Kurser inom friskvård och träning

Aktiv fritid leder till en sund hälsa

Friskvård innefattar all typ av träning som gör att du mår bättre, förblir frisk och bidrar till en hälsosammare livsstil. Här finns kurser inom träning och motion som passar alla, allt från aerobics och zumba till yoga och vattengympa.
Visar 1-20 av 65 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 65 träffar
1
2
3
4

Kurser i träning och motion - En kul och hälsosam hobby

Träning, motion och friskvård handlar inte bara om att komma ut och röra på sig, det är även viktigt att du har roligt när du tränar. Att hitta en träningsform som passar dig underlättar för en hälsosam livsstil. Om du redan motionerar kan det vara kul att prova på nya träningsformer som kan leda till nya intressen och en mer aktiv fritid.

Friskvård

Friskvård är ett begrepp som ofta används i samband med rehabilitering. Friskvård kan även handla om att ge sina anställda bidrag för att uppmana dem att träna och motionera utanföra jobbet. Frisvård innefattar egentligen all den träning och motion som gör att du mår bättre. I grund och botten handlar friskvård om att hålla kroppen i form och förbli frisk. Friskvård kan till exempel innefatta aerobics, boxträning, poweryoga, styrketräning, vattengympa eller spinning. Även att utöva sporter som tennis, bandy, fotboll och andra lagsporter kan placeras in under begreppet friskvård.

Instruktörsutbildning

Är du intresserad av att jobba som instruktör och leda pass inom till exempel aerobics, styrketräning, gympa, yoga eller pilates? Då ska du gå en instruktörsutbildning och ta chansen att få lära ut det som du själv älskar att syssla med. Genom att gå en instruktörsutbildning kan du påverka andra till att leva ett aktivt och mer hälsosamt liv. Du hittar även kurser inom kost och näringslära för dig som vill jobba som kostrådgivare eller dietist. 

Gruppträning

Gruppträning används oftast vid olika gym och träningsanläggningar. En instruktör som leder träningen oftast till musik som hjälper att pressa. Gruppträning består av en grupp med personer som tränar tillsammans. Många pass består av uppvärmning, rörlighet och styrka, pulshöjning, nedvarvning och stretch. Det finns en mängd olika former av gruppträning, t.ex. Yoga, pilates, body pump, body combat, body balance, forza, aerobic, box, core m.fl.

Ofta finns det klasser med olika svårighets nivåer och olika tidslängder. Det vanligaste är att en grupp tränar i en timme, men det finns både kortare och längre träningspass. En gruppträning kan antingen vara förkoreograferad så att alla instruktörer kör samma musik och koreografi, eller så är det instruktören själv som sätter sin prägel och kör det han/hon känner passar gruppen.

Zumba Fitness

Zumba Fitness är den nya stora träningstrenden från Latinamerika som alla pratar om. Efter att zumban slog stort i USA har det rytmiska träningspasset spridits på gym och träningsanläggningar i hela Sverige.  Zumba är bra träning för hela kroppen och passar alla träningstyper. Ett pass med Zumba Fitness består av cirka en timmes dans till latinamerikanska rytmer tillsammans med en ihärdig zumbainstruktör som sprudlar av energi. Zumba är fantastiskt roligt och det gör inte så mycket om du inte kan dansa. Det är bara att hänga med i stegen så gott det går och känna pulsen.  

Träning och motion i vardagen

Att röra på sig är den bästa medicin man kan ge sig själv. Motion är viktigt i vårt stillasittande samhälle och många har problem att få ihop träning med karriär, barn och andra sysslor. DÄrför är det viktiga är att hitta en form av träning som du trivs med. Det finns ett stort urval av olika träningsformer, allt ifrån lagsporter och gympapass till spinning och styrketräning. Vissa föredrar att träna själva medan andra blir sporrad av att ha folk runt omkring sig när de tränar. All typ av träning och motion är bättre än att bara sitta framför soffan och glo på TV. Träning kan också vara ett bra tillfälle att träffa nya vänner som delar ens intresse. Genom att gå en kurs får du rätt verktyg för att hinna med träningen och leva en hälsosammare livsstil.

Må bättre med utomhusträning

Känner du dig hängig och nere? Träning utomhus gör dig gladare och mer motiverad till att röra på dig. Om du tränar i grupp får du dessutom den positiva effekten av att vara en del av en gemenskap samtidigt som ni pushar varandra till nya mål. Ta vara på solen och naturen – gå en kurs i utomhusträning.

Jämför kurser
Kumla Kommun om Framgångsakademin
Framgångsakademin

Våren 2020 grundades Framgångsakademin av Alexander Warg-Pärleros. Syftet var att hjälpa människor att nå sin fulla potential och utvecklas med hjälp av flera av Sveriges mest framgångsrika personer genom onlinekurser och träningsverktyg. I en intervju berättar Lise från Kumla Kommun varför de valde Framgångsakademin.

Läs mer
Bentgsfors kommun om Framgångsak...
Framgångsakademin

En av de kommuner som blev nyfikna på Framgångsakademin var Bengtsfors kommun. Dennis Wessman jobbar på kommunens avdelning inom arbete och integration för unga, för dem har Framgångsakademin kommit till stor nytta. Kurserna har hjälpt deltagarna förbättra sitt psykiska mående och bidragit till att de blivit mer inkluderade i samhället. I den här intervjun berättar Dennis mer om hur de gått tillväga.

Läs mer