Visa kurser.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas din kurs? Vi samlar artiklar kring coronaviruset och utbildning samt tips för dig som ska söka kurs. Läs mer här.

Yoga & Mountainbike – återhämtning och skogsäventyr

Hello Flow
Kursinformation
Älta
6 timmar
1 490 SEK

Kursbeskrivning

Yoga och Mountainbike – återhämtning och skogsäventyr!

Återhämtning, energi och naturboost! Välkommen på en kurs i återhämtande yoga och energigivande mountainbike tillsammans med oss på Hello Flow och Mountainbikeskolan. Här får du en härlig start på dagen med välgörande yoga som mjukar upp kroppen, för att sen njuta av en godlunch i trädgården och en skön eftermiddag ute i skogen i sällskap av din cykel. Låter inte det som en toppen-kombo?

Mjuka upp kroppen och stilla sinnet med välgörande yoga

Börja dagen med ett skonsamt yogapass med värdefull rörlighet och andning! Vi spenderar morgonen i växthuset och den vackra trädgården, omgiven av sjö och skog. Här får du njuta av lugnet, koppla bort alla måsten för en stund och fokusera på att ta hand om din kropp. Under passet fokuserar vi lite extra på de muskelgrupper som är utsatta vid cykling och behöver extra flexibilitet. Ett flöde av stretchande rörelser övergår i vilsamma positioner – med fokus på återhämtning, bröstkorgsöppningar och stretch för nacke, rygg, höfter och lår.

Cykla mountainbike på fina skogsstigar

Under eftermiddagens mountainbikekurs kommer du att få lära dig grunderna och prova på att cykla på några riktigt fina stigar i skogen. Vi delar in i tre grupper så att både du som är nybörjare och du som redan har erfarenhet får coachning på din nivå. Här får du en fin mix av teori, teknikträning och stigcykling.

Yoga & cykel – den perfekta kombon

Förbered dig på några välgörande timmar både på yogamattan och cykelsadeln, med återhämtning och stretch under förmiddagens yogapass och med teknik och flås under eftermiddagens mountainbikepass. Yoga kompletterar din cykling genom att:

 • Återhämta dina muskler (och ditt sinne!)
 • Släppa på spänningar och förebygga eventuell smärta
 • Stärka för cykling viktiga delar av kroppen som t.ex. bålen och handlederna
 • Ge en bättre hållning som är skonsam för rygg, axlar och nacke
 • Förebygga skador genom att stärka små synergist-muskler / stabilisatorer till de större muskelgrupperna


Kursinnehåll

 • Du får ett välgörande yogapass med stretchande och lugnande övningar för återhämtning
 • Du lär dig teori kring mountainbikecykling, material, säkerhet och inställningar på cykeln
 • Du får coachning av Mountainbikeskolans instruktörer anpassat till din nivå
 • Du får testa stigcykling med teknikstopp i natursköna Nackareservatet


Upplägg

09:00- 15:00

Förmiddag

 • Lugnt och mjukt yogapass som bygger på ett flöde av stretchande rörelser och vilsamma positioner – förbered dig på två välgörande timmar med fokus på återhämtning, bröstkorgsöppningar och stretch för nacke, rygg, höfter och lår.

Vegetarisk och närodlad lunch på gården eller i växthuset

Eftermiddag

 • Teori kring mountainbikecykling, material, säkerhet och inställningar på cykeln.
 • Uppdelning i tre grupper beroende på tidigare erfarenhet.
 • Teknikträning, nivå och svårighetsgrad anpassas efter gruppen.
 • Stigcykling med teknikstopp.

Fika/Mellis

Lunch och fika/mellis ingår! 

Hur påverkar situationen med covid-19?

Du behöver inte vara orolig. Vi är en liten grupp på ca 10-20 personer, håller rekommenderat avstånd och tillbringar största delen av dagen utomhus i den friska luften. I tider som dessa är det extra viktigt att vi tar hand om oss själva, och vad är då bättre än en välgörande stund i naturen?

Om du blir sjuk eller misstänker att du blivit smittad ber vi dig att stanna hemma, kontakta då oss så får du självklart pengarna tillbaka!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om denna kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Den här kursen passar både dig som är nybörjare på mountainbike eller yogar för första gången, och dig som har cyklat eller yogat förut. Inga förkunskaper krävs!

Kursledare

Mountainbikeskolan

Mountainbikeskolan drivs av ett sammansvetsat gäng cykelentusiaster som älskar allt som hör cykling till. De har lång erfarenhet av cykling i alla dess former men är specialiserade på mountainbike. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren cyklist så finns det kurser för dig hos Mountainbikeskolan. De driver även Källtorps garden café som håller öppet från maj till oktober.

Hello Flow

Lovisa och Kelly från Hello Flow är båda yogalärare och stress- och avspänningscoacher som, utifrån sin breda kompetens och sina egna erfarenheter av utmattning, hjälper människor att stärka sin hälsa och förebygga stress. Rörelse och naturnärvaro är två av de viktiga förmågor som ingår i den metod som Hello Flow arbetar efter. De tycker extra mycket om att kombinera rörelse i naturen med återhämtningsmetoder som yoga och avslappning.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Yoga & Mountainbike – återhämtning och skogsäventyr.

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 8 recensioner.

Anton Erholm
(4)
Drömdag!
Frida Åström
(4)
Att cykla mtb är fantastiskt kul. Efter varje kurs på Källtorp blir det ännu roligare!
Anonym
(5)
Mycket åkande i skogen där vi fick träna på tekniken vi lärt oss. Jättekul! Bra nivå, man var precis slut när man kom tillbaka :) Supergod mat. Magiskt rum för yoga och superduktiga instruktörer.

Hello Flow

Hello Flow

Hello Flow guidar dig till att förebygga och hantera stress, ta hand om din hälsa och stärka ditt välmående – att gå från stress till flow!

Vill du bli bättre på att ta hand om din hälsa? Behöver du lära dig att hantera stress? Hello Flow hjälper både individer och team till stresshantering, att stärka sin hälsa och få tillräckligt med återhämtning i vardagen. Vi som driver...


Läs mer och visa alla kurser med Hello Flow

Kontaktuppgifter till Hello Flow

Hello Flow

Stockholm

Tel: 0733810132
Mobil 0767120623

Recensioner
Kursrecensioner
(4,6)
Baseras på 8 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 36 recensioner.
Läs recensioner

Liknande kurser