Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Borlänge, Distans
8 veckor
2021-11-24 18:00
2 300 SEK
Mindfulness

Kursbeskrivning

MINDFULNESS

Upplever du ett högt tempo? Har du svårt att få dygnets timmar att räcka till? 

Ta det lugnt, lär dig mindfulness - ett fantastiskt verktyg för att bemästra stressfyllda sammanhang i vardagen, på arbetet och i alla situationer du befinner dig i. Mindfulness based stress reduction är ett program som bygger på verktyg, förhållningssätt, informella och formella övningar som du lär dig och kan använda för att bli mer närvarande i nuet. 

Att få in mindfulness i vardagen hjälper dig att stå stadigt och vara i kontakt med dina känslor och tankar. När du är i kontakt med dig själv, dina tankar och känslor kan du bemästra livet utifrån aktiva val av handlingar. Allt för att du ska känna dig trygg och hitta lugnet i stormen.

“Det avgörande är inte vad som händer oss utan hur vi svarar på det som sker” 

Vänta inte tills det går för långt, ta kommando redan i dag. 

Mindfulness är för dig, för mig, för alla. 

Inga förkunskaper krävs

- Våga älska dig själv!

Upplev de positiva effekterna av regelbunden mindfulness!

Här får du under 8 veckor lära dig om de olika attityderna, olika slags mindfulnessmeditationer och olika förhållningssätt till livet. Allt för att du ska kunna leva det liv som du älskar att leva i medveten närvaro här och nu.

I kursen Mindfulness får du uppleva att vara närvarande här och nu, du får testa en mängd olika meditationer och lära känna dig själv bättre. En bra start i din personliga utveckling. Tidigare deltagare uppskattar gemenskapen i gruppen, att lära sig hantera stressfyllda situationer med ett lugn, att vara medveten i nuet och att få lära sig grunderna till meditation.

Mindfulness är medveten närvaro. Att vara närvarande i nuet kan vara nog så svårt. Regelbunden träning av Mindfulness ger många  positiva effekter och framförallt i hjärnan, det hjälper vårt  alarmsystem, amygdala, att fungera bättre. Vilket i sin tur leder till  mer medvetna val och bättre beslutsfattande genom mer fokus och lugn i  stressiga situationer.Du blir introducerad till att själv utföra olika meditationer som kroppsscanning, gående zen meditation, sittande zen meditation och att sitta i zazen. 

Mindfulness får du uppleva att vara närvarande här och nu, du får testa en mängd olika meditationer och lära känna dig själv bättre. En bra start i din personliga utveckling. Tidigare deltagare uppskattar gemenskapen i gruppen, att lära sig hantera stressfyllda situationer med ett lugn, att vara medveten i nuet och att få lära sig grunderna till meditation. 

Både vägledda meditationer och meditationer utan vägledning.

Du får verktyg för tillämpning av Mindfulness i vardagen och i arbetet. Du får under vägledning använda och se mindfulness som ett förhållningssätt till livet och allt som sker. Detta för att du  själv ska känna dig trygg i att fortsätta använda dig av detta fantastiska verktyg på egen hand i vardagen och livet. 

Du får lära dig

  • De nio attityderna – nyfikenhet, tacksamhet, acceptans, tilltro, släppa taget, inte döma, inte sträva, tålamod och generositet.
  • Olika meditationer – vägledd meditation, meditation, medveten rörelse, formella övningar och informella övningar
  • Mikropauser
  • Förhållningssätt till allt som sker
  • Att vara medvetet närvarande i nuet.
  • Verktyg för stress och smärthantering
  • Mm.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Kursen passar alla, nybörjare och mer erfarna. Alla får effekter av regelbunden utövning av mindfulness och att skapa en distans till sina tankar och känslor samt att bli mer medveten i nuet.

Kostnader

Kursens pris: 2300 kr

Kursledare

Sara Skog – Hälsovetare, Qigong-, meditations- och mindfulnessinstruktör. Coach inom KBT, act, stress, livsbalans och hälsa. Utbildningsledare.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Mindfulness.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 6 recensioner.

Åsa
Har varit guldstunder
Tuija
Gett mig väldigt mycket insikt, förbättringspotential.
Maarit
Ger mycket stor effekt på tankemönster. River falska murar.

Hälsomotiv Sara Skog AB

Välkommen till Hälsomotiv Sara Skog AB!

En unik Hälsostudio i Kvarnsveden, Borlänge som kombinerar traditionella och mer moderna metoder för att öka din fysiska och mentala hälsa. Hälsomotiv Sara Skog AB idag och upplev den positiva förändring som kommer av ett mer hälsosamt och medvetet liv....


Läs mer och visa alla kurser med Hälsomotiv Sara Skog AB

Kontaktuppgifter till Hälsomotiv Sara Skog AB

Hälsomotiv Sara Skog AB

Kvarnforsplan 5-7
78466 Borlänge

Mobil 0761656601

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 22 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Mindfulness, fyll i följande uppgifter: