Skogsträdgårdsodling och fleråriga grönsaker - självstudiekurs

Groblad’s Permakultur
Kursinformation
Distans
Egen takt
Valfritt - du väljer själv
695 SEK inkl. moms
Skogsträdgårdsodling och fleråriga grönsaker - självstudiekurs

Kursbeskrivning

Vill du lära dig hur du skapar din egendesignade skogsträdgård, och om hur växterna, bakterierna och svamparna där samarbetar på de mest osannolika vis? Är du nybörjare i odling eller en inbiten odlare som vill ha inspiration om hur vi kan odla på ett sätt som gynnar både människan och resten av naturen?

En skogsträdgård är en odlingsform och ett trädgårdsideal där man med inspiration från naturens lundar och skogsbryn aktivt gynnar den biologiska mångfalden genom att plantera en variation av fruktträd, nötträd, bärbuskar, klättrande växter och nyttiga grönsaker samtidigt som man lagrar koldioxid och skapar livsmiljöer för humlor, bin, svampar och andra livsformer. Metoden har därmed ett positivt klimatavtryck samt gynnar odlarens kunskap om ekosystemen och ökar självhushållningsgraden.

Under kursen kommer du att få lära dig om skogsträdgård som odlingssätt, hur växterna samverkar och framförallt hur du lyckas med din egen odling. Vi kommer bland annat gå igenom permakultur, planering, design, etablering, näring, förökning, gröngödsling, samodling.

Målgrupp

Det är en fördel om du odlat tidigare och du kommer troligen få ut som mest av kursen om du redan är bekant med grundläggande odlingsbegrepp. Men alla är välkomna och många har tidigare gått kursen helt utan erfarenhet och varit jättenöjda.

Upplägg

Kursen erbjuds som självstudiekurs vilket innebär att du själv bestämmer hur du vill lägga upp studietiden. Du har tillgång till materialet i ett helt år och det mesta av materialet går att ladda hem.

Kursinnehåll

Kursen är uppdelad i 8 moduler och under avsnitten kommer du få lära dig om skogsträdgård som odlingssätt, hur växter fungerar och framförallt hur du lyckas med din egen odling:


• Modul 1 – Permakultur och grunderna i skogsträdgårdsodling
• Modul 2 – Digital rundvisning i en av Sveriges största skogsträdgårdar
• Modul 3 – Planering, design och etablering av en skogsträdgård
• Modul 4 – Samplantering & Förökning
• Modul 5 – Designa blomskiktet
• Modul 6 – Gröngödsling & olika metoder att anlägga bäddar
• Modul 7 – Gödsel och näring
• Modul 8 – Sammanfattning

Kursledare

Ylvali Falk Groblad

Kursledare Ylvali

Jag heter Ylvali och jobbar på vår gård som vi kallar Groblad’s Permakultur. Tillsammans med min man och många hjälpande händer har vi byggt upp en permakulturgård där vi bland annat har anlagt en av Sveriges största skogsträdgårdar. Jag är utbildad beteendevetare, kroppsterapeut och utbildad i trädgårdsterapi och småskalig ekologisk odling. Jag har även gått två steg av fyra i en utbildning i Mindfulnessbaserad stressreduktion (MBSR). Jag håller onlinekurser i odling, skogsträdgårdsodling, självhushåll, hållbar livsstil och hälsa samt föreläser och bloggar om självhushållning, hälsa och livsstil.

Intresseanmälan

Intresserad av Skogsträdgårdsodling och fleråriga grönsaker - självstudiekurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Kursdeltagare

Jag är mäktigt imponerad, VILKET JOBB DU/NI HAR GJORT!! Drönarbilder, PowerPoints, text i bilderna, pilar och så otroligt mycket information om växter, gödsling och allt annat. Arbetsblad, Diskussioner....oj.oj. och all filmning under årets olika skeden. Ja, om jag inte blir inspirerad nu, så blir jag det väl aldrig.

Groblad’s Permakultur

Kommande kurser 2022/2023:

Strax väster om sjön och nationalparken Åsnen ligger vår kretsloppsgård i den lilla byn Hjärpalyckan.  Här har vi de senaste tolv åren etablerat flera olika hållbara lösningar, såsom skogsträdgården med en mångfald av olika växer, och växthuset där vattnet från...


Läs mer och visa alla kurser med Groblad’s Permakultur

Kontaktuppgifter till Groblad’s Permakultur

Groblad’s Permakultur

342 53 Lönashult

Tel: 0734660804
Mobil 0768037708

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Läs recensioner
Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 49 recensioner.
Läs recensioner
Intresseanmälan

För att få mer information om Skogsträdgårdsodling och fleråriga grönsaker - självstudiekurs, fyll i följande uppgifter: