Visa kurser.se som: Mobil
Massa färger och grafiska element

Ibn Rushd

Är ett av Sveriges tio statsbidragsberättigade studieförbund. Vårt fokus ligger på mångfald, rättigheter och livsåskådning.

Vårt utbud av studiecirklar och kulturarrangemang skapar delaktighet och bidrar till att människor med olika bakgrund möts, stärks och lär sig tillsammans. Med folkbildning som verktyg arbetar vi för ett samhälle där demokratin inkluderar alla.

Ibn Rushd grundades av ett antal muslimska folkrörelseorganisationer och utgår från en vision om att muslimer ska vara en självklar del av Sverige. Vi arbetar aktivt för att stärka den svensk-muslimska identiteten vilket innebär att det ska kännas tryggt och självklart att vara svensk och muslim på samma gång. Vi verkar utifrån muslimska värderingar om att sprida rättvisa, uttrycka solidaritet, säkra människans frihet, bejaka mångfald, förorda rådgivning och förespråka möten. 

Även om vi är ett muslimskt studieförbund så är våra kurser öppna för alla, unga som gamla. Du är varmt välkommen oavsett om du är troende eller inte, och oavsett vilken religion du i så fall tillhör.

Våra kurser är ofta inriktade på ämnen och färdigheter som hjälper människor att bli mer delaktiga i samhället. Vi vill hjälpa dem som står utanför arbetsmarknaden att ta sig in där. Våra kursledare är erfarna och hjälpsamma personer som är duktiga på att möta kursdeltagarna där de befinner sig.
Alla våra kurser är på svenska, men många av våra cirkelledare talar flera språk.

Visa alla kurser med Ibn Rushd Studieförbund

Hur påverkar COVID-19 denna arrangörs kurser?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Kurser

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du vill komma i kontakt med Ibn Rushd Studieförbund och veta mer om deras kurser.

Kontaktuppgifter

Ibn Rushd Studieförbund

Sundbybergsvägen 1 C
17173 Solna

Tel: 08-56 24 49 00


Bli den första att recensera Ibn Rushd Studieförbund!

Intresseanmälan

För att komma i kontakt med Ibn Rushd Studieförbund och få mer information, fyll i följande uppgifter: