Visa kurser.se som: Mobil

FX-utbildning - Lär dig skapa en fantasifull helmask i silikon under 10 dagar!

House of Helsinglight
Kursinformation
Ilsbo
10 dagar
2021-11-11 09:00
19 995 SEK
Svenska

Kursbeskrivning

Missa inte vår unika 10-dagars FX-utbildning i skapande av masker i silikon på Helsinglight FX Academy i Norra Hälsingland. Lär dig hur du skapar ett monster eller magiskt väsen i “Face Off-anda”!

NYA KURSTILLFÄLLEN ÄR UNDER PLANERING!

Under denna utbildning lär du dig allt från design av karaktär till skulptering, formgjutning i gips, silikongjutning, airbrush och handmålning av mask. Du behöver inte ha någon tidigare kunskap i FX-makeup, skulptering eller skapande av masker. Kursen hålls främst på svenska, men även på engelska om behov finns utifrån deltagare.

OBS! Covid-19 information!
Utbildningen anordnas under få tillfällen hösten och vintern 2021 och hålls även med ett begränsat antal deltagare med max 10 elever. Vi håller kontinuerlig dialog med deltagarna före kursstart så att enbart de som känner sig fullt friska medverkar i utbildningen. Vid förhinder finns det möjlighet att flytta och boka om sin plats till en utbildning som anordnas senare. Vi håller till i stora rymliga lokaler med gott om utrymme att sprida ut oss. Vi finns i Vattlång, Norra Hälsingland på landsbygden med mycket natur omkring oss. 
 

Utbildningsschema, *09.00-17.00:
*flera utbildningsdagar blir längre pass för att hinna med alla arbetsmoment

 • Dag 1: Design och skulptering
 • Dag 2: Skulptering
 • Dag 3: Skulptering
 • Dag 4: Formgjutning - förberedelser
 • Dag 5: Formgjutning i gips
 • Dag 6: Formgjutning i gips
 • Dag 7: LEDIG DAG
 • Dag 8: Öppnande och rengöring av gipsform, förberedelser silikongjutning
 • Dag 9: Silikongjutning mask
 • Dag 10: Airbrushing & handmålning av mask, fotografering av färdig mask på byst
 • Dag 11: Fotografering av din mask och karaktär. 


Utbildningen pågår under totalt 11 dagar, varav 10 dagar är maskarbete och 1 dag ledig!

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Är du redan maskör eller på väg in i yrket då är detta verkligen utbildningen för dig för att fördjupa och bredda dina kunskaper ytterligare. Håller du på med cosplay eller lajv då är även detta perfekt för dig! Kanske önskar du bara prova på något annat och utforska din kreativitet i ett härligt, lärorikt och kreativt äventyr tillsammans med oss? Inga förkunskaper behövs - utbildningen riktar sig både till nybörjare som mer erfarna!

Kostnader

Utbildningskostnad
19 950 kr inkl. moms*

I kostnaden ingår alla material och verktyg som behövs under hela utbildningen. Vi arbetar bara med högkvalitativa FX-material som är ledande inom branschen.

Boende på Helsinglight: 250 kr / natt / person
Boende för alla kursdeltagare i en gemensam sovsal.

* Anmälningsavgift: För att säkra din plats på kursen betalas först en anmälningsavgift om 3500 kr! Denna anmälningsavgift är bindande och återbetalas ej. Vid sjukdom eller förhinder hjälper vi dig att boka in en ny plats på annat tillfälle framöver. Anmälningsavgiften är en del av hela kurspriset och det belopp som kvarstår betalas sen in 1 vecka före kursstart.

Kursledare

Helsinglight FX Academy leds av FX- artisten och multikreatören Petra Shara Stoor med mångårig erfarenhet som yrkesverksam FX- maskör, konstnär samt lärare i makeup och specialeffekter. Petra är en inspirerande, innovativ och “outside the box”-kreatör. Med en nytänkande och innovativ inställning till den kreativa arbetsprocessen använder hon sin konstnärliga förmåga och expertis inom området för att handleda och utbilda dig inom området FX och skapande.

Petra undervisar deltagarna i sin stora FX-studio på House of Helsinglight! Vi tillhandahåller alla material och verktyg som behövs under utbildningens gång för att skapa en mask i silikon från början till slut. Till våra utbildningar kommer elever från hela världen för att lära sig mer om praktiska specialeffekter och skapande av FX karaktärer.

Välkommen till Helsinglight FX för en kreativ, rolig och lärorik upplevelse du sent kommer att glömma.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om FX-utbildning - Lär dig skapa en fantasifull helmask i silikon under 10 dagar! .

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 5 recensioner.

Fredrik
Fick uppleva ett underbart kreativt äventyr när jag gick en 10 dagars maskkurs i silikon hos Helsinglight. I en miljö som andas kreativitet välkomnas man av värdparet Petra och Fredrik. Dessa två underbara personer där deras passion för kreativitet, lärande och omtänksamhet verkar genomsyra hela deras tillvaro. Med ett engagemang utan dess li...
Visa hela
Jenny Ingvarsson
Från början till slut en väl sammansatt utbildning som erbjuder en ingång till maskgjutnings världen. Det märks väl att Petra som var våran lärare brinner för detta ämne. Jag har lärt mig väldigt mycket, inte bara att gjuta en mask i silikon, utan även satt en grund för att utveckla mitt kreativa skapande. Hela Helsinglight med omnejden andas ...
Visa hela
Emeli Carlsson
Du är i ett vacuum av kreativitet och fantasi! Du lär dig något nytt varje dag! Steg för steg kommer du närmare en färdig produkt! Jag hittade tillbaka till min inspiration! Hittade min skaparglädje igen! Jag har aldrig gjort något liknande förut men jag hittade hem! Hem till mig själv och vad jag ska göra när jag har lust! Det är en otroligt ro...
Visa hela

House of Helsinglight

Har du sett på TV-serien FACE OFF och önskat att du fick lära dig hur man skapar läskiga monster och magiska väsen? Då ska du komma till oss på House of Helsinglight i norra Hälsingland! Vi erbjuder unika, lärorika och...


Läs mer och visa alla kurser med House of Helsinglight

Kontaktuppgifter till House of Helsinglight

House of Helsinglight

Vattlång 114
82991 Ilsbo

Tel: 076-782 88 53
Mobil 076-782 88 53

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 5 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om FX-utbildning - Lär dig skapa en fantasifull helmask i silikon under 10 dagar! , fyll i följande uppgifter: