Mindfulness meditation för nybörjare

House of Healthy, Distans
Längd
5 tillfällen á 60 min, 1 tillfälle/vecka över 5 veckor
Pris
600 SEK
Nästa kurstillfälle
Enligt överenskommelse se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
5 tillfällen á 60 min, 1 tillfälle/vecka över 5 veckor
Pris
600 SEK
Nästa kurstillfälle
Enligt överenskommelse se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Från 600 SEK / person

Kursbeskrivning

Mindfulness kurs för nybörjaren

Mindfulness, även kallat medveten närvaro, har visat sig öka välmåendet hos den som praktiserar det regelbundet. Inte för att Mindfulness är en osynlig sköld mot allt som vi upplever som negativt i livet. Nej tyvärr. Däremot får vi verktyg som stärker förmågan hos individen att snabbare inse vad som krävs för att komma förbi eller ur det som tynger.

Ökad kreativitet och problemlösning

Det är ingen mirakelkur utan kräver engagemang och dedikation. Ansvaret ligger fortfarande hos den enskilda. Vilket är bra för vi växer med våra utmaningar! Med mindfulness växer tron på den egna förmågan att se sig själv överkomma alla hinder.

Ökad optimism och självmakt

Det är alltså ingen flykt utan snarare det motsatta. Skillnaden är att den här gången finns det inget som heter att misslyckas. Vi kan bli medvetna om besvikelse och missnöje, vilket blir ytterligare bevis på att vi växer. Kanske känns märkligt nu men tillit är också en del av praktiserandet.

Personlig utveckling

Ge dig själv verktygen till förbättrad självkänsla, stresshantering, kommunikation och koncentration. Mindfulness har visat sig stärka människors motståndskraft mot stress med ökat välmående, kreativitet och produktivitet som följd.

Målgrupp

För vem?

Denna kurs vänder sig till dig som är intresserad av Mindfulness meditation och som vill ha en teoretisk grund att stå på. Kanske har du testat vid ett eller ett par tillfällen och upptäckt att ditt medvetande bokstavligen svämmar över av tankar som är helt oregerliga. Andra vanliga upptäckter är att det är tråkigt, lätt att somna och/eller omöjligt att hålla sig från att sväva iväg i fantasin. Var lugn, det finns metoder för att bemöta dessa utmaningar.

Det finns en mängd olika sätt att meditera på, denna kurs kommer att gå igenom några från grunden, därför är tidigare erfarenheter inget krav. Det kan till och med vara en fördel att vara fri från förväntningar.

Denna kurs är främst utformad för dig med ingen eller begränsad erfarenhet av Mindfulness meditation, därmed sagt kan även den med många år av praktiserande finna glädje i ett deltagande. Vem helst som är villig att leva upp till kursens umgängesriktlinjer som säkerställer en trygg, inbjudande och respektfull atmosfär är välkommen att delta.

Kursinnehåll

Kursinnehåll 

Nybörjarkurs i Mindfulness som mixar teori med praktiska övningar. Ett möte i veckan á 60 min över 5 veckor. Målsättningen är att varje deltagare efter avslutad kurs ska ha goda förutsättningar att fortsatta "inforskandet" med Mindfulness på egen hand.

Kortfattat om kursen

Introduktionskursen är utformad med intentionen att göra meditation både lättillgängligt och inspirerande för nybörjaren.
Under kursen inforskar vi grundläggande koncept så som medvetenhet om:
- sensationer
- andetaget
- tankar
- känslor

Vi provar på olika meditationer så som RAIN och Metta.

Tydliga riktlinjer för trygg och säker kommunikation tillåter oss att gemensamt utforska och dela erfarenheter inom gruppen. Att bli medveten om hur vi lyssnar när andra pratar och också erfara hur det är att bli lyssnad på på detta sätt brukar så frön till djupa insikter som vi får glädje av.

Mål

Stärkt med kunskap, erfarenheter, inspiration och motivation är målsättningen att varje deltagare ska känna sig trygg med den egna förmågan att fortsätta praktisera Mindfulness.

Kursledare

Sebastian Brander som leder denna kurs kommer med erfarenhet från många års eget praktiserande av Mindfulness och Buddhism. Han är certifierad Mindfulness-instruktör med specialisering gentemot facilitering av diversifierade, jämställda, inkluderande och tillgängliga gruppsamtal.

Sebastian är diplomerad osteopat och arbetar fortlöpande med att fördjupa sitt kunnande inom det naturliga läkandets ädla konst. Han tar emot klienter i sitt behandlingsrum i Kungsbacka och Kålltorp.

Han har ett brinnande intresse för inre utforskande och självförverkligande samt pratar gladeligen mycket och länge om detta med vem helst som visar ett ömsesidigt intresse.

Mindfulness

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Mindfulness meditation för nybörjare och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 3,9

Baseras på 11 recensioner
Skriv en recension
4/5
Maria
08 okt 2022

Det var toppen att undervisningen var så pass fokuserad på oss som är nybörjare. Allting var bra förklarat och lätt att följa med. Ibland fick jag kämpa för att fokusera för du ...

Visa hela
4/5
Vedat
04 okt 2022

Bra kurs. Uppskattar öppenheten och omtänksamheten hos dig som lärare. Tar med mig många fina minnen

4/5
Petra
01 okt 2022

Jag uppskattar all information och stöd som du gav mig mellan mötena, och för inspelningarna som du gav mig.