Visa kurser.se som: Mobil

Qigong live på plats eller online!

Hälsomotiv Sara Skog AB
Kursinformation
Borlänge, Distans
10 veckor
2 700 SEK
Kommande starter
Borlänge
2021-10-04 13:00  
2 700 SEK
2021-10-06 17:00  
2 700 SEK
Qigong live på plats eller online! - börja

Kursbeskrivning

Upplev de positiva effekterna av Qigong

Mindfulness och Qigong är två andra effektiva metoder för att väcka medvetenhet, att bli medveten i nuet och att själv kunna skapa det liv som du älskar att leva.

En blandning av Mindfulness och Qigong kommer du uppleva med en touch av Coaching. Du får testa coaching, både att coacha andra och bli coachad av andra. Det är mycket givande och ses som uppskattat av tidigare deltagare.

När du utövar Mindfulness och Qigong kopplar du samman kropp och själ. Du utvecklar din självkännedom och spiritualitet. Qigong skapar en balansering av kroppens energiflöde - qi. Qigong är en del av traditionell kinesisk medicin och har en stärkande effekt på hela ditt välmående. 

Mindfulness är medveten närvaro - genom att vara medveten i nuet får du mer fokus och lugn i stressiga situationer, du gör mer medvetna val och får ett bättre beslutsfattande.

Genom att regelbundet utöva mindfulness och qigong skapar du en djupare förståelse för vad ditt sinne och kropp behöver för välmående.

Du blir mer närvarande i nuet och en aktiv skapare av ditt liv. Det ger en dig en högre meningsfullhet när du lyssnar inåt och följer ditt hjärta och intuition.

Qigong och Mindfulness varvas med olika övningar och utöver det får du lära dig om de fem elementen: Trä, Eld, Jord, Metall och Vatten och hitta din inre balans.

Qigong går ut på att andas och samtidigt utföra långsamma och mjuka rörelser för att din kropp och själ ska helas och stärkas. Det gör den genom att rörelser och andning hjälper kroppen till ett flöde av livsenergi. Livsenergin löser upp stagnationer i kroppen och främjar ditt välmående på många sätt. Qi betyder energi och gong betyder rörelse. 

Qigong har använts i flera tusentals år för att stärka kroppen, immunförsvar, musklerna, lederna och förebygga samt behandla fysiska åkommor. När vi utför övningarna i Qigong skapas ett lugn samtidigt som kroppen får en ökad energi och vår egen läkeförmåga ökar. Ett harmoniskt och rofyllt välmående infinner sig. När du utövar Qigong utvecklas din andliga och spirituella sida men också din fysiska hälsa. 

Du får lära dig övningarna, hur de utförs och öva på att kunna utföra dom på egen hand. I Qigong förenas kropp och själ genom andning och övningar. Det är ett fantastiskt sätt att landa i nuet och få kontakt med sig själv och rensa bort all obefogat själsligt skräp och fylla på med ny kraft och energi. 

Mindfulness är medveten närvaro. Att vara närvarande i nuet kan vara nog så svårt. Forskning visar att regelbunden träning av Mindfulness ger många  positiva effekter och framförallt i hjärnan, det hjälper vårt  alarmsystem, amygdala, att fungera bättre. Vilket i sin tur leder till  mer medvetna val och bättre beslutsfattande genom mer fokus och lugn i  stressiga situationer.Du blir introducerad till att själv utföra olika meditationer som kroppsscanning, gående zen meditation, sittande zen meditation och att sitta i zazen. 

Här får du under 10 veckor lära dig Power Qigong, Qi Andning och Fem elements Qigong. Detta varvas med Zen meditationer, både gående och sittande och en touch av coaching.

Du får lära dig

  • Fem elements Qigong
  • Om de fem elementen och hur de påverkar oss - trä, eld, jord, metall och vatten.
  • Power Qigong
  • Qi andning
  • Gående zen meditation
  • Sittande zen meditation
  • Sitta i Zazen
  • Effektfull coaching, individuell och i grupp

Upplägg

Måndagar klockan 13.00-15.00 i 10 veckor med start 2a augusti

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Målgrupp

Kursen passar alla, nybörjare och mer erfarna. Alla får positiva effekter av regelbunden utövning av Qigong och meditationer.

Kostnader

Kursens pris: 2700kr 

Kursledare

Sara Skog – Hälsovetare, Qigong-, meditations- och mindfulnessinstruktör. Coach inom KBT, act, stress, livsbalans och hälsa. Utbildningsledare.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Qigong live på plats eller online! .

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Maarit
Spännande att upptäcka vilka energiska utvecklingar som sker under kursens gång.
Tuija
Allt har varit bra. Min skada / Axel har blivit bättre. Allt blir bara bättre med min rörlighet.
Åsa
Som balsam för både kropp och själ

Hälsomotiv Sara Skog AB

Välkommen till Hälsomotiv Sara Skog AB!

En unik Friskvårdsstudio i Kvarnsveden, Borlänge som kombinerar traditionella och mer moderna metoder för att öka din fysiska och mentala hälsa. Upptäck Hälsomotiv Sara Skog AB idag och upplev den positiva förändring som kommer av ett mer hälsosamt och medvetet...


Läs mer och visa alla kurser med Hälsomotiv Sara Skog AB

Kontaktuppgifter till Hälsomotiv Sara Skog AB

Hälsomotiv Sara Skog AB

Kvarnforsplan 5-7
78466 Borlänge

Mobil 0761656601

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 14 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Qigong live på plats eller online! , fyll i följande uppgifter: