Visa kurser.se som: Mobil

Solosång och improvisation

Helene Du Rietz Sångakademi
Kursinformation
Stockholm
14 timmar
Enligt överenskommelse

Info om Solosång och improvisation

Solosång och improvisation

Solosång och improvisation  

Här upptäcker vi vår egen musikalitet och får inspiration! Vi undersöker och leker med rösten med hjälp av rörelse och dans. Provar på olika sång och improvisationstekniker för att hitta ens eget och gruppens olika uttryckssätt samt nya sätt att musicera med rösten. Sjunger låtar där improvisationen finns med och skapar helt nya i stunden. Improviserar över egna och andras texter.

Alla i gruppen kan till exempel jobba med en  egen låt som man väljer själv och en av repertoaren som lärs ut under helgen och vi lär oss att “kompa” med egna stämmor. Olika genrer: soul, pop, rock, jazz, blues, folkmusik, etno, klassiskt, fri form etc. För dig som vill utveckla dig som sångare och solist. Som är intresserad av improvisation i olika genrer och av att frigöra rösten med fysiska övningar.

Målgrupp

För sångare med viss erfarenhet av till exempel körsång, mindre scenframträdanden, av att sjunga i band eller kanske framträtt som solist vid vissa tillfällen. 

För sångare som är intresserade av improvisation, hitta ett eget uttryck och som vill få en större erfarenhet av att improvisera, "waila" , sjunga solo och köra. 

Solosång helgkurs

Tid och plats

Så här tycker några tidigare deltagare:

Bra: Helenes pedagogik, trygghet som sprider sig i gruppen. Öppenhet och professionalitet./ Britta

Kursen med dig (Helene) har öppnat nya dimensioner i livet för mig. Hur jag än funderar kan jag inte komma på någonting negativt med kursen. Gruppen som helhet består av fantastiska människor som sprider värme och glädje!

Det jag framför allt uppskattar med Helenes sångundervisning är att där finns både bredd och djup.Hon lockar med deltagarna på alla möjliga musikstilar och ut på improvisatoriska äventyr, är lekfull men väjer inte för det allvarliga. Helt enkelt en lärare att växa med på alla musikaliska plan./ Sten Carlberg

Jag är glad när jag går dit, glad när jag är där och full av energi när jag går därifrån! På köpet har jag utvecklat min sång över förväntan och dessutom hittat "min" röst. Härligt! Ann Wetterström

Mål

Den vänliga, öppna och accepterande atmosfären är grundförutsättningen för att våga släppa loss med rösten i sång och uppvärmningsövningarna. Vi rör oss, provar på frigörande röstbankning, tungmassage som löser upp eventuella spänningar i hals, tunga och stämband. 

Lite allmänt om hur jag ser på sång och undervisning:
Varje människas röst och sång är unik och alla befinner sig på olika nivåer. Jag arbetar med dig just där du befinner dig.Det kan vara allt från att aldrig i hela livet ha sjungit,till att man nästan är proffs. Alla min kurser anpassas efter deltagarnas olika nivåer och intressen.

"Att säga att man vill sjunga är att säga till världen: Lyssna på mig , jag har något att berätta! Att sjunga kräver ibland mod för att våga visa sig själv.

För det är just det är: att våga visa sig själv, med sina brister och med sin styrka. En människa som sjunger och som är sann mot sig själv och stunden är alltid vacker att se och lyssna på och berör oss . Många är de artister som inte har perfekta röster eller som till och med sjunger falskt. Ändå berör de oss. Därför kommer vi att jobba mycket med detta; att vara sann, i nuet och i stunden och att där hitta sin frihet i musiken och i sin röst.

Jag kommer att uppmuntra dig till att våga, att släppa på mentala och ibland fysiska hinder och lära dig nya låtar och du kommer att få till uppgift att hitta en sång DU vill sjunga, som berör dig" 

Uppsjungning, sångteknik och individuell coachning.

Mål

  • Låtutlärning.
  • Göra personliga tolkningar av låtar.
  • Lära sig att improvisera  i olika stilar.
  • Lösa upp fysiska spänningar som hindrar rösten att komma fram.
  • Lära sig att köra och sjunga i stämmor.

Kostnader

Plusgirokonto 42 44 48-9 

Swish nummer 1230156380

Helene Du Rietz Sångakademi

Helene Du Rietz Sångakademi

Helene Du Rietz Sångakademi

Helene Du Rietz  Sångakademi är en privat sångakademi som erbjuder privata sånglektioner, gitarrlektioner, sångkurser och workshops för grupper och körer med två olika lärare: Helene Du Rietz och Andy Fite! Undervisningen hålles i Stockholm av Helene och av Andy Fite enligt överenskommelse. Helene...


Läs mer och visa alla kurser med Helene Du Rietz Sångakademi

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Solosång och improvisation .

Kontaktuppgifter till Helene Du Rietz Sångakademi

Helene Du Rietz Sångakademi

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 13 recensioner.

Sylvia hillesöy
(5)
Jättekul å lockade till mod och glädje att sjunga
Mia Yohanna
(5)
Överraskande att det verkligen fungerade. Så himla glad att ha fått göra det här.
Mia Yohanna
(5)
Överraskande att det verkligen fungerade. Så himla glad att ha fått göra det här.
Recensioner
Kursrecensioner
(4,9)
Baseras på 13 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(4,6)
Baseras på 50 recensioner.
Läs recensioner