ut.

Välkommen till en engagerande, interaktiv och lättillgänglig kurs i att leda, samverka och bygga starka och effektiva arbetsgrupper på distans. Genom digitala workshops, uppgifter, reflektionsgrupper och fördjupningsmaterial får du med dig relevant kunskap och handfasta metoder som du direkt kan implementera i dina arbetsgrupper.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen är perfekt för dig som samverkar i eller leder ett team där några eller alla jobbar på distans, och som vill bygga en starkare och mer effektiv arbetskultur online. Under kursens gång får du uppgifter, tips och metoder att testa i det dagliga arbetet, för att öka lärandet och möjliggöra tillämpning av ny kunskap. Vid kursens slut har du tagit viktiga steg mot att skapa en stark och kollaborativ arbetskultur i ditt team.

Kursinnehåll

  • Metoder och verktyg för att aktivt bygga och utveckla en effektiv onlinekultur
  • Att använda verktyg för kommunikation, innovation, kreativa processer och beslutsfattande på distans
  • Att designa möten och arbetsprocesser som skapar meningsfullhet, engagemang och relevans
  • Att förstå gruppdynamik, våra sociala behov och hur vi skapar närhet trots avstånd
  • Att ta tillvara på mångfald och olikheter i ett team, samt att hantera de svårigheter som kan uppstå i ett team på distans

Upplägg

Kursen löper över sex veckor där varje vecka har ett specifikt fokus enligt programmet ovan. Kursen tar cirka 3-4 timmar av din tid varje vecka – inkluderat medverkan på live-sessionen, läsa material, göra uppgift och samarbete i reflektionsgrupp. Kursen består av fyra byggstenar:

1. Skriftligt läromaterial

Veckan inleds med att deltagarna får ett läropack med fördjupande och inspirerande material som fokuserar på veckans ämne.

2. Onlinesessioner

Interaktiva sessioner, en timme per vecka, med workshops, reflektion, frågeställningar och diskussion.

3. Individuella uppgifter

Det här är inte en kurs där du deltar passivt. Under veckorna kommer du att använda din arbetskontext som arena för lärande, reflektion och tillämpning. Varje vecka får du tips, metoder och uppgifter att testa i ditt arbete för att öka lärandet och möjliggöra direkt tillämpning av ny kunskap. Alla uppgifter kan lätt integreras i dagliga uppgifter för att inte ta fokus eller tid från ditt arbete.

4. Lärogrupper

En gång i veckan träffas ni digitalt under en kortare session i en mindre reflektionsgrupp för att maximera lärandet, bygga stöttande relationer och få nya idéer och perspektiv.

Kursprogram

Vecka 1 – Bygga stöttande kultur

Vecka 2 – Arbetsprocesser för distansarbete

Vecka 3 – Att facilitera möten och workshops online

Vecka 4 – Ta tillvara på styrkan i mångfald

Vecka 5 – Hantera svårigheter

Vecka 6 – Att arbeta i ständig förändring

Kursledare

Johanna Olsson och Åsa Höistad på The Hows

Kursens leds av Johanna Olsson och Åsa Höistad från The Hows, båda med mångårig erfarenhet av att leda och facilitera både online och offline. De har har arbetat med att designa och facilitera lärande inom organisations- och grupputveckling under 15 år och har under de senaste åren fokuserat mycket på att stötta team, ledare och utbildare i förflyttningen till det digitala rummet.

Johanna och Åsa brukar beskrivas som engagerade, tydliga, mänskliga och med en förmåga att skapa trygghet och mod för deltagarna till att utmana sig och testa nytt.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Leda och utveckla team på distans – onlinekurs.

IDG Academy

Välkommen till IDG Academy

Att ständigt vidareutbilda dig i din yrkesroll är en av de smartaste investeringarna du kan göra för både din arbetsgivare och din egen karriär. IDG Academy erbjuder fördjupande, nyskapande och mycket uppskattade utbildningar och diplomeringar som hjälper dig att utvecklas och ligga i framkant...


Läs mer och visa alla kurser med IDG Academy

Kontaktuppgifter till IDG Academy

IDG Academy

Magnus Ladulåsgatan 65
106 78 Stockholm

Recensioner
Bli den första att recensera Leda och utveckla team på distans – onlinekurs!
Intresseanmälan

För att få mer information om Leda och utveckla team på distans – onlinekurs, fyll i följande uppgifter: