Självhushållning, permakultur och hållbar livsstil

Längd
Fem gånger á 1,5 h
Pris
1 250 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
3 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
Fem gånger á 1,5 h
Pris
1 250 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
3 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Från 1 250 SEK inkl. moms / person

Kursbeskrivning

 Självhushållning, permakultur och hållbar livsstil

Vill du lära dig mer om odling, permakultur och självhushåll? I den här onlinekursen får du lära dig grundläggande kunskaper om odling och självhushåll och hur du kan designa ditt eget odlingssystem med hjälp av permakultur. Kursens syfte är att ge dig verktyg för att skapa en mer hållbar livsstil genom god planering och ett sunt förhållningssätt. Vi ger tips på sådant vi önskar att vi hade vetat när vi startade vår resa mot självhushåll för 13 år sedan.

Kursen passar alla som har en hög ambition att leva hållbart och som är beredda att göra en förändring. Kursen ger inblick i hur man kan jobba med permakultur som hjälpmedel i sitt planeringsarbete och ger dig ett helhetstänk kring odling, sol- och vindskydd av olika slag, hur du utnyttjar olika mikroklimat, renar gråvatten med växter, bygger dammar, odlingsbäddar, samt hur man kan renovera sitt hus mer hållbart. Vi ger också tips och råd till dig som tänker flytta ut på landet och börja med självhushåll eller odling för husbehov.

Se även våra andra kurser och självstudiekurser genom att klicka på Groblad's överst på sidan!

Målgrupp

Vill du lära dig mer om odling, permakultur och självhushåll? I den här onlinekursen får du lära dig grundläggande kunskaper om odling och självhushåll och hur du kan designa ditt eget odlingssystem med hjälp av permakultur.

Det krävs inga förkunskaper för att gå kursen.

Upplägg

Kursen sker digitalt via Zoom.

Start: söndagen 3 september

Tid: 18:00 - 19:30

Antal tillfällen: 5

Kostnad: 1250 kr. Anmälan är bindande.

Kursinnehåll

För att lista kursens innehåll så kortfattat som möjligt:
• Hur man kommer igång med självhushållning av ettåriga och fleråriga grönsaker, bär, frukt och örter
• Anläggning av odlingsbäddar
• Växtskydd och växtföljd
• Introduktion till permakultur och fördjupning i hur det kan användas i praktiken
• Hållbara miljöanpassade avloppssystem för hushållet. Gråvattensystem
• Misstag och erfarenheter – vad vi önskar att vi hade vetat
• Lera som byggmaterial. Hur kan man bygga och hur hållbart är materialet jämfört med konventionella material.

Kursledare

Ylvali Falk & Dagar Groblad

Ylvali Falk Groblad

Jag heter Ylvali och jobbar på vår gård som vi kallar Groblad’s Permakultur. Tillsammans med min man och många hjälpande händer har vi byggt upp en permakulturgård där vi bland annat har anlagt en av Sveriges största skogsträdgårdar. Jag är utbildad beteendevetare, kroppsterapeut och utbildad i trädgårdsterapi och småskalig ekologisk odling. Jag har även gått två steg av fyra i en utbildning i Mindfulnessbaserad stressreduktion (MBSR). Jag håller onlinekurser i odling, skogsträdgårdsodling, självhushåll, hållbar livsstil och hälsa samt föreläser och bloggar om självhushållning, hälsa och livsstil.

Dagar Groblad

Jag heter Dagar och är utbildad miljötekniker med särskilt intresse för hållbar utveckling och vatten. Just nu jobbar jag med gröna tak och stadsgrönska. Jag är också utbildad inom byggnadsvård och är certifierad i Permakultur-design (PDC). Jag har designat och byggt vårt växthus i anslutning till bostadshuset där vi renar och återbrukar husets BDT-vatten. Jag har renoverat vårt bostadshus från grunden och där kombinerat återbrukat glas, trä och timmer samt lera.

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Självhushållning, permakultur och hållbar livsstil och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 8 recensioner
Skriv en recension
5/5
Kursdeltagare
21 jun 2021

Allt har varit superintressant, har lärt mig så mycket om etableringsmetoder som hade (om jag vetat tidigare :D) underlättat mitt arbete i trädgården. Att inte allt behöver gräv...

Visa hela
5/5
Kursdeltagare
21 jun 2021

Lärorikt, hade velat att kursen fortsatte flera veckor till. Har verkligen varit en inspirationskälla.

5/5
Kursdeltagare
21 jun 2021

Helt ny värld, hade aldrig tänkt på min trädgård ur detta perspektiv tidigare. Att använda amträd och skapa områden med bördig mark där ännu mer vill växa. Har alltid haft fokus...

Visa hela